Chodí po tomhle světě větší hovado než David Rath?

Ne, opravdu nemám vlídnější slova pro člověka tohoto jména a skutečně se nehodlám za označení "hovado" nijak omlouvat, i kdyby mě pan Rath dal k soudu. Pomíjím všechny jeho dosavadní demagogické výlevy, ať už se týkaly požadavků na státní zdravotnictví či jeho neustálého plivání na kohokoli, kdo má jiný názor než toto narcisistní stvoření. Vždy jsem si pomyslel cosi o Goebelsovi, případně si poklepal na čelo. Ale jeho nevybíravý útok na základní princip demokracie, jakým je tajnost voleb mě už opravdu nenechal chladným.

Ta sedla, panečku!http://www.hansuv.net/2007/01/20/nasrath/

Pan Rath chce prosadit, aby prezidentské volby nebyly tajné, nýbrž veřejné. Zcela trapně se pokouší tento požadavek zdůvodnit podezřením, že dochází ke kupčení s hlasy pro současného prezidenta. Skutečným důvodem je ale jeho bezmezná nenávist vůči Václavu Klausovi a strach, že pokud budou volby tajné, tak bude Klaus potvrzen ve funkci. Prostě mu nemůže zapomenout, jak Klaus při jeho jmenování ministrem čekal, až se vzdá funkce předsedy lékařské komory. Rath teď dělá všechno pro to, aby mu políček vrátil.

Své osobní spory se bohužel rozhodl řešit způsobem, který nemá obdoby. Rath bezprecedentně zaútočil na základní princip demokracie, jímž je tajnost voleb. Bojí se totiž toho, že by se někteří poslanci a senátoři za ČSSD rozhodovali skutečně svobodně a svůj hlasovací lístek by mohli do urny vhodit se jménem Václav Klaus. Vsadil proto na kartu nesvobody, nátlaku a strachu. Co by se asi stalo s poslancem či senátorem ČSSD, který by Klause zvolil veřejně? Nedošlo by náhodou k naprosté dehonestaci takového člověka? Samozřejmě, že došlo. Podívejme se, co se stalo pánům Melčákovi a Pohankovi, kteří dali veřejně najevo, že jim politika ČSSD až tak nevoní, a proto se rozhodli podporovat vládní koalici. Kdyby ovšem přišla podobná "zrada" při volbě prezidenta, troufám si tvrdit, že takoví poslanci a senátoři by dopadli ještě hůře.

Proto chce Rath prosadit veřejnou volbu prezidenta, hraje na strunu strachu. Útočí na základní principy demokracie, stává se nedemokratem. Je to poněkud smutné, ale v případě Rathově se ani moc nedivím. Dle jeho dosavadního vystupování si o něm snad nelze udělat ani jiný úsudek, než že se jedná so ryzí lidské hovado. Doufám jen, že svůj nesmyslný požadavek neprosadí, protože jinak bych se celkem obával, zda například příští parlamentní volby budou ještě tajné...

Pane Macku, je čas na další facku!!!

Autor: Petr Musil | pátek 11.1.2008 22:51 | karma článku: 31,38 | přečteno: 1873x