V zájmu národní bezpečnosti a po schválení Kongresem USA,

PAL! S největší pravděpodobností to takhle dopadne. Že někdo nesouhlasí, že snad někdo tvrdí, že je sporné, kdo ty chemické bojové látky použil?  Vždyť je to jedno - už je rozhodnuto!  Vlastně už dávno bylo rozhodnuto! A víte co, nezmění na tom nic ani výsledek šetření komisařů OSN. Vždyť do Iráku také jeli šetřit a jak to dopadlo ... zdaleka nebyli u konce se svojí prací a Busch ml. už dával rozkazy k útoku na Irák.

Je ostudné, že se něco takového může ještě dnes stát, že někdo nemá svědomí a takové zbraně použije. Nebo je to jinak a nemá jen potřebné znalosti? - viz. http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2631-rebelove-priznavaji-odpovednost-za-utok-chemickymi-zbranemi    A tak zase informace stíhá informaci, Američani věděli už dávno, že k tomu asi dojde, protože byl Asad varován, že pokud použije chemické zbraně, bude proti němu zakročeno?! Jako by nějaký dáběl našeptal Asadovi, právě v době, kdy vyhrává nad rebely, že si má vystřelit chemickou rachejtli na civilisty - zvláště děti a  ženy - ono to na těch fotkách vypadá "dobře" z hlediska masáže veřejnosti proti Asadovi. Člověk s lékařským vzděláním vydal nesmyslný rozkaz pozabíjet X civilistů (čísla se značně liší - od 281, přes 350 do 1700, první číslo uvádějí Francouzi, druhé organizace doktoři bez hranic, poslední údaj je z USA kde sdělili 1400 osob)?! Promiňte mi, ale to je blábol - proč by to dělal? Ve skutečnosti slyšíme jen tvrzení - Američtí zpravodajci ví, že je to výstřel z prorežimních zbraní, Francouzi už to taky ví, jen ti zatracení Rusové mají satelitní snímky které ukazují něco jiného. Někdo možná namítne - Rusové se s Asadem kamarádí tak mu jdou na ruku a navíc ta jejich technika se může mýlit ... jenže dnešní  zkoušky balistických střel vypálených v Středozemním moři zaznamenal ruský satelit, přestože to Izrael i USA zatloukli ... po několika hodinách přiznali cvičný start raket, které dopadly do moře. V některých našich médiích to vypadá propagandisticky tak, jako bychom měli se Sýrií jít do války i my a zdravě masírují naše mínění, přestože o tom ví stejné nic jako my ostatní.

Je to každopádně špatně, ať už za tím výstřelem byl režim, nebo rebelové a nebo jim trochu pomohla třeba CIA, ostatně tato organizace má dostatek prostředků na podporu opozičních rebelů v mnoha zemích, přiznala už zosnování nejednoho převratu - takže proč by nemohla pomoci i tady. Ostatně stačí se podívat na strategické umístění Sýrie na mapě.

A víte co mně na tom všem dovádí k úžasu, to, že tím morálním arbitrem, který říká cosi o tom, že zatočí s takovými diktátory (sice zatočil, ale ať vám někdo sdělí jak to dnes vypadá po "drobném" spojeneckém bombardování třeba v Libyji), říká to země, která jako jediná použila jaderné zbraně na civilisty - Hiroshima, Nagasaki,  říká to země, která ve Vietnamu používala k likvidaci lidi napalm, která z letadel postřikovala celé oblasti jedovatými defolianty, země, která odmítla podepsat úmluvu o nepoužívání nášlapných min, země, která ve válce v Zálivu a Iráku, používala střely s ochuzeným uranem. Země, která od druhé světové války poslala na věčnost desetitisíce civilistů, žen i dětí. Země jejíž vojáci znásilňovali a zabíjeli - vlastně z posledních události ze soudního procesu v USA - země, jejíž vojáci jen tak pro legraci střílí na civilisty a zahraniční reportéry  viz. uvedený filmový záznam v TV. Bude mít prezident Obama čisté svědomí, když nechává za sebe rozhodnout Kongres? Zaslouží si nadále být držitelem Nobelovy ceny za mír?!

Zná někdo odpověď na otázku - a co bude dál? Co bude po útoku na Sýrii, co bude s tímto světem, kde se věci řeší pomocí jedů nebo střel s plochou dráhou letu, případně zabijáckými drony?!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 3.9.2013 20:33 | karma článku: 24,66 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69