Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

10. 11. 2010 17:45
Podmínky pro výrazné zlepšení ČSSD

moc nevidím:

- obecně sociál-demokratismus v Evropě je v dost velké krizi, ve velkých zemích jako Německo možná ještě více. Zatím neumí reagovat na změny 21.století (globalizace,

migrace, změna chyrakteru výroby - stará Evropa vyrábí čím dál tím méně atd.)

- ČSSD nemá kvalitní teoretické zázemí, kam by společnost podle jejíhi názoru měla kráčet

0 0
možnosti
PK

repanak

10. 11. 2010 17:59
Re: Podmínky pro výrazné zlepšení ČSSD

- ve straně chybí osobnosti, které by tuto partaj stmelily. Kandidáta na předsedu v úrovni Zemana - ale odpovídajícímu r.2011 nevidím.

Podle mého názoru se partaj, která chce být v budoucnu vládní, musí posunout doprava a získat nové voliče i  vychovat politiky nového střihu. Mezi "pravicí a středolevou levicí není zas tak velký rozdíl - jde především o míru transferů, které jsou nutné aby společnost fungovala. Ta se neskládá jen - a stejné je to i ve fotbale -  z Messiho nebo ve Spartě z Wilfrieda. A musí se zbavit nálepky "rozhazovačné partaje". Ale to by bylo na knihu.

0 0
možnosti
PH

petrph

10. 11. 2010 12:45
nechvalme den před večerem

Především asi byla hloupost zlikvidovat páně Paroubka po volbách,když sociální demokracie ty volby vlastně vyhrála.Vzpomeňme benevolenci ODS pro Topolánka při minulých zpackaných volbách když si potřebnou koalici dojednával víc jak půl roku.

Nicméně,zdá se o budoucnosti ČSSD rozhodne paradoxně pravice.Pro páně Nečase bude těžký úkol udržet svou sqadru v jednom šiku.Bude třeba schvalovat zákony nadvakrát-poprvé v tradičních kuloárních dojednáváních a poslaneckých doplňcích na poslední chvíli dle potřeb té které partaje či zájmové skupiny.A podruhé, po vracení z oranžového senátu-už bez možnosti změnit na zákonu jedinou čárku a získat z toho něco pro sebe,jen tak pro dobro všech.

A taky že pokud chce vláda skutečně ušetřit, tak to neznamená jen škrtat.Taky se po celý rok navzájem hlídat aby na ty úspory pro "mimořádné potřeby svého rezortu" někdo nehráb.

Sumasumárum,je možné že pro určité síly koalice bude sociální demokracie vítaným partnerem pro vyjednávání a její síla poroste..

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1344x
Student magisterského oboru Politologie na Institutu politologických studií FSV UK v Praze, absolvent bakalářského studijního programu Politologie na Katedře politologie a mezinárodních vztahů FF ZČU v Plzni. Konzervativec a realista.