Útok v Novém Boru vyžaduje stejný přístup soudů jako u Natálky

Přestěhovali jsme se do Norska a myslel jsem, jak je to čistá a krásná země. Po třech letech jsem zjistil, že mají obrovský problém s přistěhovalci.

V Oslu je víc mešit než jsem viděl v Tunise nebo Egyptě. Navíc má člověk úplný strach se o tom s někým bavit, neboť je okamžitě považován za rasistu.

Připadá mi to jako za totality, kdy lidé měli strach otevřené promluvit. Nový fenomé doby. Vyvrcholilo to nedávno útokem toho psychopata, co vystřílel nevinné děti. Každý normální člověk to musí odsoudit, ale je nutno se nad tím zamyslet a hledat kořeny, kde to vše vzniklo....

Myslím si, že právě takový útok, jaký se odehrál v Novém Boru, může ve společnosti vyvolat skrytou nenávist a jeho nepotrestání nebo bagatelizování se může stát osudovou chybou. Podle mě se jednalo o rasově motivovaný útok.

Tak, jak byly odsouzeny a medializovány útoky na malou romskou holčičku, která byla popálena po útoku na romský domek, musí být nyní tvrdě odsouzen a medializován rasistický útok Romů na bílé hlavy. To není rasismus, ale rovnoprávnost ve společnosti, tedy to, po čem tak vehementně Romove volají.

Nediskriminujme Romy -  pokud spáchají rasistický útok, suďme je stejně tvrdě jako nás, "bílé hlavy".

Pavel Grund, Norsko

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: názory komentáře | pátek 19.8.2011 14:22 | karma článku: 47,95 | přečteno: 13768x