Proč nakonec přese všechno to hodím Pavlovi?

Nadchází druhé kolo, které co do složení  aktérů bohužel dopadlo tak, jak jsem se obával. Vznikl tím pro mne jistý souboj mezi hlavou a srdcem.

To, že několik desetiletí po listopadu mám volit mezi dvěma lidmi s tak ošklivou kouli na noze, tedy nejen členy KSČ, ale navíc s krycími jmény tajných mocenských aparátu bolševického režimu, je na zvrácení nebo k pláči. Svého času jsem zde ve svém příspěvku vyzýval generála, aby uvolnil prostor pro takového kandidáta, který by si s komunisty nezadal (https://miroslavvlasak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=783162). Stejně tak považuji za fatální chybu pro budoucnost ODS a KDU-ČSL a TOP to, že nedokázaly vygenerovat "svého" kandidáta, za kterého by se jednoznačně postavily. Ustrašenost nebývá dobrý rádce a politika chce odvahu. A pokud "nebyli lidi", tak je to pro strany, jejichž koalici jsem volil špatné vysvědčení.

Leč, nestalo se a tak v pátek dojde na lámání chleba  a půjdu přese všechno volit Pavla. Jako menší zlo, i když takovou volbu už z principu moc nemusím. Kdo se mnou souhlasí, pokuste se to také překousnout. I když pro nás generál nebude tím pravým. Ale Bureš opravdu nesmí projít!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Vlasák | pátek 20.1.2023 8:23 | karma článku: 21,70 | přečteno: 623x