Nečas s Vondrou obhajují miliardové letouny a chudým seberou stovky

V posledních dnech mne zaujala zpráva o předražených a nelegálních tendrech na letouny CASA.V době , kdy jsou odebírány stokoruny nejpotřebnějším, se obhajují vyhozené miliardy na letouny.

Jestliže toto je vláda rozpočtové odpovědnosti a práva, tak je fantastické, že dokáže obhajovat zjevně předražené  a nelegální zbrojní tendry.Tendry ve kterých státní pokladna přichází o miliardy, za nepřehledných okolností.

V těchto dnech sněmovna schvaluje návrhy na snížení sociálních příspěvků a dávek v pomoci o osoby postižené bezmocností.Těmto lidem hodlá ubrat stovky korun, na kterých jsou závislí,a to z důvodu, že si nemohou přivydělat jinak, jsou totiž zdravotně postižení.Takže těmto lidem, pod pláštíkem rozpočtové odpovědnosti,sebere Nečasův tým prostředky, bez nichž se propadnou na úplné sociální dno. Na druhé straně , týž Nečas , obhajuje nákupy zbrojní techniky, kde evidentně je celá řada nesrovnalostí, tendry hodnotí a k soudu posílá i Evropská komise.

Nečas se označuje za premiéra vlády práva, cožpak je něco právně v pořádku na zbrojních kontraktech?Celá řada lidí je přesvědčena že nikoli, a nyní i Evropská komise.

Nečas se hlásí ke konzervativismu a katolictví, chtěl bych mu připomenout důležitost sociální dimenze konzervativní politiky, hovoří o tom celá řada encyklik, pochybuji že je Nečasova vláda, tolik posedlá neoliberalismem, vůbec čte či zná.Doporučuji nadčasovou encykliku Mater et Magistra sepsanou papežem Janem XXIII.Současné kroky nahrávají k privatizaci sociálního prostoru, to není možné připustit.Stát musí garantovat základní sociální funkce, pokud nechce být státem hrabivých smeček vlků.Nejsem přesvědčen, že Nečas je konzervativec, to by musel reflektovat sociální dimenzi .Je to čirý neoliberál bez koncepce ,a se záměrem destruovat sociální stát, on a jemu podobní jej nepotřebují.

 

 

S pozdravem

JAN MLČOCH

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Mlčoch | neděle 31.10.2010 12:05 | karma článku: 23,94 | přečteno: 1383x