USA opět v "akci"!

Tak se můžeme těšit na dalších pět tisíc amerických vojáků v Evropě. Tohle sdělil pan ministr obrany USA Chuck Hagel. Prý to má být reakce na vysoký počet ruských vojáků na hranici s Ukrajinou. Tak tomu nějak nerozumím. Prezident řekne, že žádné vojenské akce USA nebudou podnikat ve směru k Rusku a Ukrajně. Rusko má vojáky na své straně hranice a Amerika si pošle do Evropy další tisíce vojáků.  Amerika která tvrdí že žádná další opatření se nedějí - tak přerušila kontakty Ruska v rámci NATO, po nedávném sdělení, že se nechystá žádná akce v rámci kosmického programu, najednou ani tohle neplatí a NASA ukončí program s Ruskem, vyjma stanice ISS. Amerika odstřihla Rusko od převozu a likvidace syrských chemických zbraní, přestože to byla zásluha Ruska, že se tyto zbraně mají zlikvidovat. Po ukončení akcí v Afganistánu hodlá uspořádat NATO velké manévry o počtu 40 000 mužů ...no napadá mně i místo kde by se mohly konat - nejspíš v Sýrii, protože to potěšení, si trochu zastřílet a pozabíjet, jím Rusko sebralo. Navíc je třeba likvidovat starou munici.

Důsledkem čehož, bude nutnost v USA zvýšit výrobu a podobně jako v případě Iráku, je třeba přesvědčit kongres, aby navýšil finance na další zbrojení. No s Ruskem se jim to daří, za poslední dobu z Ruska udělali toho největšího barbara široko daleko, který ohrožuje všechny ve svém okolí nejvíc státy NATO - tedy hlavně USA.

Při přečtení slov pana ministra obrany USA, že NATO je ze zásady obrannou organizací, mě napadla otázka, co by tomu asi řekli pozůstalí po 130 000 mrtvých civilistů v Iráku, tedy pokud nějací zbyli. Celkový počet mrtvých se pohybuje kolem půl miliónu. Co by řekli pozůstalí po mrtvých po 79 dnech bombardování Jugoslávie? NATO raději počty nesdělilo! Navíc útok NATO proti svrchovanému státu neměl žádnou oporu v mezinárodním právu ani dokumentech NATO. Z pohledu mezinárodního práva šlo o útočnou válku jako ozbrojeného útoku - agrese, jak je definovaná v rezoluci VS OSN ze dne 14. prosince 1974. Čl. 2 této rezoluce praví, že "použití ozbrojené síly státem v rozporu s Chartou (OSN) zakládá zřejmý důkaz útočného činu." Čl. 5 odst. 1 rezoluce..Další desetitisíce mrtvých si může na svůj vrub zapsat tato "obranná" organizace z Libyje. Amnesty International zveřejnila rozsáhlé množství důkazů o masových únosech, věznění, bití, mučení, zabíjení a zvěrstvech, pá

chaných tzv. rebely, kterým NATO pomohlo uchvátit moc v Libyi. Ve věznicích a na uzavřených vojenských základnách jsou, podle informací organizace Lékaři bez hranic, mučeni Kaddáfího stoupenci.NATO žádné civilisty v Libyi neochránilo, naopak zmnohonásobilo počet mrtvých a samo nepřišlo o jediného vojáka. Generální tajemník Rasmussen zhodnotil operaci jako úspěšnou, protože NATO nemělo žádné lidské oběti. Cynismus jehrubšího zrna! Co je možné ještě od takových válečníků očekávat?

 

No a něco vtipného na závěr!  Velká rána Ruské ekonomice, řetězce Mc. Donalds se odstěhovaly z Krymu.   Tak na to Putin vážně dojede!

Podnikatelská - exportní příležitost pro potravinářský komplex pana Babiše?

Přeji krásný víkend všem a děkuji za pozornost.

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 4.4.2014 14:11 | karma článku: 33,68 | přečteno: 1079x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69