Všechny ochráníme, protože jsme si rovni!

Nebojte se! Nic se vám nestane! My vás ochráníme, zaznělo z úst člověka, který dál řekl: Jsme si rovni!  Jen mne tak napadá že nedávno o té rovnosti nehovořil, když řekl, že roli vůdčí velmoci na světě si nenechají Spojené státy za žádnou cenu vzít!

JSME SI ROVNI! ... ano a někteří jsou rovnější! Pan Obama řekl tato slova, řekl to člověk, který je nejvyšším představitelem země, která rozsévá vojenské základny po celé planetě. Představitel země, která zabíjí lidi v mnoha  zemích jen pro svoje zájmy - těch 130 000 civilních obětí v Iráku, bylo také rovných jako američtí občané? Proč tedy zemřeli? Další tisíce mrtvých z dalších zemí, kde onu rovnost určují střely s plochou dráhou letu, nebo drony s bombami.

Jsme si rovni, dokonce všichni rovni, říká člověk, jehož země šmíruje politiky po celé planetě, dokonce i ty, o kterých tvrdí, že jsou to partneři. Oni jsou také těmi rovnými? Co dosáhly Spojené státy za posledních dvacet let prosazováním oné rovnosti v jiných zemích? Anarchie, trvalé atentáty, chaos. Skupiny vraždících šílenců kteří dnes podřezávají jejich vlastní lidi, skupiny pomatenců, kteří skáčou na jejich bývalých velvyslanectvích z balkonů do bazénu? 

 

Přestaňte se chovat jako jediní vládci planety, potom možná uvěřím, že to myslíte s tou rovností vážně. Dosud jste o tom ale nepřesvědčil pane Obamo!

 ____________________________________________________________________

Apropos, zajímalo by mně, jaká motivace přiměla pana Holanda pozastavit to předávání lodí tř. Mistral Rusku, zda to byla motivace NEGATIVNÍ  - nějaké ty americké odposlechy apod.  Nebo POZITIVNÍ nějaká finanční injekce. Ostatně panu Holandovi asi už o moc nejde, když ma doma podporu 17% obyvatel.  ZDE

Další důkaz neserióznosti výroků Ukrajinského prezidenta Porošenka (a že jich už bylo)!  ZDE

Autor: Miroslav Nigrin | středa 3.9.2014 16:12 | karma článku: 39,27 | přečteno: 1764x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69