Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vyhodí ho dveřmi a on přijde oknem.

Jeho strana propadne, on přejde do jiné. Vyhodí ho z vysokého postu ve straně, on si vytvoří vlastní. Proč se nelze těchto lidí zbavit? Jaký mají morální kredit pro to, aby znovu a znovu kandidovali? Kde jsou ony programy, kterými nás chtějí oslovit? Ano máte pravdu, některé strany skutečně ony programy předloží, jiné však profitují na jednoduché vlně nenávisti. Co s těmito lidmi, kteří místo prokázání nějaké činnosti umí jen osočovat?

Lidi jsou právem otráveni politikou a hlavně politikařením. Ale je chyba jen v nich, není to i na nás takovýmhle lidem říci DOST! K čemu je politik, který na jednáních usíná a když se probudí tak pomlouvá jiné, nebo v zahraničí dokonce i lidi této země? Vážně se stáváme tak jednoduchými, že nám stačí, aby předložil někdo na pranýř komunisty a dostane tím pádem post senátora, nebo europoslance? Opravdu nám tohle stačí, je nám jedno, že ten člověk v podstatě jako jedinou svojí činnost k výdělku opakuje do omrzení jedno a to samé? Nemá se náhodou jednat o souboj programů a toho, co hodlají strany nebo i jednotlivci pro tu kterou oblast udělat? A ti, co chtějí bojovat, ať si vezmou pistolky a jdou. Oni už tuhle společnost prokoukli a  zjistili, že nejjednoduší je vykřiknout nějaky momentálně aktuální politický problém. Svého času takový problém přinesl post senátora panu Čunkovi. Bylo to jednoduché - Vyřeším problém s Romy. Nevyřešil nic, v jeho kontejnerových bytech bydlí Romové, kteří dluží za el apod. Jestli někdo ví, jaký dobrý počin tenhle pan senátor udělal pro tuto zemi, pak sem s ním. Jsou volby a já, rozhodně nehodlám volit lidi, kteří marnotratně nakládají s prostředky daňových poplatníků na nějaké Havlovy lavičky. Považuji za ostudu, že se zbouralo divadlo(rodáka) Miroslava Horníčka a to bez náhrady a kdosi uvažuje o pojmenování nového divadla jménem pana Havla.  Nehodlám podporovat lidi, kteří přes názory lidí prosazují věci, které v mém městě nemají co dělat. Odmítám volit lidi, kteří jsou nositeli nenávisti a jediného správného názoru – tedy toho svého. Rád bych, aby v mé zemi opět zavládl klid, rozum a ohleduplnost. Aby v mé zemi byli lidé, kteří si vyslechnou názor druhého a i když s ním nesouhlasí, neoznačí takového člověka za kolaboranta, komunistu, bolševika aj., aby s takovým člověkem diskutovali a nebo si alespoň jeho názor vyslechli.  Chci žít v zemi, kde má každý právo říci svůj názor, ale bude jej říkat na místě k tomu příhodném a ne na místech, kde denně procházejí tisíce turistů, kteří kroutí hlavami nad podobnou anarchií. Byl bych rád, aby taková místa byla od podobných akcí chráněna, vždyť ani do Národního parku si nepůjdou udělat trempové potlach a zapalovat vatru. Chci žít v zemi, kde bude vévodit slušnost, kultura a lidi budou k sobě ohleduplní, budou si umět pomoci bez rozdílů nějakých politických názorů. Co vy, jak to vidíte? Nebo se vám líbí, co se ve vaší zemi děje, jak se chovají média, jak se chovají politici, jak se chovají lidi k sobě?

Práce, slušnost a skromnost. To by měly být naše priority.

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 10.10.2014 15:27 | karma článku: 28,70 | přečteno: 1236x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Nebezpečné pravdy!

Moderní doba je, zdá se, nakloněna více lžím a manipulacím, nežli pravdě. Ale to není nic, co bychom už neznali. Vzpomeňte si třeba na mistra Jana Husa a další, kteří pokračovali v jeho stopách.

28.11.2018 v 19:37 | Karma: 29,88 | Přečteno: 593x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

U nás doma v ...

...vlastně to už ani není Kocourkov! Co to vlastně je? Stále přichází víc a víc otázek, kdo za tím stojí, kdo to všechno financuje ... Všechno se zdá být opačně. Ale vlastně se to ani nezdá, ona je to smutná pravda!

21.11.2018 v 19:08 | Karma: 33,37 | Přečteno: 649x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Existuje vzorec nenávisti?

Nevím, třeba něco takového existuje. Dokonce se zdá, že se v poslední době stále více používá. V jiném případě je to zase korektnost, či nekorektnost! Podle mne je to hodně o moudrosti a hlupáctví.

12.10.2018 v 12:29 | Karma: 27,12 | Přečteno: 612x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Tahle země je ještě stále naše, ale...

A mám z toho radost, přestože mně trápí někteří politici, kteří se jako jejich komunističtí předchůdci v dobách minulých nekriticky shlíželi v SSSR, oni to dělají na druhou stranu a vůbec jim nečiní problém,

21.9.2018 v 14:33 | Karma: 38,64 | Přečteno: 1203x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Mistr Jan, byl skromý člověk!

Zato dnes, stačí se zmínit o zdanění oněch miliard, které byly prosazeny někdejšími zákonodárci, zejména z ODS, a už je oheň na střeše. Kdo vlastně spočítal nároky, jaké mají církve? Kdo rozhodl, aby

7.7.2018 v 22:24 | Karma: 28,31 | Přečteno: 564x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik