Zas jen kýble špíny...

... které toho moc nevyřeší. Důvěra vládě pana Sobotky - to je programový bod dnešního jednání poslanecké sněmovny. Je pravda, že se pan Stanjura snažil vecpat ještě bod Kyjev, ale to bylo poslanci odmítnuto, což vidím docela jako logickou věc. To, že se v Kyjevě na jednom náměstí per banda výrostků kteří hází na policisty zápalné lahve, ničí okolí a staví barikády, to nemá nic společného s jakoukoli demokracií a jsem přesvědčen že i u nás by byla takováto rozdováděná společnost policií rozpuštěna. Ostatně co vím, tak se od nich distancovali i oni oponenti, kteří chodí protestovat proti prezidentovi a vládě. Je otázkou, jestli by k tomu došlo, kdyby EU po Janukovičově odmítnutí vstupu do EU, jasně a rychle zareagovala  řekla že zatím bohužel Ukrajina nesplňuje představy a podmínky pro vstup do této unie. Protože si někteří ukrajinci mylně myslí, že ona EU je samospasitelná a že se budou mít jako v ráji jak tam vstoupí.  Ale pryč od tohoto téma, není to záležitost o které jsem chtěl hovořit.

Možná jsem naivní, ale pořád očekávám, že při projednávání důvěry vládě se bude jednat o důvěře vládě a nebudou se nekteří vyložene producírovat u pultíku, hlavně proto, že ví že dnes je jejich den a všichni přibuzní a z námí uvidí, jak to komu kdo dal. Stabilní a neměnný réter Kalousek si zase vytáhnul jen ty důvody, které budou dozajista mediálně nejzajímavějšími - jen je škoda, že při těchto  svých eskapádách nějak nemůže srovnávat. Určitě by se mi daleko lépe poslouchal Kalousek, který by mohl říci - dámy a pánové - nikdy jsem neměl nic společného s korupcí /no řekněte, může tohle říci, zvlášť když sháněl peníze pro PROMOPRO, kdy sháněl místa pro ony tři rebelující poslance ODS atd. ? - asi těžko/, kdyby mohl říci, .. dámy a pánové, za dobu mého angažmá se ve státě zvýšila životní úroveń, snížila se nezaměstnanost, a snížil se i dluh na jednoho obyvatele / no řekněte - může říci tohle?...zvyšování daní, snižování platů státním zaměstnancům, snižování valorizace důchodů, prodej státních dluhopisů, zvýšení zadluženosti za jeho angažmá o padesát tisíc na osobu ...- jen těžko by uspěl/. V podstatě se dá říci, že ani neutrpěl nějaký extra frenetický potlesk z řad svých podřízených. Ani druhá strana nešetřila municí a pan Babiš se pěkně na téma Kalousek rozpovídal - jen je to takové jalové tlachání ze kterého si už Kalousek dávno nic nedělá. A tak by měl být proveden audit a všechny kroky předchůdce z hlediska práva prověřeny a potom by měly tyto, důkazy podložené projevy, nějakou váhu.

Jak říkám jsem idealista a snílek a říkám si jak by bylo pěkné kdyby tyhle hovory byly v duchu docela jiném. Ano dámy a pánové z koalice - mám problém s tímhle s tímto, ale souhlasím s vámi v tom a tomhle a na tom s vámi budu rád spolupracovat. A to, zda podpořím či nepodpořím vládu je moje vlastní svědomi. Protože kolektivní svědomí neznám - jako kolektivně budu hlasovat proti zrovna této vládě, proti zrovna tomuto člověku. Je v tom jistý druh davovky ... ale ta má ve většině cosi společného s psychózami. A já  nechci aby si vyčítali a skákali si do řeči ani prostřednictvím předsedajícího. Chci aby se naučili spolupracovat a navíc aby už se konečně někam vypařili oni političtí dinosauři typu Kalousek, Benda, Němcová a další. Vždyť ti už toho tady pokazili dost a bylo by jistě lepší aby zpytovali svědomí někde mimo sněmovnu a né jen úteci z jedné partaje, aby se přihlásili o europost u partaje jiné.

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 18.2.2014 16:21 | karma článku: 20,82 | přečteno: 611x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69