Žádná změna - dohody se neplní a proč také?

Po dohodě o Ukrajině v Ženevě se nic neděje, Kyjevská samozvaná vláda si je jistá že nic nemusí, když má za sebou mocného velkého bratra, který ji bude vyzbrojovat, ti zatracenci na východě Ukrajiny, co chtějí jen federativní uspořádání a hlídají si některé administrativní budovy se taky nestahují a mezi tím rotují s největší pravděpodobností náckové z Pravého sektoru a zabíjí - tu na jedné straně, tu na straně druhé. Protože jak jinak si vysvětlit stejný scénář útoku napřed z vozidla kdosi zastřelil tři lidi z barikád - jinak proruské separatisty, no a včera opět někdo z vozidla hodil na stanoviště ukrajinských granát. Nápadně se to podobá scénáři na Majdanu, kdy jedni a titíž stříleli tu policistu, tu demonstranta a výsledek - policie začala používat ostré náboje. Komu tohle asi může prospět to nechám na vás aby jste si to vyhodnotili sami. V každém případě do toho projektu Moskva nevložila ani dolar, na rozdíl od USA.

Pan Kerry kritizuje že Rusko je tím hlavním důvodem proč se na Ukrajině tyto věci dějí. Jen už nedodává, že to Rusko v případě Krymu napoužívalo žádné násilí ani, jak se stále snaží přesvědčovat, nátlakové metody při referendu které tam proběhlo. Dalším argumentem pana Kerryho jsou údajní ruští vojáci a proč ruští - inu protože chodí v útvaru, maji čisté maskáče a nové zbraně. Panu Kerrymu nedochází, při jeho vzdělání, že ošoupané maskáče mají akorát tak vojáci US Army, z jejich neustálých "záchranných" misí. V útvaru dokážou jít i husy a sešikovaní muži, kteří prodělali vojenskou službu na Ukrajině to také jistě nezapomněli a potom je mnoho bezpečnostních složek a armádních útvarů, které se přidaly k oněm nespokojeným lidem. Ale zvolna se ukazuje, komu to začíná vyhovovat tohle rozdmýchávání napětí. Rusko i kdyby neudělalo vůbec nic, tak bude neustále terčem a důvod .. stačí si přečíst jak americké jednotky se stěhují do Polska, do Pobaltí - kde dokonce budou zůstávat .. taky něco jako někdejší internacionální pomocníci - tedy předpokládám že tam budou taky dočasně. Ale více je pravděpodobné, že si chtějí pěkně Rusko obklíčit, když už jim nevyšly ony radary.

Jestli stěhování Amerických jednotek a vyzbrojování Kyjeva má přinášet klid situaci o tom bych hodně pochyboval. A styl boje na Ukrajině  - ze včerejšího vysílání televize - postřeleného "separatistu" přišel ozbrojený zakuklenec dorazit dalším výstřelem z blízkosti. Jen tyhle informace neuslyšíte u nás. No a pan Kerry ještě nevysvětlil, proč rukama těch "Separatistů, teroristů, prorusky laděných lidí" neumírají obyvatelé měst? Proč se posílá armáda - tanky, transportéry, bojové vrtulníky, letadla, na města plná civilistů s pár desítkami ozbrojenců. Proč s neodzbrojuje Pravý sektor, který to i odmítl a vůbec není ani zmíňky o tom, že by Kyjev organizoval nějaké odevzdávání zbraní. Snad k tomu ještě nutno dodat, že pokud by byla majdanskými respektovana podepsaná dohoda z 21.2. nemuselo dojít ani k odtržení Krymu, ani ostatním exscesům vedoucím k občanské válce a kdo ví jaký konflikt si to ještě nevyžádá. Doufám, že je Evropa připravena přijmout tisíce utečenců z Ukrajiny!

_____________________________________________________________________________

A ještě bych rád připomenul, že dnes je výročí bombardování Plzeňské Škodovky spojeneckými jednotkami. Dle Denníku, zahynulo v tento den 55 lidí, přestože bylo obyvatelstvo varováno že k náletu dojde.  Smutné ovšem je, že bombardování Plzně, ze dne 17.4. 1945, rovněž spojenci, zahynuly stovky plzeňanů, neboť byly bombardovány okrajové čtvrtě rodinných domků tohoto města. Tehdy žádné varování nepřišlo jen ničení a smrt. V sousednim domě, který byl  zasažen zemřela půlroční holčička o dalších a dalších lidech nemluvě! Smutnější je to o to,že žádná média se tomuto datu a památce těm zabitým vůbec nevěnovala!

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 25.4.2014 12:01 | karma článku: 29,33 | přečteno: 1163x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69