Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Klesá plodnost zvířat držených v zajetí, a tedy i lidí

Z tisku se dovídáme alarmující zprávy. Lidský rod je ohrožen a vše spěje k tomu, že v budoucnu těch několik lidských jedinců, kteří se zázrakem narodí, bude muset vyrobit miliardu robotů, aby měl kdo pracovat, aby měl kdo vyrábět nadhodnotu a aby se mohl narodit nový Marx a zorganizovat vzpouru robotů proti vzácnému tvorovi nazývanému člověk.

Rapidně klesá počet spermií u mužů, a tak se naši mladí muži dostali na 50 procent hodnoty, která byla naměřena před 50 lety. Půjde-li to tímto tempem dále, budou muži s normální spermiogenezí vyhledávaným druhem. Nepůjde o vzhled, sexuální přitažlivost, možná ani o plat, ale o počet spermií, o němž budou muži nosit záznam ve svém občanském průkazu, aby mohli svá tvrzení doložit.

Patnáct až 20 procent žen z nějakých důvodů nemůže otěhotnět takzvaným fyziologickým způsobem, což je krásný název pro sexuální akt začínající spojením dvou lidských jedinců opačného pohlaví a končící splynutím spermie a vajíčka. Řada z těch 20 procent žen trpí takzvanou funkční neplodností, což znamená, že gynekologové ani při pečlivém prozkoumání nenacházejí žádné hormonální poruchy ani morfologické změny na gynekologickém ústrojí.

Oba dva problémy se bravurně řeší v centrech asistované reprodukce, kde vám přidělí vhodné spermie a oplodní vajíčko in vitro, neboli ve zkumavce. Pokud se lidstvo ptá, proč tohle všechno, tak odpověď je životní prostředí. To je samozřejmě pravda, ale rozeberme si tuto kusou informaci o něco podrobněji.

Na trhu genesis vzniká velký prostor pro detoxikační medicínu, která umí problém vysvětlit i odstranit, ale neumí sdělit lidstvu, že tento problém opravdu odstranit lze.

Stres je společným jmenovatelem neplodnosti zvířat i lidí

Základním problémem, se kterým se lidstvo potýká, je stres. Plodnost divoce žijících savců neklesá, ale plodnost zvířat držených v zajetí a plodnost člověka ano. Společným jmenovatelem je stres. U člověka je tento stres znásoben mimořádným zájmem lidstva o sexualitu a především velmi otevřenou diskusí o této činnosti. Dokud sex probíhal v intimním prostředí a nikdo jiný o něm nebyl informován, člověk necítil velkou odpovědnost za kvalitu svého sexuálního počínání.

V současné době víme vše o vášnivém sexu celebrit, víme, jak by měla vypadat statistika počtu orgasmů, ejakulací, jak by měly vypadat veškeré rozměry pohlavních orgánů, průběh sexuálního aktu i to, jak je sex pro život důležitý, ba ze všeho nejdůležitější. To vše působí jako stresující faktor na rozmnožovací systém člověka. Jestliže se moje mysl upíná k některému orgánu, zároveň vysílám do tohoto orgánu i stres, který však v mém mozku ani v mých životně nezbytných orgánech nemůže zůstat.

Pravidlo jógy, jež vysvětluje vše, o čem jsem dosud hovořil, zní: „Kde je mysl, tam je prána.“ Jogíni tím samozřejmě mysleli pozitivní mysl - pozitivní vysílání mysli do různých částí svého těla s sebou nese i energii a ozdravné síly. Negativní mysl přináší opačné kvality, které shrnujeme pod názvem stres a patologické poškozující emoce. Za stresem zákonitě přicházejí toxiny stejně tak, jako po podzimu následuje zima, jak by řekl básník.

Stresovaný orgán není schopný sebečištění, tedy zbavování se toxinů, kterých je v životním prostředí mnoho. Schopnost sebečištění orgánů lidského těla narušují různé chemické látky průmyslového, zemědělského i potravinářského původu, kovy, radioaktivita, potraviny poškozené procesem průmyslové výroby a především svět mikroorganismů, neboť vědci dnes smysl existence člověka vidí v souboji mezi člověkem a mikrosvětem.

Toxiny ovlivňují i vývoj plodu

Znalosti detoxikační medicíny nám však umožňují spojit problematiku neplodnosti s problematikou duševního a tělesného zdraví novorozeného dítěte. Toxiny v oblasti rozmnožovacího ústrojí mohou vést k neplodnosti. Příroda je však mocná, a tak obvykle tyto toxiny nezabrání početí. Ovlivňují však vývoj plodu a nakonec i tělesnou a duševní kvalitu novorozeného dítěte.

Vývoj mozku, rozmnožování buněk a tím předávání genového fondu probíhá totiž u plodu velice překotně, a tak je devět měsíců nitroděložního vývoje možné přirovnat k devadesáti letům života člověka. V průběhu tohoto rychlého vývoje se každá chyba znásobí, protože organismus nemá čas, aby chyby kompenzoval. Toxin ovlivňuje jak genetický fond, tak i funkčnost systémů a subsystémů organismu novorozence.

Záleží přitom na dvou okolnostech. První okolnost je zřejmá: jde o to, jak agresivní daný toxin je. Hlavní toxiny totiž vznikají v infekčních mikrobiálních ložiscích rozmístěných v gynekologickém ústrojí, varlatech nebo v orgánech blízkých, ale také v lymfatických uzlinách, jichž se nachází v pánvi velké množství. Jestliže mikrobiální ložisko bude vytvářet mikroorganismus, jehož toxin nemá agresivní genotoxický účinek, pak nadělané škody nebudou velké. Ale naopak některé známé mikroorganismy, jako například Toxoplasma gondi, ale i jiné zoonákazy, jako je brucelóza, tularémie a další, nebo neuroinfekce, a to především některý z typů Borrelia, budou velmi nebezpečné, velmi agresivní. Navíc streptokoky, chlamydie nebo některé viry bývají rovněž velmi toxické vůči vyvíjejícímu se plodu.

Druhou okolností je aktivita tohoto ložiska. V detoxikační medicíně je známo, že mikrobiální ložisko je tím aktivnější, čím je organismus více ve stresu, čím větší je jeho emocionální zátěž. Proto se může stát, že stejné ložisko udělá jen minimální škody, zatímco za jiných okolností plod velmi poškodí, nebo dokonce zabrání oplození úplně.

 

Příprava na těhotenství má spočívat v psychické vyrovnanosti maminky

Koneckonců – po tisíciletí se vědělo, že žena v těhotenství i před ním má být psychicky velice vyrovnaná, klidná, bez stresových podnětů, a to má být dominantním rysem jejího chování. Příprava na těhotenství by měla spočívat právě v zajištění psychické vyrovnanosti a emocionálního štěstí. Tím způsobem lze dosáhnout toho, že i stávající ložiska nebudou aktivní.

Jestliže se však nepovede ložiska odstranit nebo jestliže jsou v průběhu těhotenství aktivní, vzniká u plodu poškození nervového systému s poruchami imunity, poruchami emocionálních center ve smyslu úzkosti, deprese, agresivity či povahových zvláštností, vznikají dyslexie, dysgrafie, hyperaktivita a celá škála poruch, která má za následek poruchy chování dítěte, poruchy učení, poruchy soustředění, emocionální poruchy atd. Pochopitelně, že toxin může způsobovat i narušení somatických genů a může být příčinou deformace ve vývinu, rozštěpu a dalších typů vrozených vad, včetně dětské mozkové obrny (DMO).

Toxiny ovlivňují i kvalitu spermií

K těmto toxinům přistupují i toxiny narušující genový fond spermie. Ty pocházejí ze stejné oblasti jako ženské toxiny, tedy z oblasti chemie, toxických kovů, radioaktivity a mikrobiálních ložisek. Narušený genový fond spermie může vést k nepřijetí spermie, a tím k neplodnosti, anebo se podílí na poruchách vývoje.

Do hry pochopitelně vstupují ještě další systémy, především imunitní systém, který zcela přirozeně musí tolerovat v organismu jen zdravé známé buňky. Jestliže je buňka toxinem změněna, stává se, že imunitní systém ji zlikviduje, zničí. Medicína přitom nemá zatím takové diagnostické možnosti, aby dokázala rozpoznat, čím se tato buňka liší od ostatních. Pokud se v imunitním systému nachází dnes velmi častá chyba, a to autoimunitní aktivita, je problematika ještě složitější. Buňka spermie, nebo i vajíčka může být pokládána za cizorodou bílkovinu a může být předmětem útoku imunitního systému.

Toxické zatížení hormonů

Rovněž svět hormonů, a to především řízení všech hormonů, jež se podílejí na vzniku a průběhu těhotenství, je toxiny velmi narušen. Nejde jen o pohlavní hormony jako estrogen a progesteron, ale jedná se i o řídicí hormony, jako je luteotropní hormon, folikulární hormon, prolaktin, nakonec i oxytocin a další, které vytvářejí velmi složité prostředí potřebné pro zdárný průběh těhotenství.

Hormony jsou řízeny z hypofýzy a hypotalamu a právě v těchto orgánech se setkáváme opět s toxickými zátěžemi a mikrobiálními ložisky. V některých případech dochází přímo ke zjevné poruše funkce, která pak musí být nahrazována umělou hormonální substitucí, jindy dochází k produkci hormonu, jenž se skutečnému hormonu podobá jen na první pohled, jeho struktura je však toxinem narušena natolik, že potřebné funkce nevykonává.

Neplodnost, problematický průběh těhotenství a nakonec i obtíže při porodu a kojení, to vše je hra hormonů, která může být a také v tomto světě bývá velmi často toxiny narušena. Je až s podivem, jak všemocná příroda dokáže kompenzovat tyto lidské prohřešky, protože stres a znečištěné životní prostředí jsou skutečně lidským vynálezem a lidstvo za ně nikomu nemůže spílat.

Současná detoxikační medicína v našem pojetí má veliké možnosti, jak s tímto stavem pracovat. Detoxikační příprava ženy a muže na oplodnění, ale také příprava ženy na zdárný průběh těhotenství a porodu a nakonec i sledování interakce mezi ženou a novorozencem, k níž dochází především prostřednictvím mateřského mléka, to vše jsou z hlediska detoxikační medicíny neuvěřitelné záležitosti, jejichž zvládnutí pomůže bezproblémovému průběhu tohoto stále největšího přírodního zázraku.

 

Autor: MUDr. Josef Jonáš | úterý 10.1.2012 10:01 | karma článku: 17,98 | přečteno: 1414x
  • Další články autora

MUDr. Josef Jonáš

Detoxikace a civilizační choroby

Pojem civilizace podle slovníku cizích slov znamená vyšší úroveň vzdělanosti a hmotného blahobytu, v širším slova smyslu pak úroveň společenského rozvoje a materiální kultury v dané vývojové etapě. Tak například antická civilizace, která byla logicky spojena s dobou antiky. Podle Morgana a Engelse třetí epocha vývoje lidstva po divošství a barbarství. Tolik slovník.

12.11.2013 v 15:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1988x | Diskuse| Ostatní

MUDr. Josef Jonáš

Dědictví po lovcích mamutů

Žijeme mezi monitory počítačů a televizními obrazovkami, s mobilem u ucha, v hluku aut, prachu velkoměst a spěchu 21. století. Nemůžeme tedy prožívat stejný stres jako pravěký lovec mamutů. Jenže ho prožíváme...

23.4.2012 v 14:45 | Karma: 22,49 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Věda

MUDr. Josef Jonáš

Vnitřní hygiena je důležitá jako vnější, jak se jí ale naučit

Když jsem v 90. letech chtěl do přírodní medicíny zavést pojem detoxikace, varovali mě mnozí před tím, že pojem je zásadně používán pro odvykání drogám a alkoholu. Měli obavu, že dojde k pomýlení pojmů. V současné době se slovo detoxikace používá pro celou řadu postupů, které obvykle nemají s detoxikací nic společného.

15.3.2012 v 11:11 | Karma: 18,56 | Přečteno: 2564x | Diskuse| Věda

MUDr. Josef Jonáš

Ovlivňuje lidské chování svobodná vůle, rozum, nebo co vlastně?

V současné době se nejen u nás, ale i ve světě diskutuje nad pozorováním vysokoškolského učitele Jaroslava Flegra, který se ve své práci věnuje výskytu toxoplasmy u lidí a ovlivňování jejich psychiky tímto parazitem. Toxoplasmu gondii přenáší koťata svým trusem a močí. Tento parazit údajně ovlivňuje nejen chování myší tak, že se stanou snadnou obětí kočky, ale způsobuje i určité psychické změny u člověka. Člověk se, stručně řečeno, stává méně odpovědným. Obavy lidí z takového výkladu jsou značné. Člověk by tak přicházel o svoji svobodnou vůli, o níž se lidé domnívají, že určuje jejich chování.

8.3.2012 v 13:00 | Karma: 22,01 | Přečteno: 2310x | Diskuse| Věda

MUDr. Josef Jonáš

Dožijeme se stovky díky doktoru Fernetovi, nebo Rettigové?

Jak se dožít sta let v pohodě a, pokud možno, ve stálém zdraví? Kupodivu skutečně existují návody, jak se dožít sta let, ale ne všem můžeme věřit. Jsou doporučovány různé drahé kameny, krystaly, všelijak upravovaná voda, nebo přestavování nábytku v domácnosti. V minulosti dokonce vznikly na tomto základě zajímavé likéry. Byl to třeba likér Fernet. Doktor Fernet ze Švédska se údajně dožil 102 let, a to spadl z koně... Po něm zbyly nějaké kapky, které se nereprodukují ani tak jako fernet, nýbrž jako elixír mládí.

29.2.2012 v 12:00 | Karma: 19,76 | Přečteno: 1944x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2364x
Po absolutoriu medicíny a psychiatrické praxi jsem studoval akupunkturu a léčebné metody starověké medicíny, zejména staročínské. Během třicetiletého výzkumu a praxe jsem napsal řadu publikací jako Křížovka života a Tajenkami života. Pátral jsem po principech a filozofii staročínské a staroindické medicíny, jež tvoří základ celosvětově originální metody řízené a kontrolované detoxikace organismu. Podívejte se na www.joalis.eu a
www.mudrjosefjonas.bloguje.cz

Seznam rubrik