AI, o vytváření obrázků s umělou inteligencí

Díky žertu laskavého přispěvatele mého blogu, který měl podezření, že texty tvořím díky umělé inteligenci (haha, velmi vtipné :), jsem dostala nápad vytvářet tak perexové obrázky. Povedené výsledky jsou již u textů k vidění.

Měla jsem zrovna chřipku a musím říct, že mne to příjemně zabavilo na celý den.

Někdy vytvoří Al obrázek raz dva, jako by vám viděl do hlavy. Zadání: Černé kotě má strach. 

Také toto se povedlo na první pokus. Zadání: Muž hrdě stojí na vyvýšeném stupni, bílé pozadí.

Někdy si Al nechtěl nechat říct. Toto měl být dle zadání: Muž s maskou, která má jeho vlastní podobu, tváří se příjemně, v ruce má růži. Al nabízel kupy obrázků s divadelními maskami, maskami s ženskou podobou a podobně. Ale nakonec nabídl uspokojivý obrázek.

Někdy mi dokonce dodal nové nápady.

Chtěla jsem motýla s otrhanými křídly. Nakonec jsem křídla "otrhala" sama v aplikaci Malování a přidala černý pruh. Tak, aby to odpovídalo tomu, jak jsem si představovala ilustraci k článku o poruchách osobnosti a depresi.

Ale ukázal se mi mi také tento obrázek:

No a napadlo mne, že by to mohlo být pěkné znázornění mého psychického stavu, kdy se mánie převrací v depresi, do perexu mého článku o maniodepresivitě. Obrázek jsem v Malování upravila, aby více odpovídal: 

Někdy jsem zas graficky popisovala znovu a znovu a nedařilo se. Al si dělal co chce. Na jednom obrázku měl být: "Nadutý muž s hrdě vztyčenou hlavou, který kráčí vepředu, a za ním jde skleslá žena a tři smutné děti". Toto zadání bylo obsahem vždy. 

Tvůrce obrázků Bing vždy poslal znovu a znovu čtveřici obrázků. Počty dospělých i dětí se různily. Někde má muž hlavu dokonce sklopenou. 

Vlastně snad ani jeden ze všech těch obrázků neodpovídal zadání. Vybrala jsem si jeden, kde si muž i žena vykračují hrdě, ale je to ona strojená hrdost, která se k mému záměru hodí.

Zrovna tato galerie na stránce zůstala, tak mohu poskytnout ukázky:

Narcistická rodinka, Al

Je to zadarmo, zkuste to taky :)

Tvůrce obrázků od Microsoft Designer (bing.com)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Monika Lorenzová | sobota 6.1.2024 11:01 | karma článku: 13,97 | přečteno: 253x