Vláda v Kyjevě jako kůl v plotě II.

Tak jsem žádostiv toho, jak to vlastně s tou Ukrajinou dopadne. Kyjevská vláda padá, nemá totiž už ani podporu parlamentu. To, že se tohle uskupení podporuje naší diplomacií je samo o sobě ostuda, ale dochází, k čemu dojít muselo! Napřed násilný převrat na Majdanu, hned poté likvidace(politická) prezidenta Janukovyče, hlasování o zákonech, jako např. zrušení ruštiny jako druhého úředního jazyku, bezprecedentní obsazení ministerských postů včetně čtyř fašisticky zaměřených Ukrajinců, obsazení místa prozatímního prezidenta Turčynevem a začátek války s východem Ukrajiny. Tohle vše podporujeme. Podporujeme i nastolenou totalitu - v demokracii se totiž mezi lidmi jedná. Jinak bychom tady válčili se Slovenskem o celistvost Československa!

Pokud budou v říjnu mimořádné parlamentní volby, pak předpokládám, že bud maximální množství nezávislých pozorovatelů, kteří potvrdí a zabezpečí jejich klidný a právní průběh. Doufejme, že do té doby skončí ono zbytečné prolévání krve. Že si ještě pan Porošenko rozmyslí posílat na smrt mladé rekruty, které při bojích ve zničených městech stejně nic jiného nečeká. Předpokládám, že čím víc bude Kyjev prohrávat, tím více bude naříkat, jak moc to Rusko separatistům pomáhá. Ostatně Pentagon tohle už naznačuje dlouho, sice starými satelitními snímky, ale každý sebemenší důkaz je dobrý. Tak si říkám, proč jenom jsou ti Rusové tak hloupí, když ví že je shora fotí tak dokonalé družice a oni ne a ne si dát pokoj pořád zbrojí ty separatisty, teď už dokonce střílí prý na Ukrajinské území s raketomety GRAD. Předpokládám, že jsou tyto střelby Americkými satelity zaznamenány a archivovány, jako důkaz této činnosti. Ale to je zbytečné - prostě válka je VÚL. A je jedno kdo střílí - není žádný motiv, pro který by stálo za to zabíjet či umírat, zvlášť když jsme dostali od přírody možnost se domluvit! Žel jde nám to poslední dobou nějak čím dál hůř. To vidím i na diskusích, které se uchylují k napadání, hulvátství, známkování, kádrování za které by se ani komunisti nemuseli stydět a zesměšňování. Čeho ubývá, jsou argumenty a slušná diskuse. Ale stále  jsem přesvědčen o tom, že těch slušných je víc!

Tak bych řekl, že bude mít v dohledné době pan Zaorálek pěknou honičku, no nedej Bůh aby tam vyhrál někdo jiný než jaká je představa EU a USA to by vzalo obrat  ... hned by se ztratila podpora Spojených států, EU by měla taky jisté problémy, ale uvnitř sebe sama by měla radost z toho, že jsou venku z hlouposti zvané SANKCE RUSKU a pan Zaorálek by zase jako první oznámil, že gratuluje k vítězství straně XY a premiérovi  YZ i svému protějšku v diplomacii, že je to tak správné když rozhodli samotní Ukrajinci!

A já mám otázku. Nemohlo tohle být jako první po událostech na Majdanu? Víte co - nestálo by to ony tisíce lidí - civilistů, vojáků, separatistů ani jeden život! Čest památce všem!

 

.. i když se někdo bude jistě odvolávat na to, že stejně za všechno může Rusko a Putin, opakuje se to denně mnohokrát i když je to hloupost - ale někdo chce, abychom si na to zvykli a uvěřili tomu. Ano jistě - předložte jednoznačné důkazy a uvěří vám celý svět. A nezačínejte Krymem - tam si rozhodli tamní Rusové v referendu. A dnes jim nehrozí žádná Ukrajinská armáda, ani případné koncentrační tábory, které se na východě Ukrajiny budují. Doufejme, že zůstanou navždy prázdné!

http://zpravy.idnes.cz/ukrajinsky-premier-jacenuk-rezignoval-d92-/zahranicni.aspx?c=A140724_171154_zahranicni_im

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 24.7.2014 17:39 | karma článku: 35,73 | přečteno: 1222x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69