Mathias Krauss zamíří opět do ČR

I když to jistě není zapotřebí, představuji vám Mathiase Krausse. Hudebník, skladatel a producent pocházející z Kolína nad Rýnem, který v roce 1992 založil spolu s kytaristou Alexem Gunia kapelu "Matalex". Může se pyšnit 6 CD a turné s mnoha jazzovými velikány, jako jsou Randy Brecker, Steve Smith, Jeff Andrews, Mike Stern, Danny Gottlieb, Jean Paul Bourelly, Adam Holzman, Philip van Endertplatz, Michael Sagmeister nebo Franz Holtmann. Má za sebou odehraných více než 250 koncertů a festivalů po celé Evropě, četné TV - záznamy mimo jiné Rockpalast (96), Leverkusen Jazz Days (97), MTV, Viva (98) Bizzare Festival (99) "Matalex" a další.

Největší úspěch slaví ve své rodné zemi Německu, ale jeho fanoušky nalezneme po celém světě. Po studiu hry na klavír, kytary, hudební teorie a populární hudby v Hamburku v  roce 1989, se stal vyhledávaným hudebníkem. Jako hráč na klávesové nástroje a kytarista, byl viděn na úspěšných koncertech a turné mnoha umělců. Byli jimi například The Scorpions, Jon Lord & The Gemini orchestr, Frida (Abba), Sam Brown, The Kelly Family, Sally Oldfield, Christina Lux, Frank Ryan, Franz Benton, Bonita, Matalex, Angelo Kelly band, Stephan Runge, Uli Kurtinat band, Paddy Kelly, Wolf Maahn, Kathy Kelly, Georg Danzer, Tony Christy, Mimi Poulakis, Shewolf, Trinity a mnoho dalších.

Nejbližší Mathiasovi plány na léto jsou spojeny s turné se skupinou Klaus „Major“ Heuser Band po německých městech, ale již v prosinci tohoto roku zavítá opět i do naší republiky s novým projektem “MIXTAPE TOUR”.

I přes velkou popularitu si vždy dokázal udržet určitý odstup od slávy a z vlastní zkušenosti, v rámci asistence na několikadenním turné, mohu toto tvrzení pouze potvrdit.

Máte-li jakékoliv dotazy na Mathiase, zašlete své otázky na e-mail hermina.muchova@gmail.com

Vše bude předáno a v některém z následujících článků zveřejněny jeho odpovědi. Samozřejmě se můžete těšit i na reportáž z jeho nadcházejícího vystoupení v ČR.

Hermína Muchová

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hermína Muchová | pondělí 7.7.2014 9:22 | karma článku: 5,97 | přečteno: 327x