Zeman zítra v jámě lvové?

Nevím, ale zdá se mi, že tenhle název je naprosto mimo mísu, nebo vy jste někdy viděli, že by se krmení lvů odehrávalo tím, že se jim dá do koryt? Ba ne, to není jáma lvová, to je vepřín! Ten, kde se sype do koryt a když se ten dobyteček nažere pak se jen odvalí spokojeně vedle koryta a ulehne!

Nevím, zda ještě někdo očekává něco jiného, nežli to,  že trojkolka se zachová přesně tak, jak se celou dobu svého vládnutí chovala k opozici. I kdyby psal programové prohlášení vlády sám pánbu, i kdyby bylo ono prohlášení daleko lepší nežli jaké bylo to trojkoaliční -vlastně od doby kdy přeběhla na druhou stranu fronty paní Peak tak už žádná obnova nebyla, takže vznikla strana která je účelově založena a nedbá programu VV, přestože byli členové LIDEM původně voleni za VV a jejich program. No co na tom záleží, že hlavně, že jsou na výplatní listině o to jde! Takže i kdyby byl program jakýkoliv a ten nejlepší, tak koalice bude mít jistě ještě lepší, protože je to ten její. První argument bude ten, že tato vláda nemá podporu sněmovny. Což se ovšem teprve ukáže, protože každý hlas pro vládu dává této vládě i poslaneckou legitimitu.

Tím, že přijde za tuto vládu a její program orodovat sám prezident, bude panem Kalouskem prezentováno jen tak, že je to vlastně vláda jeho kamarádů a proto jde za ní lobovat.  V podstatě o co jde, že - vždyť té vládě jde hlavně o to, aby to tady fungovalo, aby se na vysoké posty nedostávali jen kamarádíčci politiků, kteří tam vlastně vykonávají činnost pro stranu - takové malé domů. Na odborných profesích nemá co dělat člověk, který má jedinou "odbornou" výhodu a tou je to, že je členem ODS nebo TOP09. Proto to s naší zemí jde od deseti k pěti. Jsem přesvědčen o tom, že s vládou pana Rusnoka přišlo i koště, které by se mělo o tenhle chlív postarat! No a že jde Zemanovi o to aby to tady zase ekonomicky fungovalo ..  vo co go ...oni chtějí vládnout sami tak jde vše ostatní stranou, že to jsou oni, kdo podporují onu politickou a morální krizi, to se dá vždy shodit na Zemana. A využít se dá spousty věcí, počínaje Fischerem a jeho financemi z kampaně, nebo špatným krokem ministra Balvína, kritikou  SPOZ, lidmi kteří se znají se Zemanem atd. Je zajímavé jak se ona umělecká fronta dokázala aktivizovat pro odvolání ministra. Jen jsem nikdy nezaznamenal, že by někde protestovali společně s lidmi na Václaváku. Oni jsou tady prostě vždy jen sami za sebe.

Docela rád si poslechnu prezidenta a všechny ty co povedou plky o většině .. o většině korytářů, o většině, která je vynucena dalším setrváním ve straně. Jak potvrdil pan Benda, kdo zvedne pro Rusnoka ruku, bude vyloučen z ODS. I proto bude zajímavě vědět kdo jak hlasuje, jestli je to o svědomí, nebo partajní poslušnosti. Nebo obava o to, že se strana nepostará .. jako se starala o rebelující poslance....

 

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 6.8.2013 14:32 | karma článku: 25,79 | přečteno: 687x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69