(Ne)obyčejný román 2- Druhá sýrová vzpoura

Máte chuť se zasmát a pobavit? Už máte dost klasických románů a telenovel? Tak to si přečtěte (Ne)obyčejný román- parodii především na telenovely.

 

  ,,My chceme Lva! My chceme Lva!", křičela první polovina zaměstnanců firmy Milk and Cheese Company na Juffa, který byl bezpečně ukryt ve své vile. ,,Tak to teda ne! Nám se líbí Juff!", řvala druhá polovina. Ono to je to totiž tak, že těch ,,pár změn", které udělal Juff, rozdělilo zaměstnance na dvě půlky: na bohaté a chudé. Protože za vlády Lva Losose byly platy relativně spravedlivé, sám Lev musel mít 5. nejmenší plat ve firmě. Juff to vyřešil jinak: ubral půl platu první polovině zaměstnanců a aby se proti němu nevzbouřili všichni, tak půlku té půlky, dal druhé polovině zaměstnanců, čili on sám si vzal do kapsy čtvrt platů první půlky zaměstnanců a tím pádem byl nejbohatším z celé firmy. Vím, je to trochu složité, ale klidně si to přečtěte i vícekrát.

  Nakonec se strhla velká bitka mezi první a druhou půlkou. To neušlo pozornosti policie, která během uplynulých 24 hodin navštívila Juffovu vilu již podruhé. Sice se tentokrát nezúčastnili večírku, ale i přesto předvedli svůj večírkový kousek Rozhánění davu. Juff, který měl pod sebou slušnou hromádku exkrementů, nadělanou z Juffovo strachu, měl stále velkou „opici" po včerejší oslavě. Ani médiím neunikl tento protest a proto už si to k Juffově vile šinul Lev Losos.

  ,,Tak zaprvé: díky za tu radu ohledně sestry Kláry, opravdu to Pracháče zchodilo a zadruhé jsem si myslel, že se o firmu budeš starat lépe!",,Promiň, Losose, ale mám hroznou gorilu ze včerejší oslavy...",,Ty sis koupil gorilu, Juffe?",,Ne. Gorilu, jako po pivu, víš?",,Ale říká se opice, Juffe.",,Gorila je jako opice, ale mnohem víc. To stejný, jako když něco zesloníš. To stejný, jako zkonit, ale mnohem víc. Chápeš?",,Juffe, ty jsi blázen.",,Hmm.",,Tak podívej. Radil jsem se se svým otcem a ten říkal, že by bylo nejlepší, kdybych vedl firmu já s tím, že tvé slovo by mělo stejnou váhu jako to moje a Marietiny.",,No jo. No jo. Tak jo. Beru. Jako za starých časů. Dobrou!" Podepsali smlouvu a Juff si šel zdřímnout.

  K večeru se celým městem rozlehlo hlasité:,,NEEEEE!!!!" Na první poslech to byl Juff, který už zcela vystřízlivěl a uvědomil si, že udělal největší chybu svého života. Celý průběh existence firmy Cheese and Milk Company usiloval o naprostou nadvládu této firmy, ale před několika hodinami podepsal smlouvu o tom, že společně s ním bude vládu řídit i Lev Losos. Dříve mohl nadvlády dosáhnout tak, že získá většinu společnosti, ovšem smlouvu už zrušit nemůže. Juff křečovitě svíral v ruce kopii této smlouvy a brečel jako želva. Teď je s ním konec. Teď už nemá šanci získat nadvládu. Bude si muset vyhlídnout jinou firmu.

  Mezitím, co ještě Juff spal, tak se Lev vrátil domů s úsměvem na tváři a říkal mi:,,Díky, autore. Ta rada, že se mám radit s otcem, byla úžasná. Opravdu děkuji!" Jakmile si však zapnul televizi, úsměv ho hned přešel. Dokonce to bylo ještě horší. Na obrazovce byly zrovna zprávy. Byl tam Emil Pracháč, který si usmíval na celé kolo a vedle něj sestra Klára, která se rovněž smála na celé kolo. ,,Celou dobu jsem věděl, že sestra Klára je počestná žena. To jen ten mizerný Lev Losos se snažil poskvrnit čest této sestry.", hlásal Pracháč. ,,Takže jste celou dobu věděl, že se jedná o dvojče sestry Kláry, které se, jak již nyní víme, živí prostitucí?", zeptala se reportérka. ,,Přesně tak!"

  Lev se dal do papírování a ještě 2 hodiny po odvysílání reportáže stepoval na úřadě a dával přihlášku do voleb na starostu města, které se konají již za týden. Okamžitě se kandidatura 3. člověka roznesla po všech médiích.

Autor: Lukáš Navara | úterý 3.2.2009 15:15 | karma článku: 10,25 | přečteno: 711x
  • Další články autora

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Cafe Retro Pizza & Cocktail

Po delší době tu máme konečně další sousto, do kterého je třeba se pořádně zakousnout! Dnes ochutnáme staročeskou pizzu, kterou nám donese nepříjemná servírka a dokonce poznáme i její rodinu! Ne však, že by šlo o co stát...

6.10.2011 v 23:40 | Karma: 10,56 | Přečteno: 1533x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Hospoda u Němečka

Dnes se podíváme na špatnou restauraci ve vesnici Dobrá. A tento protimluv není jediný. Potkáme dědečka hříbečka a neveselé překvapení na talíři. Nasaďte si bryndáky, šestá kritika je zde.

7.7.2011 v 23:40 | Karma: 13,53 | Přečteno: 2735x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Papa´s Living Restaurant

Představme si, že žijeme v přenádherném království. Vše je čisté, uspořádané a veselé. Lidé jsou plní úsměvů a všichni se mají dobře. Jenže co se nestalo! Jednoho dne zaútočil na království požadavek zákazníka. Chtěl jídlo! Jak dopadne tato dramatická pohádka? Vyhraje dobro, či zlo? Čtěte pátou recenzi a dozvíte se více!

2.6.2011 v 23:40 | Karma: 8,87 | Přečteno: 2114x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Restaurace Coca-Cola (Aquapalace Praha)

Minule jsem byl při své recenzi lehce neobjektivní, takže je na čase si zase pořádně zakritizovat. Dnes si dáme hranolky bez hranolků a hamburger bez hamburgeru aneb čtvrtá recenze je tady.

7.4.2011 v 23:40 | Karma: 17,72 | Přečteno: 3463x | Diskuse| Cestování

Lukáš Navara

Kritika restaurací: Český mlýn

Ve třetí kritice se podíváme do jižních Čech, kde si dáme pořádný žvanec a rožmberskou rybí polévku v typicky staročeském mlýnu.

30.12.2010 v 23:40 | Karma: 12,34 | Přečteno: 3282x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
Křesťan, student, spisovatel, moderátor rádia ICM, amatérský kritik restaurací.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články