Zkusme to s proroctvím.

Ono se to do současné atmosféry oslav Cyrila a Metoděje, docela hodí. Tedy věštby a proroctví a v návaznosti na to, přijde pondělní den, kdy slíbil pan premiér Rusnok, že představí svého posledního ministra - tedy ministra financí. Tak co si zkusit trochu zatypovat, na hazardních hrách mi to nevychází, asi podle toho přísloví neštěstí ve hře, štěstí v ..... ,   co se asi po tom oznámení bude dít....?!

Kdo ví třeba je to nějaké vnuknutí či co, ale  vybavuje se mi pondělní den a sdělení jména onoho člověka, který povede tento nelehký resort a hned v zápětí hon na pana chemika Kalouska s dotazem: co tomu říkáte že byl na váš post jmenován pan ...XY ... domníváte se že je to skutečně odborník.    V odpovědi se dozvíme, že je to zase jeden z blízkých lidí Hradu a pana prezidenta a že je to vlastně jedno, protože tato vláda důvěru nezíská, neboť byl obskočen ... tedy obejít parlament. Zkrátka je to vláda přátel Miloše Zemana a odborníci ...no odborníci to přeci nemohou být když jdou do této sebevražedné mise která bude trvat jen chvíli a dopředu mají avizováno, že do nich bude stříleno ze všech lavic ODS, TOP09 a možná i LIDEM ... kdo ví, zda se nepřidá í Sobotka a ze zálohy přijde na pomoc ještě artylerie sdělovacích prostředků, s mířenými dotazy na uvedeného člověka, jestli si je vědom toho, že nedostane důvěru, protože to řekl Kalousek a přidal se i Kuba - k tomu lze přidat i Němcovou, která si to přeci nenechá vzít jako v osmačtyřicátém!

Napadá mně otázka, která v médiích nikdy nezazněla. Nebo spíš fakt se kterým sdělovací prostředky moc nepracují - on by jim totiž mohl narušit jejich styl a tendenčnost. No a vyváženost se dnes už pomalu přestává nosit i na veřejnoprávních médiích. Hlavně zaplať poplatníku a dozvíš se né objektivní názor, ale názor moderátora - tedy s plnou parádou jeho politickou orientací a, v jejím duchu kladenými otázkami. Ale vrátím se k onomu faktu který nezaznívá pokud má být nějaká vyváženost. Média sice stále dokola opakují, že se skládá vláda Miloše Zemana, že je to nějaký kamaraden-schaft, jen mi k tomu schází vyjádření, kdo všechno jezdil za Zemanem na Vysočinu v době, kdy on tam byl jak jezevec ve své noře a krom konzumace tekutých lahůdek a cigárka radil i pánům typu Topolánek a jiní, kteří si jezdili pro rady. Nikdo totiž k reakci na to, že tvrdí, že jsou to Zemanovi kamarádi, neřekne, že jako bývalý předseda ČSSD, bývalý předseda poslanecké sněmovny a nakonec i jako bývalý premiér spolupracoval a seznamoval se s řadou lidí a dá se říci, že vzdělaných lidí, kteří rozhodně měli za sebou nějaké výsledky práce či podnikání, takže vytvořit vládu, kde by byli lidé, kteří se se Zemanem neznají by byl velice těžký oříšek. V podstatě by pan Rusnok nemohl oslovit ani pana Nečase, Kalouska a jiné, protože i oni byli v té vysoké politice v době, kdy byl Zeman premiérem. Jo vlastně máte pravdu .. dnes to nejsou Zemanovi přátelé - oni se během necelého roku přestěhovali na druhý břeh ...

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 5.7.2013 16:48 | karma článku: 23,89 | přečteno: 841x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69