Už zase mi říkají že mám být šťastný!

Což o to, já šťastný jsem, ale mně a mnoha televizním divákům to dnes doporučoval pan psychiatr. Prý na tu pohodu existuje celá škála cvičení a tak mi (nám) jedno cvičně prozradil. Prý máme v sobě potlačovat závist. Prý když pojede kolem nás třeba bohatý člověk na čtyřkolce, tak máme s radostí prohlásit - to je dobře že tu čtyřkolku má, jsem šťastný, že z ní má radost. No nevím co by poradil když takový člověk nepojede na čtyřkolce, ale v nějakém robustním JEEPU a před vámi prudce párkrát zabrzdí aby zjistil váš reakční čas, prostě jen tak z legrace. Už se slyším jak s opoceným čelem avšak se širokým úsměvem na rtech halasím a překřikuji nasr.... manželku .. bóže to je skvělé, vidíš to miláčku, kdybych šel někam na testy, ještě bych je musel zaplatit a tady to mám zadarmo. Skvělý test reakčního času. Já netrpím závistí mám svůj domek který jsem si postavil společně s dědou a tátou, mám šikovnou dceru a s manželkou už budeme spolu třicet roků, mám auto, které mně vcelku bez problémů dopraví kam potřebuji, zdraví mi slouží i když nějaké drobnosti už tady taky jsou ale zatím celkem nepodstatné. Jen mi nevím proč vadí, když mně někdo přesvědčuje o tom, že mám být šťastný a jak to mám udělat abych byl. No jistě, je to spíš o tom, že si na těchto radách mnoho lidí založilo svoji živnost a tak produkují rady slovně, či knižně.

Tak jsem si řekl, že by byla pro pana psychiatra fajn otázka, když on to všechno má tak zmáknutý, jako to tedy udělají třeba ti, kteří jsou onkologicky nemocní, jak si mají natrénovat štěstí ti, kteří ztratili práci a třeba rok či dva už jsou bez ní, jak si přivodit skvělé rozpoložení když vám zemře někdo blízký, či když se partneři rozejdou , když děti propadnou drogám  atd. atd. Kdo ví, třeba by tento odborník dal odpověď na všechny tyto otázky, ale skutečně by to fungovalo na na každého stejně?

A tak si říkám, že tím šťastným člověkem může být pan kardinál Duka, když dostanou zpět takovou částku. Včera jsem chvíli viděl pana arcibiskupa Graubnera který o tom také hovořil, ale zmínil to v tom smyslu, že církvi to přineslo jen negativní vnímání církví z pohledu občanů. No a to se diví, když oni, kteří by neměli být lačni majetků a sami káží vodu píti, nedokázali v době, kdy se ubírají platy, snižuje se valorizace důchodů, zvyšují se ceny všeho, že v této době nedokázali říci - my posečkáme několik roků až se situace stabilizuje! Nebo jim to spíš bude vyhovovat, když budou mít plné peněženky a budou se jim do náruče víry hrnout lidé kteřé spadnou do ekonomických a psychických problémů z existenčních důvodů? Ještě pan monsignore dodal, že je to vlastně vyrovnání a odluka církve od státu, takže budou hospodařit sami. Jen nějak opomněl říci, že ještě několik let je bude platit státní pokladna!

Další šťastní budu bezesporu páni poslanci, kteří si rafinovaně přiklepli drobných pět šest tisícovek, což v podstatě znamená, že přibližně pět důchodců nedostane valorizaci penze v té výši v jaké ji měli dostat, jen proto, aby zaplatili peníze panu poslanci. No vlastně to má prý být jen dočasně -- ale znáte jak tohle slovo u nás funguje.  Ostatně přesvědčí se o tom všichni pracující, kteří tento rok měsíčně odevzdávali Kalouskovu povodňovou stokorunu, která byla také dočasná a jen na rok 2012. Tak si to ohlídejte!

Stejně tak relativně šťastní budou soudci kteří si rovněž polepší o těch pár tisícovek i když čekali, že dostanou přidáno jedenáct tisíc a dostali jen asi sedm. Ale to ještě není konec, neboť se s největší pravděpodobností obrátí na své kolegy k soudu a prosadí si oněch jedenáct tisíc.

Určitě tady bude mnoho šťastných, proto, že jsou zdraví, proto, že mají práci, proto, že je někdo miluje! Proto, že mají dobré přátele. Chci se do nich taky počítat a věřte mi, že závist není mojí charakterovou vlastností. Nezávidím ani těm, kteří jezdí v audinách či mercedesech, které si odepsali z daní, ani těm, kteří si staví své haciendy z nakradených peněz. Pořád jsem totiž ten hloupý optimista, který věří že všechno zlo, všechna zlodějina, korupční jednání, všechna ta lež která je nám předkládána, ty nesmyslné propagandistické řeči, že to bude jednou po právu potrestáno.

No a vám všem bych chtěl do toho příštího roku popřát ono příslovečné zdraví, protože bez něj nemá nikdo nic, štěstí - i to prostě k životu potřebujeme, pohodu a spustu dobrých přátel na které je spolehnutí.

A kdyby jste náhodou nevěděli kam dřív strkat peníze, jestli do poslanců, do vlády, do jejich jídla aby ho měli levné v jejich kantýně, do svého živobytí, do energií, do těch, kteří vlastní fotovoltaiku a vy jim jí musíte uhradit, pak si zkuste řící jak nám to dnes řekl pan psychiatr - to je dobře, že mohu zaplatit panu poslanci ze svého důchodu zvýšení platu. ,,, jsem šťastný, že budu mít nižší plat nebo důchod, protože chci pomoci své vlasti a byť nevěřící rád zaplatím ze svého panu kardinálovi příspěvek na stravu... nebo vlastně na svatostánek,... dělá mi nevýslovnou radost, že mohu platit vyšší cenu energie kvůli panu majiteli fotovoltaické elektrárny, který jezdí v mercedesu, zatímco já mám jen otlučenou Škodovku, ... velmi rád tohle všechno udělám, a utáhnu si opasek třeba o pět dírek, protože vím, že pan ministr Kalousek má pravdu když řekl, že jsem si tu lepší budoucnost už prožral a proválel.   A kdyby vám ani tohle cvičení nevyšlo, tak si zavolejte nějakému psychiatrovi nebo psychologovi, oni to mají v náplni práce a těchto cvičení vám předloží celou přehršel! Prostě se naučte být šťastnými!

Vše nej vám všem moje milé čtenářky a čtenáři. Těším se na to, že se budeme i nadále setkávat nad tématy která vás zajímají, trápí ale i dělají radost!

Autor: Miroslav Nigrin | neděle 30.12.2012 18:27 | karma článku: 44,94 | přečteno: 9432x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69