Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Opencard funguje a je navždy spjata s naším kotlem

Co pojí opencard a kotel zajišťující v našem domě v zimě teplo a celoročně teplou vodu? Ještě před několika dny by mi tato otázka přišla naprosto absurdní, avšak trochu jsem zapátrala, spojila si pár věcí dohromady a navíc, jedná-li se o spojitost s projektem Opencard, nad danou otázkou se snad již ani nelze pozastavit. Červeno černou kartu s bílým nápisem a naším kotlem spojuje totiž jméno pana Stanislava Klindery, jednatele firmy EZ Elmont, spol. s.r.o.

Ano, přesně toho pana Klindery, jehož firmu si najal radní pro informatiku Jan Vašíček z TOP 09 po tom, co si už s danou problematikou pražští radní nevěděli sami rady. Rozhodli se proto spolehnout na radu odborníků, kteří by snad mohli vnést do naprosto patové situace jasno a posunuli tento jeden velký balvan, jenž se táhne naší stověžatou Prahou, jak železná koule připoutána k noze trestance, alespoň k nějaké jasnější vizi do budoucna.  

I přes sebevětší očekávání radních a po úhradě odměny ve výši 120.000,-Kč, jistě řádně a dle všech kritérií pro danou zakázku, bohužel očekávání výsledek nepřineslo. Vypracovaný materiál čítající osmnáct stránek ve své konečné podobě v podstatě obecně vše shrnuje a nic konkrétního, co by mělo určitý význam v budoucnosti této tolik diskutované karty, nepřinesl. I přes to, že se na dokumentu podíleli experti oplývající bohatými zkušenostmi v oblastech systémové architektury rozsáhlých systémů a na výběr dostali v podstatě šest možností k analýze toho, která je pro danou situaci nejlepší varianta, vše zůstalo bez sebemenšího posunu.

Konkrétní fakta o tom, jakým záhadným způsobem se postava pana Klindery ocitla v pozici, aby rozhodl o dalším postupu s Opencard, se s největší pravděpodobností nikdy nedozvíme, neboť výběrová řízení na takto důležité posty, týkající se jen občanů, probíhají většinou bez přístupu veřejnosti. Jediné, co jsme se doposud o jejich spolupráci dozvěděli je fakt, že „to pro nás není žádná neznámá firma,“ jak se zmínil radní Vašíček. Vše v tomto případu je stále tolik udivující, že mě napadá jediné. „Ještě aby to tak náhodou byla nějaká neznámá firma….“

 A co na to náš kotel? Kdyby mohl, byl by hrdý, neboť to jsou přibližně dva roky, kdy právě tato renomovaná firma, která měla zajistit chod tolik sofistikovaného, kontroverzního a složitého systému, kterým je Opencard, provedla jeho revizi. Zato pan Klindera již na svoji původní profesy pozapomněl, neboť nedávno prohlásil, že „V letech 2011 a 2012 jsme postupně měnili své portfolio služeb a doplnili je především o poradenství v oblasti informatiky a ekonomie a loni převážilo poradenství v oblasti informatiky.“ Na to, s jakým zaneprázdněním a čekacími lhůtami, prováděla firma revize např. kotlů, už malinko pozapomněl.

Pravděpodobně se tedy naše domácnost počítá jako období změny jejich portfolia služeb, anebo se této poradenské firmě již do portfolia nehodí. Něco na tom bude, vždyť titulky o tom, že o Opencard rozhodují elektrikáři, vypadá spíše jako aprílový žertík. Není, jedná se o realitu, stejnou jako tu, že aktuálně celý systém funguje pod dozorem IT techniků radnice.

Takové zvláštní věci se to u nás dějí a nikdo se už nad ničím nepozastaví.  K otázce, jak je možné, že se firma zabývající osmnáct let topenářskou a elektrikářskou činností, dostala na seznam rádců pražských radních, uvádí pan Klindera následující. „Máme pouze dva zaměstnance, a když po nás někdo chce odborné konzultace, najímáme si specialisty.“ Zároveň uvádí, že dnes firmu již pouze řídí a na vše má již zmíněné specialisty. K otázce, proč byla na seznam rádců zařazena právě firma pana Klindery, odpovídá pan radní Vašíček následovně. „ Firma rozšířila předmět podnikání, přibrala i ekonomické a IT poradenství a dávno v ní tedy nejsou jen elektrikáři a topenáři.“

Pokud tomu dobře rozumím, pan radní si vlastně objednal přes tyto dva jednatele/majitele důchodového věku pouze další externí pracovníky a firma  EZ Elmont, spol. s.r.o. tu figure pouze jako prostředník. Znamená to, že ty dobré zkušenosti, jak uvádí pan Vašíček, které s nimi má z dřívější údajné spolupráce, byly v rámci zprostředkování externích specialistů panem Klinderou, anebo dříve práci vykonával přímo sám pan Kliendera? V tom aby se Čech vyznal…..

Radní Vašíček i primátor Prahy Tomáš Hudeček, který v dnešním rozhovoru odmítl, že by systém Opencard měl zkolabovat, i to, že by se Praha jeho převzetím dopustila něčeho protizákonného (pozn. autorské právo), oplývají i nadále jistotou, že vše zvládnou. To, zda tomu tak bude, ukážou nejbližší dny. V tuto chvíli se tedy k případnému kolapsu či nekolapsu nemá smysl vyjadřovat, nechme se překvapit a vyčkejme, jak bude tato fraška i nadále pokračovat.  

Při dnešním rozhovoru s panem Petrem, zaměstnancem Dopravního podniku, bylo řečeno následující. „Kupon na kartu aktuálně nahráváme, prodloužit platnost karet je možné pouze u těch, kterým vyprší platnost v období od 31. srpna 2012 do 31. března 2015. U karet, kterým doba platnosti vyprší po 1.dubnu 2015, je třeba vyčkat, jak se situace bude nadále vyvíjet.“

K dotazu, jak on sám se dívá na budoucnost karty, zda bude karta fungovat a o své peníze tak klient nepřijde, sdělil to, co se dalo čekat. „To bohužel nikdo neví.“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hermína Muchová | pondělí 16.6.2014 15:09 | karma článku: 11,35 | přečteno: 870x
  • Další články autora

Hermína Muchová

Na kus řeči s Miroslavem Donutilem se vrací zpět na prkna Branického divadla

Dnes je taková móda, že divadlo je buď moderní, postmoderní, staré nebo archaické. Ale málo platné, divadlo je buď dobré nebo špatné", říká Miroslav Donutil.

28.2.2018 v 10:39 | Karma: 8,32 | Přečteno: 550x | Diskuse| Kultura

Hermína Muchová

Honza Homola z kapely Wohnout se stal v Mánesu oficiálně malířem

Honza Homola z kapely Wohnout 1. února 2018 první vernisáží výstavy obrazů v baru Mánes úspěšně odstartoval svou novou, malířskou cestu.

5.2.2018 v 7:30 | Karma: 13,11 | Přečteno: 1523x | Diskuse| Kultura

Hermína Muchová

Kolečkova Kleopatra nastavuje zrcadlo

Objevil v sobě Michal Malátný opravdového úchyla a nalezla Jitka Čvančarová muže, který nenosí ponožky v žabkách?

30.1.2018 v 7:30 | Karma: 15,33 | Přečteno: 1493x | Diskuse| Kultura

Hermína Muchová

Vernisáž autorské výstavy obrazů člena skupiny Wohnout Honzy Homoly

Honza Homola je kytarista a zpěvák skupiny Wohnout, ale zároveň i malíř, kterého čeká již tento čtvrtek v Mánesu jeho první autorská výstava.

29.1.2018 v 7:30 | Karma: 17,87 | Přečteno: 2798x | Diskuse| Pozvánky, akce

Hermína Muchová

Miroslav Táborský exceloval v Blázinci a přidal k tomu rozhovor

Herec Miroslav Táborský exceloval v Blázinci, kde na sebe vzal velmi nelehký úkol, kterému původně velmi dlouho vzdoroval. Jak se nakonec této výzvy zhostil, aby se sám nezbláznil?

26.1.2018 v 11:43 | Karma: 15,98 | Přečteno: 1059x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci potvrdili možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci i podruhé potvrdili možnosti odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění, což vrátil...

Děda chtěl vnučku do péče kvůli týrání. Zmanipuloval ji k výmyslům, soudí ho

21. května 2024  17:25

Bouchla mě sušákem na prádlo, kopla do břicha, je zlá, křičí, tahá mě za vlasy, sráží na zem. Takto...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  17:14

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Distributor smrtícího alkoholu z metanolové kauzy byl podmínečně propuštěn

21. května 2024  16:36,  aktualizováno  17:05

Jiří Vacula, který v roce 2012 distribuoval otrávený metanol, byl podmíněně propuštěn na svobodu. S...

AURES Holdings a.s.
NÁKUPČÍ AUTOMOBILŮ - BRNO (A12460)

AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1011x
Kulturní reportáže, psychologie, fotografie

www.hermuch.cz

Prodej fotoobrazů, vlastních i Vašich fotografií

Píši o kultuře a všem, co má dle mého názoru smysl, píši o každém, kdo za to stojí. Fotím vše co mě zaujme, běžné věci i makrofotografie - život pronikající pod povrch a detailům, které běžným okem nevidíme.

Život je divadlo, tak zkus to tak brát, jedinečná divadelní show, kde každý musí svoji roli hrát. Většina se drží své dané role, té, která mu do vínku byla dána, žije tak, aby postava byla společností akceptována. Náhle však přijde scéna, která v plánu a scénáři nebyla, jak uzpůsobit svoji roli, aby úsměv a duševní zdraví drama přežila?

Terapeutičtí Teddy králíci Sandeis

FB: Lucka Hermína Muchová

hermina.muchova@gmail.com