Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vytunelovaná země Česká, či komunistický návrat.

To jsou slova našeho premiéra. Dokonce si dovolil říci, že budoucnost vyhodnotí prvních dvacet let našeho rozvoje po revoluci, jako úspěšné. Přpomíná mi to ono odmítnutí průzkumu na který upozornili novináři pana prezidenta, že lidi vnímají politiku této vlády pozitivně jen asi z 15%. Naprosto, ale naprosto nereálné.....

Nevím, zda se chtěl svým vyjádřením pan Nečas zařadit mezi tvůrce té doby, protože i on zdvihal ruku pro zvyšování sociálních dávek, nebo tvrdil že se nebudou zvyšovat daně aby potom udělal naprostý přemet a pod jeho taktovkou se daně začaly zvyšovat, ale působí to na mne jako nehoráznost.  Jeho opakované projevy o tom, jak si stojí naše republika oproti ostatním a přečte výběrová data jen oněch uspěšných čisel, to mu spolkne maximálně malé dítě a pro ty větší má další opakovanou perlu - strašení komunisty. Inu komunisti mu zákonitě musí ležet v  žaludku, vždyť značně útočí na pozici jeho strany v paralentních volbách a tak je každý útok na takovou stranu vhodný. Mnohdy si říkám, už se to nedá poslouchat, nebo číst, ale potom vždy prostě nastražím uši a zpozorním, jestli náhodou neuslyším nějaký náznak skromnosti, či sebekritiky o věcech, které se né příliš daří. Ale zdá se, že na této vysoké úrovni už není potřeba sebereflexe, ale jen udržovací a vychvalovací taktika.

Jestli příští generace budou hodnotit posledních dvacet let od doby cinkání klíčů jako pozitivní rozvoj, pak bych v takové společnosti snad ani nechtěl žít, protože by to musela být nejspíš společnost složená jen ze sympatizantů Nečasovy strany a nejspíš by měla i v Ústavě zakotvenu svoji vládnoucí roli.  Asi se na tu realitu z poza oken limuzíny, či oken Strakovky a různých zámků a hradů kouká úplně jinak, nežli z míst, kde se žije normálně, kde vám nedají oběd jako v poslanecké kantýně za půl darma a ohříváte se z tepla které si do poslední koruny zaplatíte, z míst kde zánět horních cest dýchacích léčí obyčejný obvoďák tím, že vám řekne kupte si na to něco v lekárně a né jako v patrech horních kde se sejde na kášlíček vysoce postaveného, celé konzílium.

Jak je vůbec možné že lze ztratit kontakt s realitou lidí, kterým vládnu, to jeden jen těžko chápe. Což takhle se podívat na to jaký marast tady tahle doba vytvořila ve vztazích lidí, což vyhodnotit reálně, kolik se tady rozkradlo majetku který naše slavné vlády neuhlídaly, nebo svým laxním přístupem prostě rozhazují? Skřípu zuby když si vzpomenu na slova pana Kalouska, který na jedné straně vehementně bránil paní Parkanovou, že předražená letadla v podstatě nebyla předražená, protože se nedá určit cena a byla a je to běžná praxe fungující celé roky,... aby za pár dnů poté řekl, že nás už prostě lepší budoucnost nečeká, protože jsme si všechno už prožrali a proflákali. A co ONI - jak oni se podíleli na tom, že jsme jak u snědeného krámu?! Což se podívat na to, kterak se daří bojovat proti korupci,..... ále nad tím člověk jen mávne rukou a řekne si - vždyť je to zbytečné vůbec na něco poukazovat, když to nemá žádný efekt. A tak si říkám, že to třeba ten Nečas velmi dobře ví a proto tolik brojí proti konkurentní KSČM. Co kdyby se nakrásně stalo, že by dostala opravdu hodně hlasů a začala by nedej bože bilancovat, prosadila by si audit země a šla od jednoho exministra po druhém a udělala audit jejich osobních účtů. Což kdyby se potom opravdu razantně postarala o to, aby se začalo uplatňovat právo a zákon skutečně padni komu padni. Což kdyby si došlápla na to, aby se neobsazovaly správní rady politiky, ale odborníky.  To by byla skutečně nebezpečím! Ale pro ty z ulic určitě ne, pro ty, kteří bydlí ve svých paneláckých bytech či domcích které si sami postavili, určitě ne. Hrozbou je a nejspíš bude pro ty z vyšších pater.

A tak vám řeknu, že já bych byl rád, kdyby konečně premiér přistál na zemi, přestal jen štěbetat svojí politickou písničku a ze svého vládnutí - nevládnutí vyvodil osobní odpovědnost. Protože i tohle bude jednou budoucnost bilancovat a jsem přesvědčen, že se tam premiérova vnoučata dočtou celkem nechvalné věci o svém dědečkovi, kterému se podařilo s jeho batohovým předchůdcem poničit zemi morálně i ekonomicky tak, že to musely dávat dohromady tři generace následující po něm.

Nicméně je Nový - nový rok, bude pro nás všechny náročnější, pro mne například tím, že ač mám mrazení ze všech těch zdražených energií, potravn, léků, atd atd. tak mi přidali k důchodu 96,- Kč, takže když bych si to rozpočítal na dny, pak to dělá přídavek 3,20- Kč na den. No pravda na to abych žil jako člověk v obléhaném Leningradu to opravdu není, ale že bych za to panu premiérovi, nebo ministru financí děkoval, toho se ode mne opravdu nedočkají. Né já, ale oni to byli a jsou, kdo dovedl tuto zemi tam kde je, přitom oni se dokázali ještě před koncem roku odměnit šesti tisíci zvýšení platů ústavních činitelů.

Má cenu hovořit či psát dál? ....

Lidi, krásný nový rok - ať vás provází zdraví, štěstí, láska a přeji vám aby jste měli denně důvod radosti!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 1.1.2013 10:04 | karma článku: 39,67 | přečteno: 2459x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Atentát na Fica nově vyšetřujeme jako teroristický útok, oznámil prokurátor

4. července 2024  9:41

Květnový atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, který se zotavuje ze střelných zranění,...

Kusy uhynulých ptáků i shnilá sláma. Kachny žily v otřesných podmínkách

4. července 2024  9:35

V naprosto otřesných podmínkách žily kachny v jednom z chovů na jihu Čech. Neměly dostatek vody ani...

Podezření na vzpouru vězňů spustilo obří manévry ve Valdicích

4. července 2024  9:10

Velká akce jednotek z několika vězeňských zařízení se odehrála ve středu ve Věznici Valdice na...

Dosud neznámá část kauzy IKEM. Oslava výročí mohla být úplatek, tvrdí policie

4. července 2024

Premium Jde o dosud neznámou část kauzy, která už téměř rok otřásá elitní pražskou nemocnicí IKEM a potažmo...

Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích
Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích

Francouzské brambory jsou skvělé především proto, že vše máte nakrájené a promíchané za 20 minut. Pak stačí nasázet do pekáčku a za hodinku obědváte.

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik