Já chci taky bydlení, pane ministře

To se nám pan ministr Kocáb zase vryl do našich srdcí, když při zásahu proti „skvoterům“ okamžitě přispěchal na pomoc (ne však těm, kteří zasahovali) a zaručil se, že této odnoži novodobých suchozemských pirátů obstará bydlení.

Pane ministře, když se někomu nakvartýruju do baráku, a majitel na mě zavolá policii, také se mě přijedete zastat? Také mi seženete bydlení? Ne? Jakto? Ach ták, že nejsem menšina? Jo že mám počkat, až menšinou budu? No víte, při vaší politice to ani nebude dlouho trvat.

Vždyť vy vlastně všem obyčejným lidem, kteří se dennodenně plahočí, aby měli co do úst nejen oni, ale i jejich děti, říkáte: „jste hňupi, proč to neděláte jako ty menšiny?“ Já samozřejmě nic proti ochraně utlačovaných (nejen menšin) nemám, ale problém je v tom, že dneska se za menšinu může prohlásit každý, komu se zrovna znelíbí dodržování základních pravidel demokratické společnosti. Mezi tato pravidla samozřejmě patří například úcta k vlastnictví a osobě druhého člověka. Vy, pane ministře, však za vzor vydáváte chování, které tato pravidla hrubě porušuje.

Pak se divíte, že ta sobecká netolerantní většina podporuje extrémisty například z řad Dělnické strany. No já tu vaši politiku celkem chápu. Nejdříve je samozřejmě třeba vyrobit problém, pokud možno i s nepřítelem a pak se tvářit, že ten problém jako řešíte. Jenže vy ho neřešíte, vy jen populisticky plkáte a občas ty vaše plky proložíte nějakým tím populistickým gestem, viz to z posledních dní.

Pane ministře Kocábe, buď opravdu řešte problémy menšin, ale tak, aby to vaše řešení bylo prospěšné jak pro menšiny, tak pro „zatím většinu“, nebo odstupte a nebo, což by asi bylo nejlepší, požádejte premiéra, aby to vaše ministerstvo zrušil. Chci věřit tomu (ale obávám se), že vaším cílem není, aby se z většiny stala menšina a pak jste se, nedej Bože, začal starat i o práva obyčejných lidí. To by totiž byla stejná katastrofa, jako vaše dosavadní práce.

 

P.S.: případným útokům v diskusi chci předejít zdůrazněním, že NEJSEM příznivcem jakýchkoli extrémistů, nicméně se ale domnívám, že na nárůstu extremismu má značný podíl dosavadní nepolitická politika pana Kocába, který dovádí do dokonalosti politiku své předchůdkyně, paní Stehlíkové.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Musil | čtvrtek 2.7.2009 13:13 | karma článku: 34,42 | přečteno: 2144x
  • Další články autora

Petr Musil

ODS se v Brně totálně zbláznila

2.11.2010 v 22:40 | Karma: 24,27

Petr Musil

Chamraď na dálnicích

29.6.2009 v 10:17 | Karma: 26,95