Předvánoční Slunečnice

V posledním adventním týdnu jsme se letos naposled sešli v Domě seniorů Nová Slunečnice, abychom se tam setkali s „našimi“ babičkami a dědečky.

Bylo to krásné a rozjímavé odpoledne s vánočním cukrovím (které donesl Honzík Pražák) a s koledami, o které se postaral hudební doprovod Vlastimil Shaana Šantroch a Gaco Novomesský.

Babičky, dědečkové... káva, čaj a bábovka, vánoční cukroví a vůně z františku (který přinesl Marek Valiček), svíčka ve vánočním svícnu - prostě pravá předvánoční atmosféra...

Jako první četl Honzík Pražák.

Jednotlivá čtení se střídali s koledami a s francouzskými šansony. (na fotu Shaana)

Marek Valiček všechny pobavil svými texty s vánoční a předvánoční tématikou.

Mirka četla článek Honzíka Pražáka. Gaco v pozadí kontroluje, jestli čte správně... Zaujalo to i malou Ani, takže dokázala chvíli zůstat v klidu. A paní Drahuška Vrátná se také baví.

Zleva - Mirka Švarcová, Anička, Helena Skočová. Vzadu - Gaco Novomesský a jeho kytara.

Četli jsme, zpívali jsme, povídali si a smáli se spolu… a bylo nám všem moc fajn.

 

Když jsem se tak to odpoledne dívala kolem sebe a vzpomněla si, že přesně před rokem jsem tam zorganizovala první "čtecí" odpoledne a byla jsem tam tehdy s babičkami sama - a kolik báječných lidí se za ten rok k projektu přidalo, kolik babiček a dědečků na naše akce již pravidelně chodí a jak nám vždy říkají, že se těší na další... Zaplavil mě krásný pocit plný vděčnosti. Vděčnosti za to, že jsem mohla poznat tolik krásných lidí, za poznání že svět ještě není pouze o komerčnosti a shonu. Že stále jsou lidé, kteří jsou schopni si např. vzít v práci dovolenou, aby mohli přijít číst babičkám a dědečkům a udělat jim tak radost.

To nejdražší, co máme je totiž náš čas.

A tak děkuji všem kolegům a přátelům za čas, který spolu s Nadačním fondem Most sblížení věnují druhým.

A dovolím si v tomto letošním posledním blogu popřát jménem Nadačního fondu všem kolegům, přátelům, všem našim podporovatelům a sympatizantům a vůbec všem lidem, krásné vánoční svátky plné pohody a v roce 2017 ať je čekají jen samé krásné věci a zážitky a vždy se najde někdo, kdo jim - když budou potřebovat - rád a ochotně dá svůj čas.

                                                                                 

                                                                                              Helena Skočová

 

Autor: Most mezi námi | čtvrtek 22.12.2016 14:14 | karma článku: 12,84 | přečteno: 199x
  • Další články autora

Most mezi námi

Viru navzdory

23.4.2020 v 15:03 | Karma: 5,95

Most mezi námi

Když se daří, tak se daří…

29.11.2018 v 13:01 | Karma: 10,60

Most mezi námi

Rozhovor s porotcem - Ivo Kaplán

19.10.2018 v 10:43 | Karma: 4,96