Bystřice pod Hostýnem očima Marka - youtubera s autismem

Zajímají vás informace o různých místech, jako jsou historická jádra měst, zajímavosti a kuriozity v Česku? Tentokrát vám představíme Bystřici pod Hostýnem.

V minulém článku jsem vám představil obec Chvalčov, ve které jsem s mojí novou manželkou žil několik let. Tato obec přímo navazuje na město Bystřice pod Hostýnem, o kterém bych vám chtěl povědět dnes.
Jak už jeho název napovídá, město leží pod vrchem Hostýn, o kterém jsem povídal nedávno také zde na platformě Blog.iDNES.cz. Určitě si článek najděte, pokud jste ho nečetli. Ale zpět k Bystřici. Město leží ve Zlínském kraji v severní části okresu Kroměříž na úpatí Hostýnských vrchů.
Bystřice pod Hostýnem zažila svůj největší rozvoj díky panu Michaelovi Thonetovi, který v roce 1861 založil továrnu na výrobu světově známého ohýbaného nábytku, který je dnes známý pod značkou TON.
A jak už začíná být tradicí, naše články jsou sice krátké na čtení, ale vždy vám místo představujeme prostřednictvím videa, které vytváříme spolu s mým synem Markem. V jednom z prvních článků jsem jej představoval, takže pokud vás Markův příběh zajímá, můžete si najít naše starší články. A nyní již se můžete podívat na video, představující město Bystřici pod Hostýnem :-)

... a protože, jak je známo, emoce, která přichází jen prostřednictvím vizuálních a sluchových vjemů, nikdy nedosáhne hodnotou emoci přímého prožitku, doporučuji vám, pokud je to možné a video vás zaujalo, abyste Bystřici pod Hostýnem navštívili osobně. A když už tu budete, rozhodně navštivte i poutní místo Svatý Hostýn.
Za vaše komentáře a jinou zpětnou vazbu vám budeme moc vděční. Také si zapněte odběr Markova YouTube kanálu, pokud vás videa zaujala.

S úctou,
Mirek & Marek Sloukovi 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Slouka | středa 7.2.2024 8:29 | karma článku: 7,85 | přečteno: 156x