Skvělé zprávy pro bulvární "novináře"

Sice to ještě u nás na letištích nemáme, ale brzy ano. Nový americký bezpečnostní rám, který dokáže prosvítit všechen váš oděv a rozezná nejen kovové předměty ve vašich kapsách, ale také celé vaše nahé tělo. Klasický rentgen by mohl závidět.

V Americe je již vidit vše...

V rámci prevence proti teroristickým útokům se zostřují prohlídky na letištích, velkých sportovních akcích a podobných místech, které by si teroristé mohli vyhlédnout jako velmi zajímavé cíle. Největší zápal mají samozřejmě Spojené státy. Kromě zavedení nových pasů s biometrickými prvky jejich majitelů se objevují stále další a další vylepšení. V rámci bezpečnosti se dá do určité úrovně souhlasit s příslušným omezením osobních práv. Když však tato omezení přesáhnout určitou mez, obrátí se to na opačnou stranu.

V USA nyní zprovoznili na vybraných letištích nový druh bezpečnostního rámu, který prosvítí všechen oděv a na monitoru je vidět velmi zřetelně nahé tělo. Podle místních informací nepůjde přes tento rám každý cestující, ale jen vytipované osoby. Už si dokáži živě představit, jak obsluhující mladík si vybere zrovna mladou dívku, aby se podíval, co by jeho zraku mělo být za normálních okolností skryto. Podle vyjádření českých odborníků bude jen otázkou času, kdy bude tento přístroj zakoupen i pro letiště v Ruzyni.

Zrovna minulý týden se v bulvárních novinách objevili fotografie Jiřiny Bohdalové bez plavek. Tyto fotky od moře byly pořízeny tajně a z velké dálky jen díky velkému teleobjektivu. Trpělivý paparazzi si tak určitě přišel na zajímavé peníze, vždyť bulvární deník používal tyto fotografie a především vzniklý humbuk několik dní. Teď si představme, jak to bude vypadat za pár měsíců. Bulvárnímu „novináři" stačí přijet pouze na Ruzyň, podplatit obsluhu bezpečnostního rámu a spokojeně čekat. Vhledem k tomu, že se v Čechách dá zařídit všechno, ani toto nebude žádný problém. Pak se obsluha zaměří na zrovna odlétající celebritu, politika a nebo i na manažera (v rámci firemně konkurenčního boje). Bulvár už nyní může prakticky napsat cokoliv a díky našemu soudnímu systému při nejhorší variantě zaplatí směšnou cenu. Slova jsou slova, ale fotografie je jiná, obzvlášť když naskenované nahé tělo může být nejen nějaké celebrity, ale může být i vaše.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Oupic | pondělí 16.6.2008 9:08 | karma článku: 26,49 | přečteno: 6639x