Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kde přesně je "složitost administrace" a "byrokratická neefektivita" EET?

Mně to naopak připadá jako dobrý příklad elektronizace státní správy.

Poplatník při zavedení EET nepotřebuje jedinou návštěvu úřadu, jediný papír. Sice by se to dalo ještě trochu zlepšit, ale certifikát může získat plně elektronicky - ze svého počítače.

Po instalaci certifikátu do pokladního zařízení a dalších nastavení a po ověření, že vše funguje bez chyb, pak evidence může roky probíhat zcela bez zásahu obsluhy, bez jakýchkoliv úkonů poplatníka.

Podobně jako elektroměr nebo plynoměr, což je i dobrá analogie EET.

0 0
možnosti
LC

Všichni nekradou, ale jak se za necelé dva měsíce fungování EET ukazuje, více než polovina ano. A ti co nekradou, tak ne že by nad EET jásali, ale rozhodně jim příliš nevadí.

5 2
možnosti

Více než polovina? To víte, nebo si myslíte, že neBureš by nikdy nelhal?

1 0
možnosti
IM

I94v23o 30M56i59l86d73a

24. 1. 2017 11:57

... a že jde o postupnou kolektivizaci pod hesly znechutit, unavit, utahat, vyždímat atd. Vám ještě stále nedochází?

a co dělá pravice? postavičky vytlačené do ústraní se třepou alespoň o kostičky z mocenské žranice.

za to, že tu znovu máme socialismus s lidskou tváří, za to mohou i ti co roztrhali a nechali poplivat skutečnou pravicovou politiku

2 1
možnosti
SN

:-).....Dnes jsem se stavil u známé v kavárničce na kávu, ptám se jí......jak ti funguje EET ? Žádný problém, odtušila, ukázala na malý, snad notebook, (nejsem znalec), formátu A 4, funguje to, žádný problém. A to je dědina 2000 obyvatel. Venkov! !!

3 0
možnosti
OF

ekonom a radní pro školství, no ,furt lepší než automechanik s VÚMLem přeškolený na gynekologa.

Já jsem také pitevní laborant a mám licenci SHR, rostlinná živočišná výroba

EET nechme koňovi, má větší hlavu. Však za rok za dva uvidíme;-D.

2 1
možnosti
PL

P22e41t58r 35L81a57n75g98e22r

24. 1. 2017 10:30

Vadí vám složitost administrace, ale sám nejste schopen napsat trefnou, jednoduchou, stručnou a přímočarou konstruktivní kritiku. Navrhněte řešení, jak jinak ošetřit daňové úniky. Pak bude o čem diskutovat.

6 1
možnosti
JZ

Na rozdíl od ministra a daňové správy není autor za toto placen.

Pokud už EET, tak :

1. Je naprosto zbytečné, aby se vztahovalo na platby platební kartou. Platby zanechávají podobně jako standardní platební příkazy elektronickou stopu a končí na bankovním účtu podnikatele. Pro další evidenci není důvod.

2. Aplikace předchozího odstavce by silně podpořila placení kartami a bylo by možné v brzké době přejít kompletně na bezhotovostní platební styk. Pak by se v dohledné době nechala platební karta spojit do jednoho dokladu s občanským průkazem.

3. Přiznání k dani z příjmů fyzických osob nepodnikajících by kompletně mohla dělat daňová správa a nemusel by se tím zatěžovat daňový poplatník, případně zaměstnavatel s RZD. Téměř všechna data má stát k dispozici, ta chybějící není tak složité doplnit. Minimálně se tím odstraní švindlování při uplatňování daňových bonusů na děti.

4. Vyplácení nemocenských dávek naopak vrátit zaměstnavateli a výplatu jim refundovat proti platbě sociálního pojištění. Bylo to tak už před deseti lety (nepamatuji si přesně) a fungovalo to velmi spolehlivě. Dneska je vlastně veškerá dokumentace vedena dvojmo.

5. Konečně stanovit metodiku pro problematiku stanovení a ověření tzv. transferových cena dalších transakcí v koncernech. Tam utíká státu dost miliard. Všechny ty manažerské poplatky, náklady za zprostředkování, servisní služby apod. To by bylo peněz.

6. Zrušit daň z nabytí nemovitostí. Výnos pár miliard lze oželet a podpoří to trh s menovitostmi. Stejně se této dani každý vyhýbá, jak jen to jde - vlastníkem není fyzická osoba, ale firma.

7. Zrušit rozhlasové a televizní poplatky. Vybírání peněz po 145,. Kč každý měsíc je docela drahé a stejně to není nic jiného než zvláštní forma daně. Tyto instituce pak financovat platbou ze státního rozpočtu (nebo je privatizovat či zrušit).

Mám pokračovat ?

0 0
možnosti
Foto

I60v29a58n 41M93a56r13e89k

24. 1. 2017 10:20

P.Mithi, když už jste chtěl použít slovenštinu (i když nevím proč), tak . . . . . . . . . "všetci nekradnú" . Slovenština totiž "ů" nepozná.

Jinak , doufám , že EET se prosadí , tak jak už léta letoucí funguje např. v Itálii a nakonec i u našich východních sousedů >>>>bez účtenky tam nedostanete ani denní tisk . R^

4 4
možnosti
Foto

Autor je očividně zcela odtržen od reality. Asi je v politice příliš dlouho a potřeboval by "kulturní revoluci" a z křesla radního vyhnat mezi normální lidi, aby mu došlo, jaké image má jeho stranictví. Ne, ne pane. Od člena ODS, natož radního z Prahy, odpor k překážkám zlodějen vůbec není překvapivý. A že všici nekradnů? Lepší by bylo do nadpisu napsat "Ne všici kradnů". Výsledky z prosince potvrdili, že naprostá většina dříve podváděla.

6 8
možnosti
MB

Vypadá to tak, že národ propadl spravedlivé vášni pro všudezavedení EET. Model malé dědiny - 250 obyvatel - (bude dotovat kraj - zavedení EET) - p. Řezník má pravdu - Pokud se obchůdek neuživí - tedy zavřít. To je ekonomie . Pokud v obci není obchůdek - k čemu je tam pak Obecní zastupitelstvo - zrušit ! Pokud tam není ani zastupitelstvo - k čemu tam vlastně jsou ti občané ? Zrušit ! Aby to nebylo tak nápadné, začal bych od těch starších, např. od 60 let ... Ti mladí odejdou sami. Pokud by se dále kouřilo ještě z komínů chalup - dobré pro provádění kontrol ... Až to všechno zanikne - dědina bude dobrá jako kulisy, např. pro natáčení dalšího dílu Bitvy o Stalingrad ! Mějme rozum - vždyť tam bydlí lidé - 100% je nelze obklíčit Zákony - předpisy - regulacemi - Chtějí a potřebují žít ! ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Byl jste někdy v takovém krámku na vsi? Já jsem se v něm bavil s prodavačkou- majitelkou, dávno před "narozením" ANO. Řekla, že to tam zavře, protože všichni jezdí do města nakupovat do Lidlu, Penny nebo Tesca. K ní si zajdou tak pro kvasnice, když zjistí, že ty jejich nekynou. O co není zájem, musí skončit, to je zákon trhu. Bohužel dnes máme, čo sa dá robiť, hentý oný dotace a ty trh dokonale mrví a lidi kazí. Za vesnicí, o které píšu, je na poli FVE. Dílo dotací. Na lesní cestě, kde jsem sbírával klouzky je asfaltka. Dílo dotací. Polni cesty jsou lemovány alejí jabloní, které postupně usychají protože nejsou schopny přežít pravidelné postřiky polí. I ty nesmyslné jabloně jsou z dotací. Na rybnících jsou desítky kachních budek, ve kterých ještě žádná kachna mladé nevyvedla. Dílo dotací.

7 0
možnosti
Foto

Kritika, která se spokojuje s náhradními tématy a dokonce konstatuje, že kdyby těchto náhradních témat nebylo, tak by nebylo na EET co kritizovat, tak není žádnou excelentní kritikou.

A jakou novou administrativní zátěž EET přináší? Číšník dle menu ťukne na monitor, vypadne účtenka a pan ministr se dozví, že někdo utratil někde nějakou částku, ale nedozví se, že si někdo dal vepřo knedlo zelo, což právě je informace, kterou potřebuje Agrofert ke stavbě dalších Čapích hnízd. A že nějakému Čechovi vadí ždímání peněz z EU, když ty peníze tady už jsou k mání.

4 2
možnosti