Volby - aneb zahrajem si na schovku!?

Taky si všímáte jak se stává módou, schovávat se před volbami za něco nebo někoho? Tu jsme lákáni sliby, onde zase celebritami. Co si o tom myslíte. Já jsem nabyl dojmu, že naši páni politici sami sobě nevěří a proto se schovávají. To, že nám slibují hory doly je celkem logické, to, že tvrdí že to dokáží lépe, nežli ti druzí asi pochopíme. Je pravda,  že z některých politických stran je to velmi vulgární něco podobného tvrdit, protože nám již ukázali co umí, leč mají právo si do tohoto klání vzít prostě jakýkoli nástroj. Jen mi připadá směšné, že se schovávají.

A tak se nám v Plzeňském kraji schovává pan JUDr. Pospíšil (ODS) za paní Medu Mládkovou a já nevím jak si to mám vysvětlit, že si postaví pan Pospíšil k sobě, dejmě tomu morální autoritu a mecenášku umění, přestože všichni víme, že on sám ve vedení ODS přihlížel všem těm podvodům a podvůdkům a nepozdvihl ani malíček, aby varoval, či alespoň odešel na protest proti jejich praktikám, prostě vyhovovalo mlčet. Pravda, byl vyhozen z postu ministra, ale stále zůstával loajálním - proč to? Aby mohl z prvních řad sledovat v "přímém přenosu" kterak se kolegům podsouvají trafiky aby odešli z poslaneckých postů? Aby mlčky toleroval premiérovu avantýru s ředitelkou své kanceláře, aby byl potichu, když jí pan expremiér vyplácel štědré odměny z peněz daňových poplatníků? Ano už jsem to pochopil proč musí mít vedle sebe člověka s morálkou.....

Jinde se zase miliardář na bilbordu ozdobí hercem Stropnickým nebo novinářem Komárkem - no nevím co by svému synovi řekl nebožtík pan Komárek, ale nevěřim, že by s jeho kroky souhlasil. Ono pracovat pro majitele novin a ještě se vedle něj objevovat na bilbordech --  jak asi na takového člověka pohlížet.

Někteří zase ze sebe dělají kašpary - jednou má pan kníže číro aby k němu přilnula mládež, no jistě přilnula, on je zvyklý bavit mladé lidi z rakouského hotýlku, ostatně on o sobě tvrdí že je vlastně "pingl" a jistě umí i nějaký ten chlup pustit a zábavného aristokrata, aby u nás pohledal a tak mladé slečny se s chutí s panem knížetem vyfotografují a protože je tak zábavný a galantní tak mu i hlas dají - že ty hlasy jsou i pro Mirka, který prosazuje aby ony fešandy platily školné, to už je nenapadá.
Ale k nadcházejícím volbám dostal pan kníže nový ohoz a novou masku, přestože se spíš podobá Trautenberkovi, tak byl předhozen na předvolební trh coby Agent 00(9) James Bond. Inu kašpar zůstane kašparem i když má móresy Oldřicha Nového a nosí motýlka.

Vidím to tak, že je třeba poslat k čertu ty zaměstnance politiky, ony letité "profláknuté obličeje". Je na čase aby se na jejich místa dostali lidi, za kterými je skutečně něco vidět, lidi a strany, které dávají alespoň tušit, že prosadí svůj program a splní sliby které dávali a dávají.
O mnohých už víme dost na to, abychom jim ukázali palec dolů, protože promarnili svojí šanci, promarnili důvěru lidí v této zemi.

 

Mějte krásný den a děkuji za pozornost.

 

 

Autor: Miroslav Nigrin | sobota 5.10.2013 8:49 | karma článku: 26,85 | přečteno: 668x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69