Zešílení nebo zesílení

Zdravá rodina vás vede k zesílení. K zešílení vás přivedou vaši bližní, pokud vás místo lásky krmí nedostatkem a zneužíváním. Malé dítě se tomu prostě musí přizpůsobit a psychika se stane trojským koněm, který vás poráží zevnitř. 

Když je trojský kůň vpuštěn, protože bohové to tak chtějí, zkáza je vykonána.

Když psychiku začnou ovládat programy, které umožňují dítěti sama sebe potlačit, popřít a vyhovět přáním rodičů, přestane být samo sebou. Začne být  ovládáno silami, které nejsou jeho vlastní. Jsou to cíle, motivy a přání rodiče.

1. Tak se dítě stane prodloužením rodiče, jeho pýchou, vyslancem ve světě, stane se přesně tím, čím si rodič přeje aby bylo.

2. Nebo se stane sluhou, pokud si to rodič přeje, a co mu síly stačí se  stará o jeho vyjádřené i nevyjádřené potřeby.

3. Nebo, pokud to rodič potřebuje, bude se muset stát pasivním objektem na kterém si  rodič odreaguje své neuspokojené choutky, agrese, špatné nálady. Nechá se ponížit, poskvrnit, demolovat fyzicky i psychicky. Přizpůsobí se tomu. Bude si myslet, že si to zaslouží.

Dítě se prostě zkroutí do tvaru formičky, kterou mu rodič připravil a do psýchy vpašoval. Dělej to, co chci já, a budu tě mít rád! Dělej to, co chci já, a vyhneš se trestu! ...Dělej to, co chci já, protože to chceš ty sám!! ...Protože si vezmeš má přání za svá... Někdy se v té formičce dá docela dobře žít a někdy vůbec ne. 

Dětství skončí a trojský kůň zůstane. Pak je  třeba zachránit to, co zbylo, a to, co bylo v psychice v zájmu přežití zničeno, vybudovat znovu.

To je možné díky psychoterapii. Tu je třeba vpustit, aby se mohlo konat zesílení. Je to další trojský kůň, tentokrát  v ale něm nejsou cizí ničitelé, ale vaši vlastní pomocníci, kteří při vpádu cizích vojsk nezemřeli, ale byli vyhoštěni a paralyzováni. Je třeba je probudit k životu a pečovat o ně, oni na oplátku budou pečovat o vás.

A to je cesta od zešílení k zesílení.

 

Autor: Monika Lorenzová | sobota 4.6.2022 7:48 | karma článku: 16,00 | přečteno: 355x