Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

abel

10. 3. 2010 10:40
TGM

Bohužel realita je taková, že TGM je pro dost velkou část dnešních lidí vyprázdněný pojem, o kterém ví, že se hodí do krámu komukoliv a kdekoliv a že to byl prostě hrdina. Možná ale jen podceňuji českou společnost. Jinak ti doporučuji neztrácet čas s takovými, jako je Kvetuska55 apod. Mají nekonečný arsenál stupidity.

0 0
možnosti
A

abel

10. 3. 2010 10:41
Re: TGM

Vnímání např. FDR v USA je z mého pohledu velmi podobné u většinové společnosti, takže se dá říct, že je takový kultovní folklór nejen u nás.(prostě kult osobnosti)

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

9. 3. 2010 22:07
Pro JMNT,aby nezapadlo dole

Tobě prostě  vyhovuje hledání nepřítele ( ČSSD = Paroubek = nepřítel ) a hrubé napadání politických oponentů. Mně to nevyhovuje a právě v tom se podstatně lišíme. Tedy nikoliv politickým smýšlením. Ty a tobě podobní zde jste jen vlastním neúspěchem frustrovaní jedinci podléhající mediálnímu brainwashingu. Aniž byste si zjistili fakta  s vervou vám vlastní ječíte všude tam kde se můžete - pokud možno anonymně projevit.

."......Proubek nemá TGM co privatizovat pro svojí kampaň, protože TGM byl historií znárodněn....."

Vskutku, co slovo, to perla. A pozor na češtinu svoji (tu) kampaň, nikoliv svojííí.

0 0
možnosti
HM

JMNT

9. 3. 2010 22:38
Re: Pro JMNT,aby nezapadlo dole

Já nejsem anonymní. Jsem autorem článku, pod nímž diskutuješ. Autorem se jménem a fotkou. Anonymní jsi v této diskusi Ty;-) Ty vůbec nevíš, co to je hrubé napadání, to vypadá úplně jinak. A jestli jsi si nevšimla, za celou dobu jsem ani slovem nevyjádřil vlastní politické přesvědčení. Upozorňuji na nebezpečí, nikoli na nepřítele. A v tomto případě si můžeš dosadit koho chceš (tvojí logice: Topolánek=ODS=nepřítel) a já budu stejně křičet, že je to špatně. Článek není fixován na socialismus, ale na přízrak totality a mravní chudobu politické scény. Vskutku perlou českého národa jsi ty. Nepoučuj mne o češtině, když sama děláš chyby v interpunkci. Interpunkce často mění význam věty, ale to ty, zdatný znalec logických rozporů musíš vědět;-)

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

9. 3. 2010 19:30
pro nnevimm

Kde jsem se v textu zmínila o komunistech? Psala jsem se o estébáckých svazcích ( reakce na JMNT), které mají dnes v nově zřízeném a Ústavu pro studium totalitních režimů v rukou politici a mohou jimi manipulovat a zneužívat je v politickém boji. S tím nesouhlasím a trvám na tom. Ostatní text se týká Sociální demokracie a útokům na jejich představitele, dále pak se JMNT vyslovil k pietnímu aktu odhalení sochy TGM u příležitosti 160 výročí jeho narození. Dokonce se domnívá, že to nebyl pietní akt :-). Vysvětle mi prosím, jak vy chápete význam slova "svoboda" - domnívám se, že nikoliv tak, že jeden nemůže svobodně mluvit ke svým příznivcům a druhý může po něm svobodně házet předměty ;-).

0 0
možnosti
HM

JMNT

9. 3. 2010 19:42
Re: pro nnevimm

Nuže, když nesouhlsíte s tím, aby ÚSTR politici zneužívali ve volebním boji, je v ořádku, aby k tomutéž účelu využívali TGM? Organizuje-li něco politická strana, je to v prvé řadě politické stekání, až v druhé řadě to může být něco jiného. Pietní akt za TGM si žádá nepolitický přístup, o čemž nemůže být řeči. Tohle byl tak leda předvolební happening ku příležitosti výročí narození TGM. A proti politickým setkáním lze pokojně protestovat. Protestovali pokojně? Ano! To jsou teď pro ČSSD vejce univerzální ochrana před mimoparlamentní opozicí, či co?! Nebo je to legitimizační prvek pro pořizování fotografií odpůrců? Vy nadáváte na komunisty a StBáky, ale nevíte nic o tom, jak se dostali k moci.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

9. 3. 2010 17:49
Velký bratr ?

Zlobíte se, že si socdem chce dokumentovat a zveřejňovat hlupáky, kteří se baví házením vajec?Fotky vejci upatlaného Paroubka byly na titulních stránkách novin po několik týdnů a modrý dav řičel smíchy.Jsem zvědavá, kolik fotek těch házejících bude v novinách - asi moc ne, už proto, že to nebude taková legrace. Mohly by ale posloužit policii při vyšetřování trestního oznámení upatlaného politika, který bude požadovat náhradu škody za poškozený oblek. A uvědomte si, tito pánové šijí ve velmi drahých salonech. Navíc to naučí ty postpubescenty odpovědnosti za své jednání. Zajímavé je sledovat, komu tohle fotografování vadí, kdo se i tady schovává za anonymitu davu (internetu) a nešetří vulgaritou. 

Kolem nás je spousta kamer, které nás sledují téměř na každém kroku. Jsou i firmy, které sledují nepřetržitě své zaměstnance. Měli bychom si zvyknout. Osobně mi to nevadí a vadit to bude jen tomu, kdo dělá něco nekalého. Podobně jako zlodějům vadí kamery v obchodě. 

0 0
možnosti
R

rojack

9. 3. 2010 17:51
Re: Velký bratr ?

No vy jste ale "chytrá".

0 0
možnosti

martin013

9. 3. 2010 16:51
Fotografování

Možná byste mi poradil. Půjdu na mítink jakékoliv politické strany. Budou tam její odpůrci s transparenty. Možná budou něco vykřikovat nebo házet. Mohu si je v této naší svobodné společnosti fotografovat? Dnes je totiž přímo inflace fotografů. Mnozí si jen dělají momentky na mobily atd.. Když dám tyto odpůrce na Facebook, případně na blog nebo jinam na web, naruším nějak jejich svobodu? Mohu si to dovolit? Poruším zákon? Bude mé jednání nepřijatelné? Jde mi o to, že pokud chcete zakázat fotografování na mítinku politických stran, nemůže být tento zákaz selektivní. T.j., že vy a já fotit můžeme, ale členové té strany už nesmí. A když už máme ty snímky a dáme je na web, my můžeme, ale politická strana ne? Víte, je to zajímavá otázka. Pokud chcete svobodu jen pro sebe a pro mě, ale už ne pro ty členy politické strany, tak mi něco opravdu nesedí. A ještě něco. Když už se jdu veřejně angažovat (protestovat), měl bych počítat s tím, že na veřejnosti si mě někdo může vyfotit.

0 0
možnosti
HM

JMNT

9. 3. 2010 17:08
Re: Fotografování

Vy jste to nepochopil. Samozřejmě má každý právo fotografovat každého. Ale demokratická společnost musí zbystřit, pokud se objeví zpráva, že vrcholný představitel politické strany (což je takřka vždy potenciálně nebezpečná instituce!) rozkáže svým straníkům, aby si šli "ty kverulanty" vyfotit. Tím spíš, že nadává na to, že vůbec protestují, když si vlastně z památky TGM udělal politické shromáždění. Není to neústavní, ale rozhodně je to jednání, které by nemělo být považováno za běžné. To je jako když Vám někdo vyhrožuje ve stylu "Vim kde bydlíš!"...a NIKDE jsem nezmínil, že bych něco chtěl zakázat.

0 0
možnosti
D

da.rock

9. 3. 2010 16:42
Mladí vejcohodi

neházeli vejci kvůli svým názorům, ale hlavně proto, že to bylo bezpečné a vzrušující.  A bezpečné to bylo - to zajišťovala anonymita davu. Ať se každý z nich postaví před kamery, nechá se zdokumentovat a pak ať vrhne vejce. Zajímalo by mě, kolik z nich si svou statečnost uchová a kolik to odpíská, protože za to mu přece ta ostuda nestojí.

A že tihle vejce neházeli a jen demonstrovali? Ale kdo to má vědět? Klidně mohli taky nějaké to vajíčko vytáhnout. A možná právě ten foťák tomu zabránil.

0 0
možnosti

Libri

9. 3. 2010 16:34
krasobruslařská pirueta

s využíváním každé příležitosti být viděn s někým populárním je typická pro tyto dny. nejvíc ale vřeští političtí odpůrci, protože cítí, že tak jak se ČSSD podařilo marketingově sqěle využít 30,-Kč při krajských volbách, stejně sqěle ovládají marketing i u těchto voleb. ačkoli jim nefandím, toto musím uznat mají zmáklé a ostatní prostě zaspali. však také za tyto chyby tvrdě zaplatíme, ale bude to demokratické a také na jiné povídání.

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

9. 3. 2010 16:34
...

No, s tím nadšením z Masaryka mírněte, než si přečtete třeba Klimkův "Boj o Hrad"; ale v zásadě jste to napsal pěkně, karma!

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1344x
Student magisterského oboru Politologie na Institutu politologických studií FSV UK v Praze, absolvent bakalářského studijního programu Politologie na Katedře politologie a mezinárodních vztahů FF ZČU v Plzni. Konzervativec a realista.