Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

BoboHml

5. 7. 2009 16:14
.

R^

0 0
možnosti

ippokorny

5. 7. 2009 9:33
Mluvil o velké armádě KLDR je sice matematicky správné,

ale je potřeba dodat, že ta jejich armáda by v současné době nemohla mít ve válce žádný úspěch. Jediné, čím by jejich armáda ve válce mohla "zvítězit", by byl počet padlých. Ale co si mají jejich totalitní kominističtí vůdci počít s lidmi, pro které nemají práci a ani jídlo. Problémy s prací jsou i ve vyspělých zemích a komunistické hospodaření známe i u nás. Pak musí nezaměstnané zaměstant v armádě (obdobně to dělá Čína, která tím řeší i problém nadbytečného počtu mužů bez žen) a musí jim dát nějaku ideologii, že celý svět je proti nim. P:P. 

0 0
možnosti

rezjir

5. 7. 2009 7:34
Co se týče dneška

severokorejský režim by se okamžitě rozpadl, kdyby amíci ohlásili úmysl odejít z  jižní Koreje, protože by ztratil důvod své existence.

0 0
možnosti

wiki5.5

5. 7. 2009 7:45
Re: Co se týče dneška

vzdycky si rikam, ze me snad uz nemuzete nicim prekvapit a tak casto se mylim

0 0
možnosti

rezjir

5. 7. 2009 7:32
Dvě věci

1) překročení hranic Jižní koreje severokorejskou armádou bylo až následkem dlouhodobých pohraničních srážek a vnikání jihokorejských ozbrojenců na území jížní Koreje doprovázené bojovými prohlášeními jihokorejských představitelů;

2) podle mého názoru absence sovětského diplomata při hlasování Rady bezpečnosti OSN byla úmyslná, protože Stalin chtěl převést centrum srážek mezi táborem míru a imperialistickými dravci ze střední Evropy, konkrétně Československa, kdé začala na jeho území kvůli Izraeli zuřit skrytá válka nízké intenzity především mezi britskou rozvědkou organizující dva státní převraty (ten předcházející byl však pokus Reicinův) a masové přechody agentů chodců, zjiš´tujíích aktuální informace o stavu ekonomiky a nálad obyvatelstva. Tedy přinejmenším předstirající zahájení bezprostředních válečných operací.

0 0
možnosti

JMNT

5. 7. 2009 15:58
Re: Dvě věci

1) Netvrdím, že Jižní Korea na vypuknutí války neměla podíl, jasně jsem řekl, že Ly Syn-Manův režim byla pravicová nacionalistická diktatura, nikterak zvlášť mírumilovná.

2) Nezlobte se, ale nemyslím si, že tomu sám věříte - Stalin neměl zájem - jakýkoli zájem - na přenesení napětí z Evropy do Východoasijského konfliktu. Rozhodně ne v roce 1950, kdy sovětský jaderný program vyráběl hlavice v omezeném množství a necelý rok, když USA tou dobou disponovaly pětiletým náskokem ve vývoji a výrobě.Stalin si moc dobře uvědomoval, že takový konflikt by jej i s jeho rudou armádou a tanky když ne samotného zničil, tak alespoň připravil o mocného spojence v komunistické Číně. A to se také mohlo dost dobře stát, kdyby Truman MacArthurovi ty jaderné zbraně proti Číňanům dal. Nezapomeňte, že to bylo 5 let od konce války a sovětská ekonomika zdaleka nebyla na další válku připravena (ač disponovala obrovskou armádou). Tím spíše ne na válku s USA, pro které byla 2.světová válka hospodářským boomem.

0 0
možnosti

babacek

5. 7. 2009 6:49
Karma

R^

0 0
možnosti

Linde CZ

4. 7. 2009 22:27
Pekne napsano...

...ale dost mi v tom schazi jeste jedna promenna - hladomor. Jako celkem realne vidim nebezpeci, ze KLDR bude jednoduse stupnovat svoje vypady do okoli a jaderne testy, s cilem vymoct si pomoc, az nekdo vymekne (Cina, Japonsko, Jizni Korea) a ty ji navzdory OSN pomuzou. KLDR da chvili pokoj a pak tuhle strategii zopakuje, jeste o neco intenzivnejc. Tohle driv nebo pozdej prejde v rozhadanost sveta a vznik dvou taboru, ktere se budou prit v tom, jestli pomahat, nebo pri pristi provokaci proste zautocit.

Kazdopadne se zatim muze tesit na dalsi jaderne vybuchy a vypousteni cim dal tim vic nebezpecnych raket.

0 0
možnosti

JMNT

5. 7. 2009 16:04
Re: Pekne napsano...

On je tam trochu schovaný za těmi chybějícími komoditami a vydíráním západních zemí. Nakonec je schovaný i  v těch Kimových DVDčkách. Ale jsem rád, že jste ten problém zmínil v diskusi.R^

0 0
možnosti

praveverka

4. 7. 2009 21:10
nic nového

celému světu už je od dob skončení korejské války jasné, že KLDR je loutkou v ruce Číny. Jak čínané zapískají, tak severokorejci tancují. Chtělo by to něco nového a ne jen opakovat známé klišé staré přes 60 let.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1344x
Student magisterského oboru Politologie na Institutu politologických studií FSV UK v Praze, absolvent bakalářského studijního programu Politologie na Katedře politologie a mezinárodních vztahů FF ZČU v Plzni. Konzervativec a realista.