Za vlast, Boha a restituce!

To bylo radosti v srdcích věrných českých vlastenců, když se roznesla novina, že kardinál Duka dnes odslouží v Lánech bohoslužbu za prezidenta Zemana a za vlast. V těžké době je církev a její primas na pravém místě.Tedy nezhyneme!

Bude to velkolepé! V lánském kostele, který je součástí zámeckého areálu, se podobně významná bohoslužba uskuteční poprvé od roku 1921, kdy jej stát zakoupil, vytrubuje pyšně prezidentova hlásná trouba Ovčáček.

 

V kostele Nejsvětějšího jména Ježíš Zeman přivítá Duku s oficiálními poctami jako je třeba čestná stráž a historické prapory nebo zástupci obce Lány. Po mši prezident s kardinálem povečeří společně, píše se v prohlášení, z něhož je mezi řádky nepřeslechnutelně slyšet mlaskání a slastné vzdychání. To bude bašta, o tom není pochyb.

 

Každé sousto mizející v úctyhodných krcích obou funkcionářů přinese zemi české trochu více bezpečí, klidu a prosperity. Každý doušek vína stékající po jejich do hladka vyholených bradách pomůže oddálit další sucha a požáry. Kdo by nebyl dojat!

 

Je to taková sláva, že se znavené mysli ani nechce přemýšlet, proč si ti dva postarší pánové tak padli do noty. Jestli v tom je Zemanovo novopečené kamarádství s vlastencem Konvičkou, který je ztělesněním církvi milých křížových výprav proti mohamedánům-čuramedánům. Nebo jestli prezident slíbil, že mu v lánech ukáže svou tajnou udírnu plnou do zlatova vyuzených šunčiček, až křesťanské srdce usedá. Anebo jestli spolu ti dva ctihodní šibalové chtějí oslavit nedávné darování Jiřského kláštera a Nového proboštství na Pražském hradě církvi?

 

Ať je to tak nebo tak, primas s prezidentem si dnes večer dají do trumpety za nás za všechny. Jak je ostatně jejich dobrým zvykem. Agenturní informaci, že na večeři bude pozváno tisíc uprchlíků ze Sýrie do sousedního Německa, aby se tím naplnila papežova výzva pomáhat pomocným, se nepodařilo potvrdit. Tiskový mluvčí Hradu ji navíc označil za nechutnou provokaci. Amen.

Autor: Ondřej Mrázek | pátek 20.11.2015 14:42 | karma článku: 15,53 | přečteno: 689x
  • Další články autora

Ondřej Mrázek

Světlo rozumu v temnotě pandemie

16.2.2021 v 18:47 | Karma: 18,08

Ondřej Mrázek

Podivné úkazy minského jara

8.9.2020 v 20:23 | Karma: 14,28

Ondřej Mrázek

Nová hymna? Vy české tajfuny!

28.3.2018 v 18:55 | Karma: 23,78