Nešikanujte zaměstnance, že chtějí zkvalitnit svoji práci

České dráhy brání svým zaměstnancům, konkrétně průvodčím, aby mohli důstojně a pohodlněji vykonávat svoji pracovní činnost. Někteří z nich si totiž sami a za své zakoupili německé brašny, aby jich nemuseli nosit několik.

V současné době musejí průvodčí Českých drah pro kvalitní výkon své práce nosit několik tašek, aby vše měli po ruce, co od nich zaměstnavatel požaduje, Nejen, že je to nepraktické, ale také to i z pohledu cestujícího hůře vypadá.

Jednotliví průvodčí, kteří svoji práci berou vážně a chtějí být svědomití si na svoje náklady za cenu cca 1500 Kč zakoupili větší brašny, které používají jejich němečtí kolegové z Deutsche Bahn. Brašny jsou prostorné, dobře vypadají, ale mají jeden velký nedostatek - povolení od Českých drah. Nesplňují totiž podmínku pro schválené pracovní pomůcky. Tím, že vedení Českých drah proti tomu brojí, samo jasně ukazuje, že není schopné kromě jiných vytýkaných nedostatků, ani zajistit svým zaměstnancům kvalitní pracovní pomůcky! Navíc těm zaměstnancům, kteří jsou v kontaktu s cestujícími, tedy styčnými důstojníky celé společnosti! Místo aby je pochválili a odměnili, že dělají vzornou reprezentaci firmy, jsou za to div ne pokutováni za znevážení zaměstnavatele! Vedení Českých drah jim také vyčítá, že na brašnách je logo Deutsche Bahn, tedy jejich partnerské společnosti. Přestože průvodčí sami chtěli toto logo překrýt logem Českých drah, ani s tím neuspěli.  

Dá se tedy tušit, že tímto krokem České dráhy jinde vítanou aktivitu svých zaměstnanců potlačují z jiných důvodů. Například z pozice, že tímto krokem kryjí šlendrián dodavatele těchto českých nedostačujících brašen pro výkon profese nebo chtějí zakrýt svoji neschopnost při výběrových řízení na pracovní pomůcky. Ani nevím, co je lepší...  

Pokud je to důvod jiný, velmi rád si jej dovím....  

 

Autor fotky v perexu : Jan Sůra, iDnes.cz    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Oupic | sobota 30.7.2016 11:57 | karma článku: 35,59 | přečteno: 3833x