Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Znovu pochvala Václavu Moravcovi!

Myslím si, že lze vyslovit dík panu Moravcovi za debatu na ČT. Byl nesrovnatelně lepší a méně tendenční, nežli jeho kolegyně Fialová ve středu na Nově. Otázky měly význam a byly konkrétní, nešlo se jen v rovině drbů a neověřitelných sdělení, stejně jako předtočených klipů ve prospěch pana Schwarzenberga! Navíc tady měli oba kandidáti rovné podmínky oba stáli, na rozdíl od debaty  na Nově, kde Zeman stál a Schwarzenberg seděl. Legrační bylo, že hned po debatě vyšlo hodnocení politologů, kteří údajně viděli na Zemanovi únavu.

Budu volit Miloše Zemana, je mnoho důvodů proč tomu tak je, ale nebudu je zde rozebírat. Další, kdo mně o tom přesvědčil, že moje volba bude správná, je šéf Zemanova volebního týmu, když řekl, že Zemanovi dodat nějakou novou informaci je velice těžké, protože má neustálý aktuální přehled. 

V debatě bylo pár okamžiků, kterých si měli možnost všichni všimnout. Schwarzenberg, přesto, že omlouvá své výroky o vysídlení němců po válce, přesto s tím má stále osobní problém a tak se opět nechal slyšet, že to je naše ostuda. Žel nikdy jsem jej neslyšel, že by řekl něco o našich vyhnaných a zabitých  lidech z pohraničí před válkou. A jeho vztek po otázce onoho starého generála, člověka, který za nás bojoval ve válce, to bylo prostě ubohé, přitom měl jen odpovědět na jeho otázku o cti, jestli mu nebyl bližší post ministra před tím, aby podal demisi - v případě Čunek, opět jako už poněkolikáté se vymluvil, že prý nebyly důkazy průkazné, proto neuznal za vhodné podávat demisi. Pan Schwarzenberg se vůbec v těch diskusích ukázal jako člověk, který neřekne nic konkrétního jeho odpovědi jsou vždy šalamounské a bez ohledu na srozumitelnost vám v podstatě nic nepoví. Na to, jak vykládal, že mluví krátce, tentokrát mluvil celkem obsáhle. Několikrát sám sebe pochválil za svoji práci ve vládě a nejspíš jen jeho vrozená aristokratická skromnost mu nedovolila dát si lepší známku nežli dvojku až trojku, když sebe a vládu pana Nečase měl hodnotit.  Celkem smutný pohled byl na naší olympijskou výtězku Čáslavskou, která se nechala do tohoto divadla vmanévrovat a tak její otázka, zda se s tím může vnitřně Zeman vyrovnat, že si žádal o podporu i KSČM, byla zodpovězena způsobem, jaký nejspíš ani neočekávala, totiž, že sama věnovala svoji olympijsou medaili generálnímu tajemníkovi ÚV KSČ soudruhu Alexandru Dubčekovi. Její argument, že to byla jiná doba, je naprosto lichý neboť i onen Dubček by podle hodnocení v dnešní době, byl tím, kdo se hlásí ke komunistické ideologii. No a zklamal mne i pan Svěrák, který se snažil být moudrý a vtipný, ale slíbenou bajku kterou prý vykládá, nakonec neřekl a jen prezentoval svoji volbu a dal vcelku jednoduchou otázku, na kterou se nedalo jinak ani zareagovat. Prostě když to shrnu tak Zeman byl daleko přesvědčivější, lépe připraven a informovanější nežli jeho sok. I když nebylo nutné, aby Schwarzenbergovi připomínal, že na něj bude jeho bývalý zaměstnanec, kterého vyhodil když upozornil na korupci, podávat trestní oznámení. Kampaň sama o sobě byla ostrá a jen přiznávám, že mně děsí to, jakou sílu mají média když se na něco zaměří, dokážou rozeštvat národ za pomoci manipulací a překrucování pravdy i když tento národ už je i tak nahlodáván stran špatných vlád z poslední doby a všech těch korupčních skandálů, ale i "odměn" rebelujícím poslancům ODS a neustále sílícího přitahování opasků střední a nižsí vrstvě obyvatel. Prostě takhle načnutí lidé se dají celkem snadno manipulovat!

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 24.1.2013 23:33 | karma článku: 26,88 | přečteno: 1174x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Britové volí, odhlasovali Sunak i Starmer. Očekává se drtivý triumf labouristů

4. července 2024,  aktualizováno  10:55

Britové ve čtvrtek od osmi hodin ráno SELČ hlasují v parlamentních volbách. K jasnému vítězství...

ANO i Kalousek vytýkají vládě, že tají rozpis rozpočtu, Stanjura se brání

4. července 2024  8:20,  aktualizováno  10:34

Není příliš obvyklé, že se opoziční ANO a exministr financí za TOP 09 a expředseda vládní strany...

Pavel i se dvěma členy vlády zamíří na summit NATO ve Washingtonu

4. července 2024  10:27

Prezident Petr Pavel povede příští týden delegaci České republiky na summitu NATO, který se koná 9....

Policie hledá muže, který se vezl na spřáhle vlaku. Zveřejnila fotografie

4. července 2024  10:26

Policisté zveřejnili fotografie muže, který v červnu na Plzeňsku vylezl na spřáhlo vlaku a nějakou...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik