Vraťte se hned zpátky do Ruska, nic nevykládejte nic nenakládejte!

Připadám si jako v blázinci. Americký Šéf a Německá Madame křičí, PROVOKACE, VRAŤTE SE OKAMŽITĚ ZPĚT! No a když vyloží náklad a vrátí se zpět, tak kdosi zakřičí:  Co jste si odvezli? Nikdo vás nekontroloval. Ale u toho vykládání byli reportéři, kteří jsou přeci svědky toho, jak se vyložilo zboží, zavřely se plachty a kamiony odjely. Nikdy by totiž nemohlo dojít k tomu, aby tento proces byl na 100% a právě proto, že tohle Kyjev ví, tak může vznášet desítky obvinění. Co asi tak mohli ti šoféři na ty kamiony naložit? Separatisty? No to by přeci bylo dobře. Tím by boje mohly okamžitě skončit. Skončilo by zbytečné krveprolití. Co jiného by se tak asi dalo ze zničeného města odvážet. Zranění obyvatelé, nebo ti, kteří chtějí odtud utéci? Vždyť by to bylo jedině dobře. Ostatně Kyjev stejně o rusy nestojí, tak by to byla pro něj výhoda! A tak jsme se dozvěděli, že tato humanitární pomoc, mimochodem zatím jediná, zdvihne napětí v oblasti. No zatím to vypadá, že to napětí je větší ve Státech a v Německu, protože na východě Ukrajiny už větší být nemůže, když se tam lidi zabíjí! Je hrozné, když si člověk uvědomí, že jedni z nejmocnějších lidí světa vůbec nedávají přednost strádajícím lidem, ale že si hrají svojí političku proti Rusku. Nejvíc křičí, nejméně pro ty lidi udělali. Ano pomáhají Kyjevu, ale tahle pomoc je při zabíjení a nikde žádná snaha o to zprostředkovat nějaké rozhovory, snaha o přerušení bojů a zapojení diplomacie. Prostě NIC!  

To se jim to vykládá ze svých klimatizovaných kanceláří,  to se to bojuje oligarchovi Porošenkovi, který má teď jediný problém jak prodat v Rusku svojí čokoládovou filiálku. To se to vykládá panu Jaceňukovi, tomu, který byl předurčen Americkou administrativou na post premiéra. To se to těmto pánům vykládá, když oni jsou za vodou a ti, kdo tenhle jejich mejdan budou platit, jsou běžní lidé, kteří dodnes nedostali šanci ve volbách, aby řekli co si přejí, jakou chtějí mít svojí zem, zda jsou schopni žít po boku národnostních menšin a respektovat i jejich práva. Mnozí z nich už se k volbám nedostanou, protože byli zabiti! Nejen domobrana, nejen oni oponenti, civilisti, ale i vojáci, které poslal Kyjev proti lidem na východě. A volby, tam v příštích několika letech minimálně proběhnou pod vojenskou či fašistickou kontrolou, protože jsem přesvědčen, že současní Kyjevští vládci rozhodně nebudou těmi, které by si tamní lid volil. Ale tuhle "hru" nebude chtít nikdo z nich opustit. Oni už mají spousty závazků a dali i své úpisy krví. No a v neposlední řadě a především, už tahle "hra" s Ukrajinou, stála mnoho peněz. Je jen otázkou času až Ukrajinci zjistí, že Oni je totálně zadlužili, kvůli nim budou v zimě mrznout, kvůli nim budou desítky let utahovat opasky. Tihle lidé to jsou, kteří nejsou ochotni k jednání a místo dialogu posílají tanky a letadla. A je otázka, co ti Ukrajinci, když budou strádat utahováním opasků, omezeními, co udělají. Není vyloučeno, že se vydají do náruče EU, že budou tady v různých zemích v daleko větším počtu nežli dnes, pracovat a žít.

Ano, máte pravdu. Ten konvoj tam neměl jet. Podle práva jistě ne!  Podle práva neměly USA přepadnout Irák, Britové, Francouzi ani Američani neměli právo podporovat rebely v Libyji, celých 7% oponentů. Dnes jsou to právě tyto země, které nejvíce křičí o tom, že Rusko podporuje separatisty? Kdyby to Rusko to činilo jako oni, tak už nad východem Ukrajiny létají Ruské střely s plochou dráhou letu, ale nelétají. Nikdo z oněch vysokých politiků, kteří se rozhodli, že to budou oni, kdo bude ovládat svět, nezmínil, že ten Ruský konvoj s pomocí byl úmyslně zdržován na hranicích. Při tempu, kterým byl odbavován, by na té hranici stál téměř dva měsíce. Ano je to tak. Kontrolován byl už po cestě, novináři se chodili dívat co za těmi plachtami je, fotili a smáli se, poloprázdné kamiony – co to má jako být? Hledali tajné skrýše na zbraně. Nic nenašli! A ty poloprázdné kamiony odbavovali Ukrajinští celníci – 34 kamiónů za 8 dní. Jsou to v tom světě paradoxy že? Jedno je fakt nefanděte si, nikdo z vás ať jste sympatizantem USA, EU, Ruska, či jiných neznamenáte pro současné vládce NIC a i to je veliké! Budou hájit své zájmy a člověk bude až na tom posledním místě.

Nyní nejspíš pan Jaceňuk přemýšlí jak zodpovědět otázku, proč si ti zatracení rusáci ty kamiony nerozstříleli. Ale určite najde dobrou odpověď. Nejspíš tu, že jim to UA nedovolila, aby tak zabránila konfliktu.

Je to až tragikomické jak se věci mohou obrátit – humanitární pomoc se stává agresí,  a jinde agrese je vlastně pomocí napadené zemi. Zdá se, že ta babička, či dědeček měli pravdu, když říkali, že se svět v prdel obrací! (omlouvám se za neslušný výraz)

A ještě jeden poznatek, který má s humanitárními misemi trochu společného: V Radě bezpečnosti OSN vypracována „právní novace“ – byla přijata rezoluce o dopravě humanitární pomoci do Sýrie přes hranici bez souhlasu vlády v Damašku.

Aktuální informace: Kyjev už přišel na to, co jim v těch zpátečních kamionech odvezli. Prý vybavení Ukrajinských armádních továren! Ti Rusové prostě umí! Ráno vyjedou s nákladem humanitární pomoci do válečné oblasti, v poledne vyloží náklad a odpoledne rozeberou vybavení armádních továren, aby se před večerem vrátili na Ruskou stranu. Bože kdo tohle vymýšlí, to musí být hlava!

Děkuji za pozornost a přeji příjemný sobotní den.

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 23.8.2014 14:04 | karma článku: 39,02 | přečteno: 2007x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69