Odborářští bossové = banda manipulátorských „hajzlíků“

Právě sleduji přímý přenos z demonstrace odborů a „chce se mi blejt, velebnosti“. Tolik lží a manipulací s fakty a s lidmi, vyřčených na jednom místě a v takové koncentraci, jsem už dlouho neviděl. Soudruzi odborářští bossové se zřejmě velmi kvalitně edukovali u svých předchůdců v ROH.

Rétorika pánů odbor-papalášů není nic jiného, než stále dokola opakování toho, že státní zaměstnanci za současné dluhy nemohou, že to udělaly předchozí vlády (hm, a kdo jim tam ty hlasy asi naházel?), a že státní zaměstnanec je nadčlověk, který nesmí být krácen na platu v době, kdy se ekonomice nedaří. Nic naplat, že soukromá sféra krvácí (možná že méně než před rokem, ale stále ještě krvácí), státní zaměstnanec musí dostat nažrat stůj co stůj. Nikdo z těch, co dneska stávkují a demonstrují si patrně neuvědomuje, že státní zaměstnanec je zaměstnanec sektoru soukromého. Pokud nebude soukromý sektor dostatečně produktivní, tak všichni ti dnešní demonstranti se mohou vrátit ke sběru a lovu. Přesto státní zaměstnanec křičí: „my si opasky utahovat nebudem, zvyšte daně“. Hm, takže soukromý sektor odevzdává každý rok státu přibližně 40 % z toho, co vydělá, stát (včetně státních zaměstnanců) to prohospodaří, ale řešením nemá být snížení rozežranosti státu, ale to, že soukromníci mají nenasytné státní tlamě dávat větší porce žrádla. V tom případě navrhuji zase všechno znárodnit.

Odborářská (anti)logika jde však ještě dál. Odborářští bossové argumentují (patrně jim to poradili největší čeští ekonomové v celé historii – Sobotka, Škromach a Urban), že zadlužení českého státu je jedno z nejnižších v EU. No to je sice pravda, ale to má být argument pro co? Je to stejné, jak když vyskočíte z okna ve 12. patře a v patře číslo 8 si říkáte, že je to zatím v pohodě, protože k zemi je to ještě osm štoků. Takže odboráři říkají, že dokud si nenabijeme ústa, tak je to vlastně všechno v poho. No dobrý, ale co až se budeme válet na té zemi? Aha, strýček Falbr nás zřejmě zachrání, jistě má coby europoslanec v rukávu nějaké eurosocialistické řešení, ale dost možná, že se bude inspirovat Maďarskem, kde byl fakticky znárodněn penzijní systém. O dost pravděpodobnější je ale varianta, že sem naběhnou kluci z IMF a pak se nikdo s odboráři bavit nebude. Odbory by měly být rády, že je zatím vůbec někdo poslouchá a trpí jim ty jejich bezskrupulózní manipulace.

P.S.: jsem také státní zaměstnanec, ale v životě bych se nesnížil k tomu, abych vydíral stávkou nebo jiným způsobem všechny ty, kteří se se mnou dělí o plody své práce.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Musil | středa 8.12.2010 13:15 | karma článku: 39,69 | přečteno: 2482x
  • Další články autora

Petr Musil

ODS se v Brně totálně zbláznila

2.11.2010 v 22:40 | Karma: 24,27

Petr Musil

Chamraď na dálnicích

29.6.2009 v 10:17 | Karma: 26,95