Kterak si mnou volené Spolu nechává ukrást téma

Evropské volby jsou sice za dveřmi, ale pro nás budou ještě důležitější volby parlamentní. A ty se také pomalu blíží. A popularita dnešní vládbní koalice není zrovna zářivá.

Tuším, že Spolu, či alespoň ODS promarnily příležitost k získání podpory řady voličů. Málo co, je totiž v této zemi tak nepopulární, jako jsou prastaré koncesionářské poplatky, vzniklé v dávných dobách, kdy rozhlasový přístroj byla vymoženost stejně jako třeba telefon. A hravě se transformovaly po nástupu televize v zpoplatnění vlastnictví dalšího přístroje, tentokrát televizoru. Nicméně už za komunismu byla televize pověstná jako bezedná jáma na peníze. Chystané zdražení (i když jde vcelku o bagatelní částku) tak padá na úrodnou půdu a klíčí z něho další nechuť k současné vládě. V ekonomicky těžké době by člověk čekal, že hospodaření provozu molocha ČT bude podrobeno redukční dietě. Místo toho nový držitel tohoto pašalíku plánuje znovuzavedení dementního kanálu ČT 3 a o úsporách neslyšíme ani slovo. 

Jistě, ozvou se hlasy opakující mantru veřejnoprávnosti, riziko vlivu státu na program apod. Ale na to by měl stačit příslušný nezávislý dozorčí orgán. Rozhodně by ale neměla být média v rukou jejich zaměstnanců.

Pokud by tedy ODS trochu znala náladu mezi lidmi, vyrukovala by se zrušením koncesionářského výpalného a bodovala by. Místo toho bohužel přenechává toto téma Burešově spolku. Škoda.

Autor: Miroslav Vlasák | sobota 9.9.2023 16:20 | karma článku: 21,81 | přečteno: 768x