S Mistry na retro výstavě ve Slunečnici

Nezahálíme, jedeme naplno! V Domově seniorů Nová slunečnice se konala retro výstava Střípky našich životů III. Pro tuto příležitost jsme si připravili program, tentokrát v duchu poezie a francouzského šansonu.

A kde se zjeví duch poezie, tam se zjeví postava Mistra Šantrocha! Pan poeta je zakladatelem Veršotepárny na blogu Idnes.cz. Poté, co dorazil, znaven pracovními povinnostmi, požádali jsme ho o krátký rozhovor, ve kterém mimo jiné prozradil, že se ještě stále dají na pěkné básničky balit ženský a představil posluchačům Věršotepárnu.

Mistr vyslyšel naše přání a s nadšením a láskou k poezii nám recitoval pár svých děl a básně nejúspěšnějších přispěvovatelů Veršotepárny.?

Na své si přišli i milovníci francouzských šansonů v podání Gaca Novomesského. V momentě, kdy se mistrně chopil kytary a zazněly první tóny, kdejaká dáma v sále se chytla za srdce. A jakmile zapěl, vyčaroval na našich tvářích úsměv a nejedno oko zůstalo suché..

A když přišli na řadu další z pozvaných hostů, Mistři blogu Idnes.cz, Marek Valiček a Jan Pražák, lovili jsme po kapsách kapesníky! Marek nás svými blogy zavedl do dob svého dětství, na chvíli si opět "popovídal" se svou maminkou, Honzík nám přečetl články ze série " ze života". A protože se program nesl v duchu poezie, i on nám poodhalil svůj skrytý talent a potěšil naše srdce krásnými verši z vlastní tvorby.

Vést program s výše uvedenými hosty v okouzlujícím prostředí retro výstavy, bylo pohlazením po duši. Nuže, kochejte se! :) 

 

 

 

 

A to nejhezčí nakonec. Do týmu Nadačního fondu Most sblížení jsme společně přivítali nového člena, tehdy třináctidenní krásnou ( samozřejmě po mamince! ) slečnu Sašenku Skočovou, kterou nám přivezla ukázat Velká sestra a skvělá pečovatelka Anička. Děkujeme tímto mamince za posílení týmu přímo mistrovským kouskem! 

Děkujeme tímto DS Nová Slunečnice za pozvání a za dárečky. Bylo to nádherné poetické odpoledne! :)

Za NF Most sblížení Mirka Švarcová

 

Omlouváme se za kvalitu některých fotografií.

Autor: Most mezi námi | neděle 22.10.2017 18:18 | karma článku: 8,32 | přečteno: 252x
  • Další články autora

Most mezi námi

Viru navzdory

23.4.2020 v 15:03 | Karma: 5,95

Most mezi námi

Když se daří, tak se daří…

29.11.2018 v 13:01 | Karma: 10,60

Most mezi námi

Rozhovor s porotcem - Ivo Kaplán

19.10.2018 v 10:43 | Karma: 4,96