Zrušení poplatků pro děti? Velký podvod!

Nedávno jsme se mohli dozvědět převratnou informaci. Koalice se prý dohodla na zrušení poplatků pro děti do 6 let a zároveň snížení limitu pro platby z 5000 na 3000 korun.

Zrušení poplatků? Lež!

 Omyl. Vše byly jen lži. Pokud se tedy rodiče dětí těšili díky těmto zavádějícím informacím na to, že ušetří za děti při pobyt v nemocnici, že ušetří léky na recept pro své děti, či poplatek na pohotovosti, pak se velmi mýlili.

Koalice a hlavně lidovci totálně zklamaly

Rozhodují podíl na tomto omylu měla právě koalice, která vydala velkolepé prohlášení a pánové snad ani nevěděli na čem se domluvili. Vydali prohlášení, že děti do 6 let nebudou muset platit poplatky. Na dohodě si zakládali především lidovci, kteří se v poslední době právě proti poplatkům u dětí stavěli nejvíce.

O tom, že nedohodli prakticky nic už lidovci neinformovali. Raději opět vystavili rodiče dětí do pozice nejistoty, kdy se už těšili na úspory za poplatky za své děti. Nyní však musí přijít vystřízlivění.

Až na jedinou výjimku poplatky zůstávají

Jediné co se zrušilo jsou poplatky za návštěvu lékaře, které nemusí nyní děti do 6 let platit. Další poplatky však zůstaly. Pokud tedy budete chtít pro své dítě vyzvednou léky na lékařský předpis, pak poplatek 30 Kč za každou položku na receptu zaplatíte. Pokud bude vaše dítě v nemocnici, budete dál platit poplatek 60 korun za den. Stejně tak bude vaše dítě platit při návštěvě pohotovosti 90 korun.

Vydávat zrušení 1 poplatku z 5 za zrušení poplatků u dětí do 6 let je opravdu nesmyslná lež, která měla zakrýt, že se v podstatě vůbec nic nedohodlo. Tato kauza ukázala všem lidem, jak je politici vnímají. Jako nesvéprávné, primitivní bytosti.

Mám tedy pro děti i rodiče špatnou zprávu. Poplatky budete platit dál.

Autor: Miroslav Zeman | čtvrtek 12.6.2008 9:12 | karma článku: 22,78 | přečteno: 1747x