Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Vypadá to tak, že národ propadl spravedlivé vášni pro všudezavedení EET. Model malé dědiny - 250 obyvatel - (bude dotovat kraj - zavedení EET) - p. Řezník má pravdu - Pokud se obchůdek neuživí - tedy zavřít. To je ekonomie . Pokud v obci není obchůdek - k čemu je tam pak Obecní zastupitelstvo - zrušit ! Pokud tam není ani zastupitelstvo - k čemu tam vlastně jsou ti občané ? Zrušit ! Aby to nebylo tak nápadné, začal bych od těch starších, např. od 60 let ... Ti mladí odejdou sami. Pokud by se dále kouřilo ještě z komínů chalup - dobré pro provádění kontrol ... Až to všechno zanikne - dědina bude dobrá jako kulisy, např. pro natáčení dalšího dílu Bitvy o Stalingrad ! Mějme rozum - vždyť tam bydlí lidé - 100% je nelze obklíčit Zákony - předpisy - regulacemi - Chtějí a potřebují žít ! ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Byl jste někdy v takovém krámku na vsi? Já jsem se v něm bavil s prodavačkou- majitelkou, dávno před "narozením" ANO. Řekla, že to tam zavře, protože všichni jezdí do města nakupovat do Lidlu, Penny nebo Tesca. K ní si zajdou tak pro kvasnice, když zjistí, že ty jejich nekynou. O co není zájem, musí skončit, to je zákon trhu. Bohužel dnes máme, čo sa dá robiť, hentý oný dotace a ty trh dokonale mrví a lidi kazí. Za vesnicí, o které píšu, je na poli FVE. Dílo dotací. Na lesní cestě, kde jsem sbírával klouzky je asfaltka. Dílo dotací. Polni cesty jsou lemovány alejí jabloní, které postupně usychají protože nejsou schopny přežít pravidelné postřiky polí. I ty nesmyslné jabloně jsou z dotací. Na rybnících jsou desítky kachních budek, ve kterých ještě žádná kachna mladé nevyvedla. Dílo dotací.

7 0
možnosti
JZ

S těmi vesnickými obchody máte pravdu. U nás ve vsi není obchod už možná 15 let a ještě nikdo hlady neumřel. Jezdila sem pak pojízdná prodejna, což taky skončilo.

Přes to všechno sem dále jezdí pojízdná pekárna, pojízdný řezník, pojízdná drogerie a pojízdný obchod se vším. Bez jakákoliv dotací.

Po ekonomické stránce je pak levnější zaplatit 2x týdně starším lidem taxi na nákup než si platit prodejnu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1226x
Jsem táta dvou dětí školou povinných, vystudovaný ekonom, radní pro školství v Praze 4 za ODS. Zajímám se o veřejné dění a historii, rád sportuji a zahradničím. 

Seznam rubrik