Vlk se nažral a koza zůstala celá

Česko vyhostí tři ruské "diplomaty", ve skutečnosti pracovníky ruských tajných služeb. Ukázkové vrtěti psem v podání A. Babiše a Stropnického resortu. Klíčovým konzultantem tohoto kroku nebyla britská, ale spíše ruská ambasáda.

Odchází pouze několik kremelských trollů a vysloužilých důstojníků v ruské hybridní válce. Britská vláda si nemůže oficiálně stěžovat, Babiš sklidí pochvalu. A celému poskytne mediální kouřovou clonu Hrad, Kmoníček a další trojští koně Kremlu, kteří samozřejmě budou tvrdit buďto, že je to počet velký, nebo že vyhoštěn neměl být vůbec nikdo.

Přitom Rusko v Česku zaměstnává 48 diplomatů a 92 administrativních pracovníků, tedy podstatně více než naši spojenci Velká Británie či USA. V letech 1990-91 odešli všichni ozbrojení příslušníci sovětské armády. Tento krok teď nejde zopakovat. Někteří z těch, kdo zde plní ruské vojenské cíle, jsou totiž zároveň českými ústavními činiteli. I tak měla česká vláda vyhostit několik desítek pracovníků ruské ambasády a ruského konzulátu, ne symbolický počet.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ondřej Mirovský | pondělí 26.3.2018 16:54 | karma článku: 17,31 | přečteno: 819x