Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

26. Jedno pivo!

U nás pohoda, velitel za týden vyráží s kámošem na každoroční čundr bez bab, tak doufám, že zase nepřilezou s puchýřema a čokoládovým fernetem ve vousech už po dvou dnech jako loni.

Doma je doma a pomalu si zvykám na nový režim. Zvládáme to celkem v pohodě. Už jsem všude uklidila, protože velitel sice dvakrát po tu dobu, co jsem byla v porodnici, gruntoval, aspoň to tvrdil, ale nepřišla jsem na to, kde. Všechno jsem vyprala a vyžehlila, dneska už jsem stihla zkulturnit i růže a teď musím dokonce asistovat u vytáčení medu. Berunka je pořád moc hodná, po obědě chodíme ven na procházky a jinak většinu dne prospí, tak doufám, že jí to chvilku vydrží. Jdu se zase hodit do pohotovostního režimu, za chvilku začne na okno bušit pan velkovčelař obklopen mrakem včel a berunka už bude taky vstávat, ta se ovšem hlásí vysílačkou, to už je prostě jiná generace.

Přesto jsem teď s psaním trochu ve skluzu, dítě na chvilku zavřelo oko, tak aspoň něco málo. Je to pořád dokola, připadá mi, že jenom peru, kojím, přebaluju a dělám ťuťuňuňu, ale tak to má asi být. Včera velitel pozval všechny rodiče, semetrika ze Semetrikova nakonec nepřijela, ale i tak to bylo plno lidí a bylo to náročný, na takový velký návštěvy teď nejsme moc zařízený ani naladěný. Berunka šla z ruky do ruky, takže se samozřejmě pak pozvracela a v noci dělala pěknej kravál. Já jsem měla na konci návštěv v úmyslu úplně to samý, ale byla jsem na to moc unavená.

Teď už jsme zase obě odpočatý a už je to zas hodnej andílek, pozdě večer večeří a vstává kolem páté hodiny ráno, budí se jen jednou za noc, takže to jde.

Velitel jel na jeden den na bedmintový kemp a přespí tam, tak mi odpadne jeden otravnej organizátor. Docela se těším, že tady budeme samy, bez obvyklého: „Co bude k snídani?, Plánuješ něco k obědu?, Budeme večeřet?“. Prostě pořád platí motto mé drahé prapra: „Není žrádlo, není láska“.

Jediný, co zatím nestíhám, je cvičení. Za celou dobu, co jsem doma, jsem se donutila třikrát, budu se muset polepšit. V porodnici s náma cvičili každej den, to bylo super, ale bez dozoru a přísného vedení je moje vůle slabá. V porodnici byli vůbec sportovně založený, jeden den tam bylo hrozných lidí a sestřičky měly frkec, ale protože byl nějaký důležitý fotbalový zápas, tak posadily jednu starší, co frkecové tempo nestíhala, k televizi, aby sledovala vývoj utkání. Byla jsem zrovna ve sprše, když jedna ze sester letěla kolem a volá na ni: „Kolik to je?“ a chuděra stará se zděšeně probrala: „Já nevím“, tak ji zpucovaly, že to musí pozorně sledovat, hráli zrovna naši. Za chvilku letěla kolem další a volá zase: „Kolik to je?“ a chuděra stará hrdě hlásí: „1:0“ a z chodby slyším: „A kdo vede?“ a zoufalý hlas odpovídá: „Já nevím!“, až mi jí bylo líto, prostě jí nedaly přesný instrukce, tak co měla dělat?

Dneska jsem se hřály na sluníčku na zahrádce u místní hospody a sledovaly s berunkou vtipnou scénku ze života vesnického. Přihrčel tam na kole udýchaný rybízek s červenýma ušima a mlíkem na bradě a světácky volá: „Jedno pivo!“ a hospodský nedůvěřivě: „A je ti už osmnáct?“, na to pohotový hoch: „Tak si dám raději jedno malý!“ a hospodský zvědavě: „Nejseš ty náhodou kluk starýho Nováka?“ a chlapec ještě pohotověji: „Naschledanou!“, nasedl na kolo a zmizel.

U nás pohoda, velitel za týden vyráží s kámošem na každoroční čundr bez bab, tak doufám, že zase nepřilezou s puchýřema a čokoládovým fernetem ve vousech už po dvou dnech jako loni. A to jsem je ještě musela na tu jejich slavnou expedici odvézt autem a za dva dny pro ně zase na určené místo přijet. Trochu nám hoši asi stárnou, či co. Jestli to takhle půjde dál, tak budou nakonec stanovat u nás na zahradě a já je budu obskakovat. No ale do té doby už snad bude dceruška beruška chodit a unese dvě piva a otvírák, tak ten servis nechám na ní. Těch pár metrů může nakonec dojet i na našem větším psisku, když na to přijde.

..........

Autor: Věra Mrhačová | středa 20.9.2017 17:29 | karma článku: 11,92 | přečteno: 320x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

66. Monstrózní poprsí a monstrózní ostuda

Léto sice v plném proudu, ale lehce se ochlazuje. Sestra se chystá migrovat na svou letní návštěvu na divoký východ za rodinou, tudíž i k nám, a jako obvykle je ve stresu, jak říká: „Tu emigraci nám byl někdy čert dlužen“.

26.10.2019 v 17:20 | Karma: 9,43 | Přečteno: 373x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

65. Umírej potichu :-)

Máme periodu, já i pes, tak těhotný není nikdo, tak fakt nevím, na co tu náladu svádět. Dneska máme taneční, ale pochybuji, že zvládnu jít na parket. Jsou věci, které slušná začátečnice prostě nedělá.

27.9.2019 v 18:03 | Karma: 10,98 | Přečteno: 228x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

64. Okradená škatule

Po pár dnech ztráty ze Slovenska skoro nahrazený, nový telefon na cestě, nová karta vyřízená a já taky. OP dostanu co nevidět, bohužel stejné, chtěla jsem si vybra jiné datum narození, ale neprošlo to.

19.9.2019 v 18:57 | Karma: 9,82 | Přečteno: 144x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

63. Vietnamské spoďáry a lesbická sousedka

Lesbická sousedka ve vietnamských spoďárách zní jako začátek německýho vtipu, ale v tom vedru by se tomu asi ani skopčáci nesmáli.

18.8.2019 v 18:32 | Karma: 13,22 | Přečteno: 398x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

62. Kýbl potu a tepláky s rozkrokem proklatě vysoko

"S nemocnými to neumím, ať už jsou to nemoci opravdové, nebo simulované, zvlášť když to vždycky rozhodí program.“

30.5.2019 v 18:22 | Karma: 10,34 | Přečteno: 227x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  18:36

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Rozhodnutí o přijetí či nepřijetí eura v Česku udělá příští vláda, říká Fiala

2. května 2024  14:35,  aktualizováno  18:25

Dvacet let od vstupu do Evropské unie Česká republika stále nepřijala společnou evropskou měnu...

Na Plzeňsku hoří střecha sklárny. Zásah je komplikovaný, říkají hasiči

2. května 2024  18:22

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hoří v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik