Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MBI

nebolševik

13. 10. 2009 10:42
drahý studente z Plzně

Je mi to moc líto, že to musím říci na plnou pusu, ale na Vás lze dobře demonstrovat zjištění, že jsou lidé, kterým ani studium nepomůže. Proskočí prostě školami jako šašek obručí a přiton  na nich neulpí  žádné vzdělání.  O "reformní " Lisabonské smlouvě už bylo napsáno tolik, že pokračovat by bylo nošením vody do rybníka. Nicméně: zkuste zauvažovat, proč EU potřebuje jánevímkolikátý dokument během asi dvaceti let (USA stačil jeden od roku 1786 a to se rozšířily na několikanásobek původního stavu!), čím to tak asi bude? Možná by pomohlo přečíst si cosi od pánů Schumanna a Moneta, duchovních to otců naší staroslavné EU. (Oni totiž vůbec neuvažovali o něčem demokratickém, právě naopak! Měli na mysli něco na způsob Havlovy nepolitické politiky.) A LS je tak trochu jako nový manuál k zbastlenému nefunkčnímu přístroji; kdosi se domnívá, že chyba je v nesprávné manipulaci, nikoliv v konstrukci. Bůh nám buď milostiv.

0 0
možnosti
HM

JMNT

13. 10. 2009 11:07
Re: drahý studente z Plzně

Už mne nebaví reagovat na to, jak se každý otírá o Plzeň. Vzdělaný člověk ví, že univerzita má více fakult se samostatným vedením a problém vedení jedné fakulty je problémem pro ostatní toliko, že poškozuje jejich jméno. K těm osobním narážkám se raději ani vyadřovat nebudu. Vzdělaný člověk by měl nejprve vzít v potaz, jaká byla situace v Severní Americe 1786, když těch JEN NĚKOLIK VZDĚLANÝCH MUŽŮ dávalo dohromady dokument, zakládající UNII(=federální stát) původních 11 kolonií, majících stejné kulturní a jazykové kořeny. K diverzifikaci obyvatelstva přistěhovalectvím došlo až následně. V EU 2009 máme diverzifikaci totální (kulturní až tolik ne, ale jazykovou a ekonomickou, nadto početní), LS je kompromisem všech kompromisů, nikoli výsledkem jednání několika vzdělaných a základní problém - NEMÁ ZAKLÁDAT STÁT(to je neprůchozí ve většině zemí EU). Máte pravdu, že dnes jsme daleci původního ekonomického záměru Schummana a Moneta, byrokraticko-politicky direktivně řízeného.Ale to je vývoj.

0 0
možnosti
LI

LEVICOVÁ INTELIGENCE

13. 10. 2009 9:48
drahý studente z Plzně :-)

a proč tento legitimní požadavek našeho prezidenta tak vadí těm sudetským němcům, když všihni říkají, že už ted by stejně nic zpátky nedostali? Viděl si sám názory "odborníků" když soud zrušil volby, pulka řikala že to nemuže, pilka že může.Rv Fandím Klausovi!

0 0
možnosti
HM

JMNT

13. 10. 2009 10:56
Re: drahý studente z Plzně :-)

add Plzeň - viz reakce na "romský aktivista". Add Klaus a LS - myslím, že v tomto případě jde o hrušky a jablka - Je otázkou, zda z nejednoznačné české ústavy měl český ÚS právo a pravomoc volby zrušit (ona česká ústava také není žádný zázrak hodný současné mentality národa degenerované 40ti lety socialismu). Otázkou LS je, zda múže platit retroaktivně, tzn. vztahovat se i na ty dokumenty, které byly stvrzen dávno před ní. A to, jak je odevšad potvrzeno, nemůže. Jsem si vědom toho, že mi vpálíte zpět, že v případě ÚS se také hovořilo o retroaktivitě, ale já se pevně domnívám, že se jednalo o úplně jiný případ.

0 0
možnosti
RA

romsky aktivista

13. 10. 2009 7:46
Plzen, Plzen, neco mi to rika

Ze by vedle pravniku produkovala i kvalitni politology? :-P

0 0
možnosti
HM

JMNT

13. 10. 2009 10:48
Re: Plzen, Plzen, neco mi to rika

Romský aktivisto, produkuje jak kvalitní právníky, tak kvalitní politology. Právníků je destkrát tolik, v ročnících jich je 500. A těch 400 poctivých v ročníku je nebetyčně poškozeno tou stovkou korupčníků a třema šašky ve vedení. A nikdo se jim nikdy neomluví. Jistě pochopíte, že teď takřka všichni studenti ZČU jsou na toto téma lehce citliví. Bolí to 20 000 studentů univerzity...kromě toho - kvalitní politolog se nepozná podle toho, jestli říká pouze věci, s nimiž každý souhlasí. Naopak, právě proto, že ve spoustě věcí se na problémy dívá nezaujatě, je mnohdy těm názorově vyhraněným trnem v oku. Můj článek samozřejmě odráží můj názor, také ho nepovažuji a nic "politologického". Doufám, že jste porozuměl, co jsem chtěl říct - negeneralizujte prosím. Drtivá většina z nás poctivě studuje a chodí ke zkouškám...

0 0
možnosti
J

JiriVysocina

13. 10. 2009 0:04
účel světí prostředky

Zmiňujete, že jste LS nečetl, tak mi uniká, kde berete tu jistotu, že můžeme být v klidu?

V létě jsme si také mysleli, že budou volby do parlamentu. A naše jistota se nepotvrdila. Tak stejně nečekaně by mohlo u ESD dojít k soudnímu sporu, kde by byl přijat rozsudek znamenající, že se všechen majetek vyhnaných Němců vrací.

O válečných reparacích sice bylo rozhodnuto hned po válce.  Německo nám je nezaplatilo, protože na sebe vzalo závazek, že za odebraný majetek sudetským Němcům z území ČR náhradu vyplatí vyhnancům místo reparací samo. Sudetští Němci by uvítali, že našli konečně hlupáky, kteří jim u ESD přiznali právo na majetek, jenž jim už Německo jednou proplatilo.

Klaus sice má i jiné výhrady k LS, ale výše zmíněné důvody jsou naprosto reálné. Nelze je pominout!

0 0
možnosti
K

Kru.El

13. 10. 2009 0:15
Re: účel světí prostředky

Když všichni právníci a ústavní soudci, co tu smlouvu četli, říkají, že je to z vícero důvodů nemožné, tak předpokladám, že vědí o čem mluví. Václav Klaus žádnou právní analýzu nepředložil.

0 0
možnosti
SH

Sir Humphrey

12. 10. 2009 23:43
student v Plzni... hmmm

0 0
možnosti
HM

JMNT

12. 10. 2009 23:47
Re: student v Plzni... hmmm

Hmm...nebudu to rozvádět. Jestli máte vzdělání, měl byste v tomto směru uvažovat objektivně, jestli ne, nemůže se mne vaše dementní poznámka dotknout. Nakonec vy jste zas "nikdo odnikud" :-P;-)

0 0
možnosti
M

milivoj

12. 10. 2009 23:39
částečný souhlas

Klaus je rozhodně dost mazaný a dokáže prosadit svoji. Ale známé "učel světí prostředky" platí u jeho osoby jen do jisté míry. Za sebe mu záludnosti odpouštím jednak proto, že jeho názory často rezonují s mým viděním světa a jednak proto, že není korouhvička a jeho politické působení je postaveno na jasných základech, které nestřídá podle změny směru větru. Lze poměrně snadno odhadnout, jaký postoj Klaus zaujme u jednotlivých témat a to je mi sympatické.

V otázce Benešových dekretů částečně souhlasím také: Klaus zvolil "horké" téma blízké lidem, aby rozproudil veřejnou diskuzi a získal podporu občanů (málokdo v ČR bude "fandit sudeťákům").

Co mne však znepokojuje je arogance a nemístný nátlak poměrně značné části elit EU na jeho podpis LS. Parafrázoval bych jednoho našeho polistopadového politika: "Západ není ráj na zemi a Francie, Německo nebo USA nejsou náš tatínek ani maminka, ti nám zadarmo nic nedají, jde tu o národní zájmy, jako vždy."  Myslím, že to bychom měli na paměti.

0 0
možnosti
VD

raymondchandler

13. 10. 2009 5:02
Re: částečný souhlas

R^[>-]

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

12. 10. 2009 23:30
máte pravdu

o čemž svědčí i sveřepý štěkot potrefených kojotů

0 0
možnosti
MS

kenzo

12. 10. 2009 22:34
Klaus egocentrik?

Možná! Ale EU je jen o podvodech, lžích, zastrašování a manipulaci ve jménu demokracie, kterou však diskredituje!

0 0
možnosti
HM

JMNT

12. 10. 2009 22:44
Re: Klaus egocentrik?

Netvrdím, že ne. Ale současná podoba EU je mnohem méně demokratická, než bude (případně) ta po ratifikaci Lisabonu. I já mám vůči EU obrovskou spoustu výtek, ale za současné geopolitické reality si nemohu dovolit přístup pana Klause...

0 0
možnosti
I

ivabublan

12. 10. 2009 22:29
lol to jsou kecy

pane boze ... nevim zda se mam smat, nebo plakat.

0 0
možnosti
HM

JMNT

12. 10. 2009 22:45
Re: lol to jsou kecy

nevím, zkuste jedno při druhém a odkažte na vlastní kecy, ať to stejné dopřejete i mně;-)

0 0
možnosti
KA

krabi

12. 10. 2009 22:09
chybí vám logika

právě protože není touha po revanší od sudeťáků mrtvá (viz každoroční srazy a projevy tam, a nároky u českých soudů různých německých šlechtických rodin) je postoj prezidenta Klause správný. Je to poslední možnost - ty předchozí - zejména dobu kdy se sjednocovalo Německo , sudeťaky placení havloidi nevyužili

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1344x
Student magisterského oboru Politologie na Institutu politologických studií FSV UK v Praze, absolvent bakalářského studijního programu Politologie na Katedře politologie a mezinárodních vztahů FF ZČU v Plzni. Konzervativec a realista.