Prague Pride a ODS

Dovoluji si vyjádřit názor k diskusi ohledně festivalu Prague Pride. Samotnou akci či sobotní průvod nechci komentovat, neboť téma menšin je na rozsáhlou diskusi, která by měla probíhat v ODS. Vyjádření pana Hájka, se kterým souhlasím, k poskytnutí záštity panem primátorem Prahy zřetelně ukazuje, jak se naše strana již mnoho let názorově rozmělňuje.

ODS dle preambule platných Stanov byla postavena na dvou pilířích:

1) liberálním v oblasti ekonomické a 2) konzervativním v oblasti společenské, což však dnes již téměř neplatí. Volební průzkumy a další signály ukazují, že ani po odchodu předsedy Topolánka neslyšíme jasné názor,ové postoje našich vrcholných představitelů. Stále bohužel jen hledáme nová témata i oslovení voličů, kteří nám stále méně a méně rozumí.

Záštita pana primátora výše uvedené akce a následná diskuze, je smutným dokladem naznačené ideové mělkosti. Politické dění sleduji zejména v Praze velmi intenzivně a jde možná první událost, kterou jsem o panu primátorovi od jeho zvolení v prosinci 2010 zaznamenala. Samozřejmě nikomu neupírám právo na osobní názory, ale domnívám se, že v ODS dosud neprodiskutovaná témata by měla být prezentována poněkud zdrženlivěji.

Současná realita přináší mnohem závažnější a naléhavější otázky (ekonomické v regionální i globální sféře, sociální v důsledcích připravovaných reforem atd.), ve kterých kvalifikované názory odborníků ODS díky aférám (viz výše) bohužel zcela zanikají.

Mgr. Marcela Justová

Zastupitelka ODS v MČ Praha 7

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: názory komentáře | pondělí 15.8.2011 16:46 | karma článku: 16,61 | přečteno: 1542x