Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

brnl

9. 3. 2010 19:28
Zajímavé je jedno

že tohle vymýšlení těch podivných nadávak alá "fobie" jde evidentně stále od jedněch a těch samých lidí, konkrétně bych jmenoval “humanisticky” zaměřené parazity "homofobie", "romofobie", "islamofobie" a tímhle hloupým označením se opakovaně značkují lidé s celkem rozumnými názory.

Naopak kdo tohle vymýšlí tak to jsou lidé kde tyhle fobické problémy skutečně mají, co říci třeba o zelených magorech - odpůrcích jádra, to je naprosto iracionální strach z tohohle zdroje energie a přesto nikoho z nás "homofobů", "romofobů" "islamofobů" nenapadne tyhle nemocné blázny nazývat "atomofoby" nebo "jádrofoby" nebo jiné "USAfoby", "židofoby" atd. atd.

Takže soudruzi co tohle používáte téměř výhradně vůči zcela zdravým lidem jste to vy co by měli nějaké to lékařské vyšetření občas vyhledat.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 3. 2010 20:22
Re: Zajímavé je jedno

Naprostý souhlas. G.Orwell tenhle newspeak předpověděl. Nejhoší je to slovem Xenofobie. Vždy to byl strach z neznámého a nepochopeného. Protijaderné kampaně jsou zcela xenofobní, ti lidé protestují proti něčemu čemu nerozumí (je to pro ně příliš složité). Ve vztahu k rasám měla xenofobie význam pouze jako označení chorobného strachu s černochů. Tohle onemocnění existuje stejně jako klaustrofobie (nemyslím klausofobii:-). Rasismus je rasismus a vůbec nebylo zapotřebí vymýšlet k tomu slovu synonyma.

0 0
možnosti
JS

lazenak2

9. 3. 2010 18:01
A co se na to podívat z druhé strany?

Funguje tu krásně zákon akce  a reakce. Dušek inicioval svým výrokem lehkou bouři. A je na ní velmi zajímavé sledovat to, jak na to reagují ti homosexuálové. Z toho jde až strach ( koncentráky atpod.) Od Duška to bylo hrubé, ale jak byste vyprovokovali v takovéto skoro krystalické podobě sledovanou reakci?  Myslím, že by to mohla být na sociologii dobrá diplomka, pokud bude odvážný vedoucí katedry a školitel.

0 0
možnosti
HM

JMNT

9. 3. 2010 18:08
Re: A co se na to podívat z druhé strany?

To máte pravdu. Ale ten sociolog a student by musel být opravdu odvážný, protože je to hooodně citlivé téma, zvlášť když je to takřka okamžitě asociováno s šoa. A jestli tohle všechno náhodou nevyvolávají sami homosexuálové tou hysterií. Přece jen, to je jako by Dušek hodil křemenem do křemene politého benzínem - bezvýznamná jiskřička způsobí výbuch.

0 0
možnosti
V

Vikina

9. 3. 2010 3:52
Já si nemyslím,

že by Dušek byl homofob. Jeho rozhovor byl přece o něčem úplně jiném. Ale jak už je tady zvykem, ten novinářskej póvl se chytil jediné, celkem bezvýznamné věty a zcela opomněl podstatu, o čem mluvil. Prostě se odvádí pozornost, jako ostatně celých 20 let vlády překabátěných komunistů, od skutečných problénů a hloupé stádo je krmeno pseudoproblémem, bezvýznamností..

0 0
možnosti
HM

JMNT

9. 3. 2010 9:51
Re: Já si nemyslím,

Upřímně si myslím, že nebude nadšeným zastáncem liberalizace minoritních svobod gayů a lesbiček. Nemusí být homofobem, ale homosexuály rád nemá. Mého názoru bez ohledu na to, o čem byl rozhovor...

0 0
možnosti
S

socbubák

8. 3. 2010 20:38
Dobré zamyšlení.

Asi nejlepší, které jsem k tematu četl. Přiznávám bez mučení, že po přečtení článku o Duškovi jsem se na chvíli ocitl pod stolem...smíchy - jsem po operaci delší čas doma a denně se probírám desítkami netových stránek s unylými texty i myšlenkami + podobně unavujícími, nikam nevedoucími diskusemi, pro zkrácení dlouhé chvíle, a teď najednou tohle. Ta tužka na chodbě a tak...chvíli jsem nevěřil vlastním očím. Prostě index zpestření 10 na stupnici 0-10.

Dušek si ovšem tu poznámku o tužce mohl odpustit, stejně tak media si mohla odpustit zveřejnění celého obsahu, neb také mohli napsat, že při poznámce o tužce se Dušek poškrábal na hlavě, pšoukl si a říhl. Bylo by to rázem o dva stupně "čtivější". Kocáb a další si mohli odpustit hysterii a mediální mravní mrtvici, neb verbální zakroucení hlavou nad "nedospělostí" duškova projevu by mi přišlo adekvátní. Nějak nám tu vzduchem poletuje meč Morálky nejmorálkovatější, zatímco komunista dál dřepí ve sněmovně a o morálce káže...Je to na doktora.

0 0
možnosti
HM

JMNT

8. 3. 2010 14:04
Omluva

Omlouvám se všem slušným diskutérům a spam níže. Končím s diskusí s panem "karton1111", neboť se projevil jako zabedněný, demokratické diskusi nepřístupný a nekultivovaný člověk. Dogmatismu nelze čelit spamováním. Naopak vítám konstruktivní příspěvky všech slušných lidí.

0 0
možnosti
K

karton1111

8. 3. 2010 14:08
Re: Omluva

no jistě já nejsem demokrat, ty který nedokáže zkousnout negativní názor mě bude školit o tom kdo je tady demokratem ne;-D;-D Typické, nejvíce se na demokracii odvolávají nedemokratičtí jedinci

0 0
možnosti
PM

poppers

8. 3. 2010 11:33
Jenže...

..homosexuálem se člověk rodí. Ciklistou se stává..!!

0 0
možnosti
HM

JMNT

8. 3. 2010 13:46
Re: Jenže...

To je pochopitelně pravda, ale z hlediska motivu k organizaci určitého společenství je to nepodstatné. Skupiny vznikají na základě něčeho sdíleného, je jedno, jestli je to dobrovolně zvolený zájem, handycap či nějaká forma přirozenosti. Je dobře, že vznikají, pro demokracii je to důležité, pakliže však nevznikají s cílem škodit systému, či jej zneužívat. Jen abyste mne správně pochopil.

0 0
možnosti
K

karton1111

8. 3. 2010 10:03
no tak na druhou tsranu lepší

než kdyby to tam byl samej užvaněnej politolog který nás chrání před napadením na ulici;-D;-D

0 0
možnosti
HM

JMNT

8. 3. 2010 10:23
Re: no tak na druhou tsranu lepší

To je o tom, že nemáš ani páru, na základě čeho jsou ve státě přijímána rozhodnutí, např. ohledně bezpečí obyvatelstva. To si doopravdy myslíš, že ministr je odborník v oblasti, níž ministruje? Panebože...kolik ti je? 10? Na důležitá rozhodnutí ve státě mají vědecké práce obrovský vliv. Celé to není jen o "modrá-oranžová", jak to v celé své omezenosti vidíš ty. Jednoduší lidé zjednodušují a pak jsou pyšní, že zjednodušili a netuší, že vlastně vůbec nechápou;-)

0 0
možnosti
BH

BoboHml

8. 3. 2010 9:39
Je mi putna kdo je jaké sexuální orientace.

Předpokládám,že pan Dušek má důkazy,že nebyl vybrán heterosexuál s lepšími výsledky a místo něho byl vybrán homosexuál?Jinak jde jen o obyčejný sprostý útok na nejnižší lidské pudy.Je to stejné jako bych tvrdil že heterosexuálové si berou za sekretářky ženské,aby ukolijili své pudy.

Vypovídající hodnota nula.

0 0
možnosti
HM

JMNT

8. 3. 2010 9:51
Re: Je mi putna kdo je jaké sexuální orientace.

Také je mi fuk, jestli homo, nebo hetero. Ale není mi fuk, jestli nějaká skupina, která je pro společnost "citlivým tématem", požívá zvláštní nepsané ochrany díky tomu, že je specifická. Zkrátka, že nebudeme mluvit o homosexuálech, aby to "jako nevypadalo, že jsme proti nim". To je podle mě proti smyslu tolerance a demokratického zřízení. A jestli to Dušek nepodloží důkazy (nějakými opravdovými), bude to společensky nevhodné nepodložené obvinění, proti němuž se dotyční mohou soudně bránit. Ale s šířením homofobie bych byl opatrný...

0 0
možnosti
O

ortles

8. 3. 2010 9:31
podepisuji

přesné.

0 0
možnosti
JZ

Jaroslav Záruba

8. 3. 2010 4:06
Parádní článek

I moje prvotní reakce byla pobavená, a řikal jsem si "nojo, odborář". Ale Dušek vznesl obvinění, které, když se nad tím zamyslíte, přece není vůbec z říše sci-fi. Proto by se místo hysterického a hlavně ostentativního odsuzování mělo řešit, jestli náhodou nemůže mít pravdu. (Odmyslete si homosexuály, a dosaďte na jejich místo členy nějakého golfového klubu nebo Scientology.)

Nedovedu si ovšem představit, jak se něco takového dá před soudem dokazovat. Tvrzení, že někdo jezdí na lyže bez ženské a s kámošem, je coby důkaz naprostá zoufalost, a vypovídá o inteligenci odboráře. To bych byl homosexuál i já. ;-D

0 0
možnosti
S

socbubák

8. 3. 2010 20:20
Re: Parádní článek

Sexuologové mají na zjištění orientace poměrně jednoduché zařízení, něco jako detektor lži. Promítání sexuálních scén při lékařském sledování tělesných reakcí. Zjišťují se tím mj.deviace a jejich typy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1344x
Student magisterského oboru Politologie na Institutu politologických studií FSV UK v Praze, absolvent bakalářského studijního programu Politologie na Katedře politologie a mezinárodních vztahů FF ZČU v Plzni. Konzervativec a realista.