Rozhovor s porotkyní - Marie Hájková

Abychom vám dění kolem fotosoutěže více přiblížili, domluvili jsme se s porotci, že nám odpoví na tři krátké otázky. Abyste lépe poznali, kdo že to fotografie bude hodnotit :)  

První zástupkyně poroty, která vám tady odhalí své myšlenky je fotografka Marie Hájková. V minulém ročníku získala její fotografie “S časem...” první místo.

Co pro Tebe znamená fotografie?

Co pro mne fotografie znamená? Díky fotografii se můžu vyjádřit místo slov. Učí mě vnímat své okolí, zastavit se a vidět to, co třeba nevidí ostatní. Při pohledu na ní se vracím ke svým vzpomínkám, na to co mě potkalo, co jsem prožila... Vše ožívá... Pohladí na srdci i na duši, ale taky nutí k zamyšlení... Je toho moc…

Co se Ti jako první vybaví, když se řekne ŽIVOT?

Život? No, nevím - vybaví se mi rodina, láska, tolerance... Život má svůj začátek a konec, a je jenom na nás jak bude naše kniha života vypadat. Je to koloběh, proto bychom  své zkušenosti, moudro měli předávat dál, aby nikdy život nezanikl... Chránit vše co nám život dává. Člověk je součásti všeho živého a je jenom na nás aby ta krása života nezanikla…

Co si myslíš, že by se mělo změnit v dnešní mladé a produktivní generaci ve vztahu k seniorům?

Co by se mělo změnit ve vztahu k seniorům? Neměli bychom se tvářit a chovat tak, jako když se nás to netýká. Jak jsem už psala, život je koloběh. Nacházíme se na cestě která někdy skončí. Byl nám dán život a my ho dáváme dál... Jsme plní síly, energie, která jednou uplave jako voda v řece. Proto bychom měli mít ke stáří úctu a rozdávat víc lásky a pochopení.

 

Autor: Most mezi námi | pondělí 1.10.2018 10:44 | karma článku: 6,43 | přečteno: 234x
  • Další články autora

Most mezi námi

Viru navzdory

23.4.2020 v 15:03 | Karma: 5,95

Most mezi námi

Když se daří, tak se daří…

29.11.2018 v 13:01 | Karma: 10,60

Most mezi námi

Rozhovor s porotcem - Ivo Kaplán

19.10.2018 v 10:43 | Karma: 4,96