Františkovy perly z domu sv.Marty

Již několik týdnů sleduji pravidelnou ranní homílii, kázání,  papeže Františka.Tato vystoupení by si měla přehrát naše politická a společenská elita, neb by se dozvěděla v jakém úpadku se nachází.

Denní modlitby papeže, v Domě sv.Marty ve Vatikánu,  jsou velmi inspirativní a velmi edukativní. Papež velmi přístupnou formou vykládá obasah evangelií a strhává na sebe velkou pozornost.

Bible je knihou, která by měla být čtena všude a pravidelně , zejména však  by ji měli číst mocní této planety.Evangelia stále a platně zobrazují základní hodnotové vzorce, těmito hodnotovými vzorci by se měl řídit každý obyvatel euroatlantického prostoru, a každý ryzí křestan všude na světě.

Dnešní přetechnizovaná doba zcela opustila hodnotový prostor definovaný Boží přítomností. Bezbřehá liberalizace, sekularizace a vědomá dechristianizace a rozsáhlý ateistický přístup k životu, stále více odcizují člověka, stále více vykazují člověka do sféry lhostejnosti, apatie a duchovního prázdna.

Stav, kdy se zde beztrestně producírují Rittigové, jinak veksláci nejhrubšího ražení, kdy neúcta k životu je dokonce adorována, viz interupční tažení, kdy elity ztratily jakékoli zábrany, tento stav je důsledkem zavržení Boha v našich srdcích .

Tato společnost opustila Boha ve jménu uctívání materialismu, egoismu. Zcela jsme pokřivili morální vzorce chování. Vše je povoleno, žádný řád nerespektujeme. Prosazujeme politiku neúcty k životu , stali jsme se modláři peněz a konzumu. Drancujeme a vědomě popíráme Boha.

Země, která zavrhla Boha je ztracena! Zkusme se odvrátit od prázdnoty ducha k plnosti Boží lásky. Jednou z cest, jak pochopit Boží lásku , je pozorné naslouchání ranním homiliím papeže Františka. Nalezneme zde odpovědi na palčivé otázky!

S pozdravem

JAN MLČOCH

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Mlčoch | sobota 1.3.2014 20:43 | karma článku: 15,60 | přečteno: 407x