Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Imunita pro poslanecká a senátorská auta

Máme tu další návrh novely zákona šitého na míru Poslanecké sněmovně a Senátu, tentokrát bez jakéhokoliv náznaku, že oni z daného návrhu profitovat nebudou. Naopak, návrh se týká pouze jich samotných, respektive jejich čtyřkolových nepostradatelných doplňků. Jako by nestačilo, že pro ně v mnoha směrech neplatí postih, neboť jsou chráněni imunitou, nyní by tuto výhodu rádi  rozšířili i na svá auta.

V odůvodnění návrhu se píše, že v poslední době se stalo několik případů, kdy městská policie nechala odstranit vozidlo poslance nebo senátora, i když bylo viditelně označené parkovací kartou jako vozidlo zákonodárce.  "Tímto postupem došlo v některých případech k závažnému narušení výkonu poslaneckého nebo senátorského mandátu, neboť těmto poslancům a senátorům bylo fakticky znemožněno dostavit se na důležitá jednání Poslanecké sněmovny nebo Senátu," stojí v odůvodnění návrhu.

Poslanci chtějí, poslanci se rozhodli, poslanci navrhují a poslanci si prostě schválí. Nejedná se o nic překvapujícího, vždy to tak bylo, a pokud se něco ve společnosti razantně nezmění, tak i bude. Ovšem "vysvětlení", proč si změnu zákona přejí a důvod, proč Sněmovní hospodářský výbor doporučil projednat tento návrh v rámci novely zákona o provozu na pozemních komunikacích, jistě nadzvedlo ze židle nejednoho občana.  

Podívám-li se na ten jejich „problém“ z jiného úhlu, z Poslanecké sněmovny na stanici tramvaje trvá cesta pěšky 2 minuty z kopce, na stanici metra A je to cca 600 m. Metrem se po Praze dostanete velmi rychle téměř všude a nepotřebujete hledat parkovací místo. Ovšem pro tyto naše zástupce zřejmě zbytečná informace.   

To jsou ti poslanci, senátoři a všichni tam "nahoře" tlachající před každými volbami a vždy, když jim o něco jde (samozřejmě o jejich teplé místečko) o tom, jak vše budou dělat pro lidi, o tom, že oni nejsou o nic víc než my ostatní. Nejenže tomu tak není, ale v tomto případě mám takový dojem, že si z nás páni politici dělají už totální prču. Pro běžného občana počítajícího vše téměř na minuty, aby byl všude včas a vše přes den zvládl, je toto už naprostý výsměch.

Jaký je rozdíl mezi "obyčejným pracujícím", který musí vykonávat své zaměstnání a poslanci či senátory? Tak třeba ten, že druhým jmenovaným se zajisté nestane, že o zaměstnání přijdou kvůli pozdním příchodům. Jelikož je dnes najít nové zaměstnání téměř neřešitelný problém, málokdo si dovolí hazardovat s výpovědí jen kvůli tomu, že nepřijde do práce včas. Raději jede z domu dříve, aby měl určitou časovou rezervu. To, že se běžně kladou cestujícím do cesty různé hlavolamy s měnícími se jízdními řády v době výluk spojů, je prostě běžnou součástí života ve velkoměstě. Ten, kdo není jen náhodným turistou, s těmito variantami musí počítat a zařídit se podle nich. Stejně tak je to i s parkováním. Pokud vím, že není lehké v dané lokalitě zaparkovat, buď tam nejedu anebo vyjedu dříve, abych měl časovou rezervu.

Nemluvě o místech, kde si zaměstnavatelé jistí kontrolu nad příchody a odchody zaměstnanců čipovými kartami, které nesmlouvavě načtou přesné časy elektronicky bez ohledu na to, zda měl její držitel po cestě do práce nějaké cestovatelské či parkovací potíže. Nestíháš? Tvůj problém.  Jenže oni stíhají, nechali auto zaparkované na okraji metropole právě z důvodu, že vědí o problémech s parkováním a nemohou si dovolit riskovat, že nepřijdou včas. Musí přijít včas, musí živit své rodiny.

Možná i proto je výmluva na to, že je politikům kvůli odtahu jejich aut městskou policií znemožněno dostavit se včas na důležitá jednání Poslanecké sněmovny nebo Senátu, z pohledu občana něco tak absurdně nesmyslného a pobuřujícího.

Pokud potřebují za každou cenu zaparkovat bezproblémově, existují i v modrých zónách parkovací automaty, jejichž poplatek je jistě finančně nezruinuje. Samozřejmě, není to zadarmo, ale každý musí do automatu vhodit mince a čekat až parkovací lístek ze stroje vyjede, tak proč by oni nemuseli? Proč si neustále myslí, že jsou něco víc, než mi ostatní? Nejen že se při každé vhodné příležitosti vymlouvají na svoji imunitu, ale nyní by se rádi oháněli i imunitními auty.  

Ať mi nikdo neříká, že politici jsou ve větší časové tísni než kdokoliv jiný tak, aby nemohli vyjet s časovou rezervou, koupit si lístek z parkovacího automatu, případně zajistit parkovací kartu. Tato karta není zadarmo, ale za pohodlí je třeba si připlatit. Vždyť tyto lidi platíme z našich daní, tak proč bychom si je měli hýčkat jako v bavlnce a platit za ně všechny jejich rozmary, obzvlášť při jejich „pracovních výsledcích“.  

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hermína Muchová | pátek 23.5.2014 10:15 | karma článku: 29,29 | přečteno: 836x
  • Další články autora

Hermína Muchová

Na kus řeči s Miroslavem Donutilem se vrací zpět na prkna Branického divadla

Dnes je taková móda, že divadlo je buď moderní, postmoderní, staré nebo archaické. Ale málo platné, divadlo je buď dobré nebo špatné", říká Miroslav Donutil.

28.2.2018 v 10:39 | Karma: 8,32 | Přečteno: 550x | Diskuse| Kultura

Hermína Muchová

Honza Homola z kapely Wohnout se stal v Mánesu oficiálně malířem

Honza Homola z kapely Wohnout 1. února 2018 první vernisáží výstavy obrazů v baru Mánes úspěšně odstartoval svou novou, malířskou cestu.

5.2.2018 v 7:30 | Karma: 13,11 | Přečteno: 1523x | Diskuse| Kultura

Hermína Muchová

Kolečkova Kleopatra nastavuje zrcadlo

Objevil v sobě Michal Malátný opravdového úchyla a nalezla Jitka Čvančarová muže, který nenosí ponožky v žabkách?

30.1.2018 v 7:30 | Karma: 15,33 | Přečteno: 1493x | Diskuse| Kultura

Hermína Muchová

Vernisáž autorské výstavy obrazů člena skupiny Wohnout Honzy Homoly

Honza Homola je kytarista a zpěvák skupiny Wohnout, ale zároveň i malíř, kterého čeká již tento čtvrtek v Mánesu jeho první autorská výstava.

29.1.2018 v 7:30 | Karma: 17,87 | Přečteno: 2798x | Diskuse| Pozvánky, akce

Hermína Muchová

Miroslav Táborský exceloval v Blázinci a přidal k tomu rozhovor

Herec Miroslav Táborský exceloval v Blázinci, kde na sebe vzal velmi nelehký úkol, kterému původně velmi dlouho vzdoroval. Jak se nakonec této výzvy zhostil, aby se sám nezbláznil?

26.1.2018 v 11:43 | Karma: 15,98 | Přečteno: 1059x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Flandry jsou opět naše, hlásají separatisté. S africkou modelkou na plakátech

21. května 2024  14:35

Krajně pravicová strana Vlámský zájem dlouhodobě usiluje o odtržení severní části Belgie. V kampani...

Prodavač si ve stánku zapojil svůj terminál, řeznictví okradl o sedm milionů

21. května 2024  14:29

Mezi milionáře se svojí zlodějskou pílí vypracoval muž z Tachova, který podle policie...

Novorozená štěňata kdosi hodil do kontejneru, ujala se jich adoptivní matka

21. května 2024  14:27

Šest asi dvoudenních štěňat někdo vyhodil do kontejneru na okraji Zbraslavic na Kutnohorsku. Z...

Palestinští vězni leží spoutaní nazí a v plenách, prozradily zdroje z nemocnice

21. května 2024  14:01

Palestinští vězni jsou při pobytech v nemocnici v Izraeli drženi připoutaní na lůžku s páskou přes...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1011x
Kulturní reportáže, psychologie, fotografie

www.hermuch.cz

Prodej fotoobrazů, vlastních i Vašich fotografií

Píši o kultuře a všem, co má dle mého názoru smysl, píši o každém, kdo za to stojí. Fotím vše co mě zaujme, běžné věci i makrofotografie - život pronikající pod povrch a detailům, které běžným okem nevidíme.

Život je divadlo, tak zkus to tak brát, jedinečná divadelní show, kde každý musí svoji roli hrát. Většina se drží své dané role, té, která mu do vínku byla dána, žije tak, aby postava byla společností akceptována. Náhle však přijde scéna, která v plánu a scénáři nebyla, jak uzpůsobit svoji roli, aby úsměv a duševní zdraví drama přežila?

Terapeutičtí Teddy králíci Sandeis

FB: Lucka Hermína Muchová

hermina.muchova@gmail.com