Žijeme v nebezpečné době aneb od papeže k ministrovi...

Ano, proto bude pan Stropnický jezdit v pancéřovaném voze. Je zajímavé podívat se na to, kdo používal a používá tyto tanky na kolech. Z historie to byl papež Pius XI., Stalin a Hitler, kteří jezdili v opancéřovaných vozech, 

Jak se zdá, ani sám Bůh nepomůže Svatému otci a proto pomáha pancéřované vozidlo. Po Japonském útoku na Pearl Harbor usedl do pancéřovaného vozu Americký prezident Roosevelt, současný Americký prezident používá devítitunový Cadilac. Svoji pancéřovou limuzínu Mercedes, používá i Ruský prezident a opancéřované auto  měl i gangster Al Capone. I papežův papamobil je známým neprůstřelným skleníkem.

No a dnes to bude i náš politik. Tak si jen tak maně vzpomínám na kritiku, která zaznívala na adresu politiků, že jezdí v cizích vozech v drahých vozech apod. Tak mně napadá, že oněch 14 milionů za jedno pancéřované a druhé doprovodné vozidlo pro ministra obrany, je možná větší luxus, nežli používá kde který státník na planetě. Ale důvod tady je, vyhrožování, dokonce i atak zápalnou lahví na dům pana Stropnického. No a vy ostatní, co jste v nebezpečí, si můžete na takový vůz našetřit.

A tak mně v té souvislosti napadá, jestli by neměla armáda vybavit všechny naše ministry pancéřovými vozy. A potom – říkám si, kolik výhrůžek asi dostávali ti předlistopadoví politici. A třeba mi někdo odpoví na otázku – který z nich jezdil v té totalitní době v pancéřové Tatře?

 

Přeji všem pěkný den a nezapomeňte, že ten, kdo má čisté úmysly a svédomí, nemusí jezdit v pancéřáku. Tak si klidně skočte zase do té své Škodovky a mějte ten dobrý pocit, že jste přispěli na ochranu panu ministrovi.

A nabízí se ještě jedna otázka, co až budete pane Stropnický zase jen tím hercem, tím obyčejným člověkem ... nebo snad už nikdy nebudete obyčejným člověkem? Co potom?

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 20.10.2015 11:52 | karma článku: 28,23 | přečteno: 680x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69