Z NDR do PLR, jel jsem přes ČSSR...

.. taky jste si notovali tento Mládkův hit za dob dávno minulých. V podstatě se nic nezměnilo, docela bych řekl naopak zkratek nám přibývá, vytvořili jsme úřady a ústavy, můžeme vyšetřovat totalitní režimy, můžeme vyšetřovat zločiny komunismu - bádáme a bádáme asi podobně jako alchymista Scota v laboratořích Rudolfa II. Otázka je, zda se na mnohých místech, podobně jako v alchymistické kuchyni císaře, nevaří jen buřty nebo neochutnává slivovice. Ale ta se ochutnává na místech jiných. Jen to zlato nějak né a né vyrobit, Vyrobit kde jakou kauzu to už nám jde, dotáhnout jí do konce to už je o mnoho horší!

V nedělním pořadu OVM si moderátor posteskl, jestli nebyla chyba, že se zrušil útvar zabývající se finanční kriminalitou - nebo lépe  Finanční policie. I pan ministr Kubice moudře pokyvoval a přitakával. Kolikrát jen jsme tohle slyšeli, že to byla chyba - jen jsme neslyšeli, nikoho, kdo by řekl a což takhle tento útvar znovu sestavit. Ono totiž zrušení tohoto útvaru panem Langerem, byl první krok k tomu aby se v této zemi dalo odklánět a svým způsobem rabovat. Pak následovaly další kroky, jak je možné že žádný výsledek nemělo vyhrožování Kalouska vyšetřovateli kauzy Casa - Parkanová, nechápu. Když řekl tehdejší policejní prezident, aby se vyšetřovatelé nebáli a šetřili padni komu padni .... tak padl policejní prezident Lessy, přestože už byla kauza uzavřená, stačilo přihodit nové svědectví a jaký byl policejní prezident. No a pokračování - dnes se vzdal funkce šéf protikorupčního utvaru policie Martinec a jede se dál.

Vždycky mi byly protivné všechny ty zkratky se kterými jsem se při své práci setkával, ale dnes, víc nežli kdy jindy bych si docela přál aby se obejvila zkratka a úřad pro vyšetřování zločinů posledních 23 let. Zejména ekonomických. Jsem si jist, že když by postupoval v duchu padni komu padni, tak by měli páni vyšetřovatelé plné ruce práce. No zatím není, ale věřme tomu, že se jednou všechny ty nitky mafiánské chobotnice (né Slušovické, jak o ní hovořil kdysi Havel, ale podnikatelsko-poslanecko-vládní) skutečně rozkryjí. Teprve potom bude ten zdejší Augiášův chlív vyčistěn.  Jeden Rath skutečně nestačí. No a potom, třeba bychom se nemuseli ptát protagonistů jestli něco skutečně udělali ...podobně jako to dělá pan premiér Nečas. To Kalousek ten v tom má jasno - on ten Martinec je dobrej, akorát ještě pořád nepochopil vládní počty .. tak co s ním. No a s ním mohou odejít i další korupční případy....

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 22.4.2013 18:22 | karma článku: 17,14 | přečteno: 927x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69