Češi volají: Do zbraně!

Taky máte takový strach z Islámského státu a války na Ukrajině, že považujete za nutné, abychom více zbrojili a investovali do armády? A taky vás trápí, že policisté nutně potřebují modernější techniku a výzbroj? 

Ne? Tak to jste potom nějací divní. Alespoň podle výsledků nejnovějšího průzkumu veřejného mínění, při jejichž čtení si člověk nutně připadá jako Alenka v říši divů.

 

Vypracovaly ho agentury Idealisti a Empirica a není tak těžké si domyslet, kdo jim ho zadal a zaplatil. A kdo se přitom zmínil, na co se má, jak se tak říká, dát ten správný důraz. Aby lidi jaksi přesně věděli, jak mají odpovídat, aby ten průzkum splnil svůj účel a nebyly to vyhozené peníze, že ano.

 

Zbrojní firmy už si mnou ruce – to bude kšeftíků, když to máme potvrzené, že to lidi tak moc chtějí. Že si klidně odtrhnou od huby, že si rádi utáhnou pásek, jen aby měli naši vojáci a policajti co nejmodernější uniformy a zbraně. To je ¨přece hlavní, že ano. O to nám všem jde!

 

Vždyť z toho přece musí mít každý vlastenec vlastně radost, že ten náš český národ, co pořád jen vyváděl samé švejkoviny a pořád se vzdával, místo aby bojoval a válčil, konečně přišel k rozumu! Jak lvové bijem o mříže! Hrrr na ně! A do zbraně!

 

Jenomže ono to nejspíš nebude s tím válečnickým zápalem zase tak horké. Ono tu spíše bude další průzkum veřejného mínění z rodu prefabrikovaných. Přesně na míru načinčaných. A omáčkou analytických řečiček pěkně chutně pobryndaných.

 

Takže čeho se to podle těch Idealistů vlastně bojíme?

 

69 % Čechů se nejvíce ze všeho obává islamistů (kteří tu žádní nejsou) a 61% má největší strach z války na Ukrajině (kterou naši politici pomáhají přičinlivě rozdmýchávat). Takže my se vůbec nebojíme třeba nemocí, ztráty zaměstnání, otrávené vody z vodovodu (a následného průjmu převelikého, který teď zrovna řádí v Dejvicích)! A nemáme strach ani z ekonomické krize nebo z přitroublosti našich čelných politiků. Ani z ekologické katastrofy! Ne, my se bojíme správně demokraticky islámu a Ruska. A basta!

 

A proto je – teď se podržte – celých 76 procent (alespoň podle těch Idealistů) z nás přesvědčeno „o nutnosti investic do ozbrojených sil“! A dalších třináct procent s podmínkou, že to „přinese pracovní místa“. Takže – jak shrnují analytici ze společností, které to celé na zakázku spáchaly, devět z deseti Čechů podporuje investice do armády a policie. Takže se nikdo nebude zlobit, když ty peníze z našich daní nepůjdou na opravy silnic, podporu škol, nemocnic a domovů důchodců. Budeme mít krásný pocit bezpečí, že jdou do tanků, samopalů, bombardérů a děl. Ať se pro změnu islamisté a Rusové bojí nás. Na Bělehrad! Hrrr na ně! A do zbraně!

 

O výzkumu se píše zde: http://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesi-chteji-vic-penez-na-obranu-boji-se-islamistu-i-vychodu/r~a6422890005e11e5bc3a0025900fea04/

Autor: Ondřej Mrázek | úterý 26.5.2015 13:05 | karma článku: 24,41 | přečteno: 1016x
  • Další články autora

Ondřej Mrázek

Světlo rozumu v temnotě pandemie

16.2.2021 v 18:47 | Karma: 18,08

Ondřej Mrázek

Podivné úkazy minského jara

8.9.2020 v 20:23 | Karma: 14,28

Ondřej Mrázek

Nová hymna? Vy české tajfuny!

28.3.2018 v 18:55 | Karma: 23,78